1

Téma: su na vine bakterie?

Zdravím, už dlhšie mám problemy z močením oneskorene močenie musim čakať než začnem močiť.. približne v januári alebo februári tohto roku som bral berberine aj d manose   vtedy som užival aj probiotika no močenie sa zlepšilo fakt slušne nemusel som skoro nič čakať čo bolo asi prvý krat za posledne 2 roky čo sa to fakt zlepšilo ako, dokonca keď mi trebalo močiť mal som problem udržať moč.. ked som sedel bolo to OK no ked somsa postavil a trebalo mi močit tak som mal problém zadržat moč. Tiež v noci mi v tedy trebalo skoro každu noc močit aspon 1-2x ked som prestal užívat berberine a d-manose tak sa to postupne zase vrtilo "do normalu" a znova je to tak preto sa pýtam či niesu na vine nejake bakterie čo mi blokujú močovu rúru alebo dačo že sa mi neda močit.. už to mam 3 roky tento problém v minulosty kusok pomohol urologicky čaj ale to len na 3-5 dni a už to bolo zase nazad su na vine bakterie? nemôže to byt prostata?? aj ked mam len 19 ?

2

Re: su na vine bakterie?

to travenie si uz napravil ?

3

ani nie... užívam kyseliny silnejšie 650mg betainu no stále mám problémy, ešte nemám kvalitne enzýmy ale stejnak cítim že je to bieda a keby niet kyselín ešte horšie.. neviem čo robiť dnes som mal stolicu aj zelenú a neviem vôbec z čoho bolí ma hlava atd..
Kupil som si aj spirulínu no už 3 den po 5 gramov si dávam a nič chrbát ma bolieva najem sa a začne mi pri nádychu pukať v krčnej chrbtici a z toho ma bolí aj hlava.. neviem čo robiť.. fakt a ani neviem poriadne čo je môj problém keby mam aspon peniaze nakupil by som si vela doplnkov čo by mohli pomôcť a skúšal lenže ja mam 19 rokov takže nič moc teda.. a rodičia ma moc nepodporuju v tomto ked im poviem že mi je zle tak už proste ignore a čakaju na dalši den ked mi možno bude dobre.. asi su v tom že som hipochonder.. z brigady budem mat tak 220 € takže nič moc a aj to si musím nechať na tie kyseliny aby som aspon dačo mal.

Inak ako sa darí tebe? všetko v poho?

4

nj je to tazke ale tak treba hlavu hore a patrat pomaly postupne v ramci moznosti.... aspon tie kyseliny a enzymy si zadovaz kvalitne a malo by sa to popravit.

ono to je vsetko podla mna jaksi prepojene s tym travenim... u mna nefunguje travenie takze som sa naucil 3x denne jest... stredne porcie alebo vacsie a podla moznostii nutricne kvalitne veci.... ku kazdemu jedlu aspon3enzýmy a podla toho ci tam je maso a bielkoviny tak aj kyseliny ale vzdy mi stacia max 3...... ale aj tak nie som este na 100% ...nemozem pribrat ani za nic takze este asi robím nieco zle takze skusam vymyslam (ale chvalabohu ze uz nechudnem uz sa to ustalilo to je dobrý znak).... ale ked to blbo odhadnem enzymy a kyseliny voci velkosti jedla tak to pocitim pak o par hodin ked sa to dostane do criev...

neviem inak aj mna bolieval chrbat, hlava, tie navaly tepla co si pisal aj Ty , tocaky hlavy, malo slin,  atd atd.....ale odkedy som sa naucil to casovanie enzymov a betainu a spravny odhad tak sa to zlepsilo citelne vlastne uz nic z toho nemam... takze to musi byt a muselo byt skrz to travenie vsetko pokafrane....... hej ja chcem tiez skusit spirulinu mam uz pripravenu...   

vies podla mna tieto symptomy su sposobene dlhodobym fungovanim so slabím trávenim... ja som to tiez zaplataval pol roka minimalne vsetko.... uplne ma telo vyrabovalo z mineralov zivin ked mi zrazu zo dna na den sa vyplo travenie ako tlačítkom OFF.... ale samozrejme trvalo ale 2-3mesiace kym som to zistil lebo sak som nevedel nic o tom co je ako je.... a za tuto dobu ma telo tak vyrabovalo doslova totalne ...

mno a uz by som sa rad zacal venovat tomu ze preco mam vypnutu funkciu travenie...

5

vidím že sa ti celkom darí. Inak ake máš enzymy? ja by som potreboval niečo nie moc drahe a vzhladom k cene aj dobre lebo musim sa nejak obmedziť pretože nezarábam. Potom daj vediet z tou spirulinov či ti to pomáha.  Mne sa posledné obdobie striedaju symptomi asi pred 2 týždnami bolesti v penise teraz pred týždnom zase kosti a teraz začina chrbat a hlava.. neviem prečo sa to takto deje ale strašne ma to sere a najhoršie že lekari nepmôžu smile proste človek sa musí spolahnuť sam na seba.. ak sa cez toto dostanem tak vlastne mam aj doživotnu skusenosť že zdravie si treba vážit.. a že ked je zle nepomože doktor ked som von a vidím tých ludi jak do seba pchaju  hamburgery.. kolu.. (to pije už snad každý viac ako vodu) a taketo podobne veci tak sa až divím že ja čo som sa snažil ako tak zdravo žit dokonca som prestal fajčit som vyšiel z toho najhoršie.. mám kamoša čo pije snad 3x do týždna už dlhšiu dobu a nič.. nieže by som to niekomu prial ale je to ako schválne no smile

Na konci píšeš o funkcii travenie to zaujima aj mna.. ja by som chcel vediet kde je môj primárni problem.. to by stačilo pár doplnkov a si fit.. smile a už dost dlhu dobu mam podozrenie aj na nejaku bakteriu/parazita aj ked už som robil protiparazitnu kuru..  ale napríklad akoo píšem s tim močením to je celkom zaujimave že mi pomohol berberine alebo d-manosa to bude podla mna v mojom prípade nejaka bakteria čo je horšie doplnkov na tieto bakterie alebo virusi treba hodne vela a dlhšie + probiotika a mikrovlaknina to ma vide aj cez 200 € aby som sa možno toho zbavil.. a aj to by som musel na 99 % vediet že ide o bakteriu alebo podobnu srandu.. niekedy závidim bohatím ludom.. nieže by som chcel tolko čo oni no stačilo by mi fakt malý peniaz aby som poskušal cez 100 doplnkov a určite by niečo zabralo lenže sotva som skončil školu planujem na dalšiu a vôbec neviem či to zvládnem kedže niesom dako študijny typ + tieto problémy... ach..  inak spirulinu máš aku?? 

osobne si myslím že problem z trávenim mam zo stresu+virus/bakteria/parazit a teraz som na tom tak ako som aj ked problem z močením začal o 2 roky skorej než tieto problemy.. čo by moholo byt tiež z nejakej bakterie.

6

Darí mno... darilo sa mi skor ako toto vsetko zacalo wink teraz zijem ako na vojne prisne a striktne aby som sa citil normal ale je to casovo energicky aj financne narocne mno... ale zas je to omnoho lepsie ako ked mi tie problemy zacali to bolo uplne zle vtedy...

dnes inak som zle odhadol betain alebo keru mariu zas  a vecer mi prisli krce do zaludka a do criev DOST neprijemne akurat ako som dojedol asi pol kilovu pizzu plnu syra mozzarely atd ) tak som si dal asi 6enzymov normalnych  4betainy silne a 4entericke enzymy a pak koloidne striebro a preslo to za 5minut.....esteze mam doma vsetko pripravene na taketo situacie...

Vies co enzymy mam od Now pankreatin... je ich tam 250a stoji to aj s postovmym cca 22e z iherbu... mam aj jarrozymy a tie si davam ked vela zeleniny  jem a tuku kedze tie su silnejsie na tuk a tie zeleniny a strukoviny.... ideal je mat oboje lebo si vyberies a dopasujes pak podla potravy aku jes...

Nj lekari nevedia a pak ked dlho k nim chodis a nevedia ti zistit nic tak povedia ze si to namyslas a sibe ti smile) preto na nich kaslem a idem svojou cestou.... lekari su super na zlomenu ruku a podobne ale na taketo veci su retardovani.. cest vynimkam samozrejme smile

Hento co pises ze ludia jedia mcdonald a chlascu a su v pohode je len momentalny stav... je len otazka casu kym pridu zdravotne problemy z toho megabordelu co davaju do seba.. takze tato sorta ludi ma uz davno neinteresuje a dalsia vec povacsinou su to ludia ktori aj ked budu mat potom zdravotny problem tak to nebudu riesit ,daju si nejake lieky na vypnutie symptomov a pokracuju veselo.

Hm ale napr co viem tak ludia co maju slabe kyseliny s travenie su nachylnejsi aj na kandidu atd podobne brajgle kedze im to v zaludku sa nenatravi poriadne a nesterilizuje a v creve pak maju patogeny a podobne veci zelenu.... takze je mozne ze zas skonci cely koren problemu v traveni...
Tak isto napr helikobakter a podobne pliagy sa podla mna uchytia dobre len v zaludku ktory je oslabeny tvori malo kyseliny a ostava tam nenatravena hnijuca potrava....cize podla mna to zacina v zaludku vsetko....
napriklad: zacne to zlym travenim jedla, pokracuje to do criev tam si vypestujes patogeny a hnitie a chronty vseljake tie Ti oslabia crevnu mikrofloru (o tej sa tvrdi ze tam je 70% imunity) a pak uz sa velmi lahko aj parazity bakterie a milion dalsich pliag chyti na teba kedze mas imunitu na dlhodobej dovolenke..... pekny kolotoc spusti oslabene travenie co?

Spirulinu mam tu pacifica z iherbu zo mi pan RNG odporucil...dam Ti vedet ked ju zacnem jest..

A hej ja som presvedceny ze toto vypnute travenie je bud cez hlavu a dlhodoby stres a citlivu povahu  alebo  alebo skrz tu crevnozaludocnu chripku co som mal tesne predtym ako mi to cele zacalo........ ale zas je mozne aj to ze ta crevnozaludocna chripka uz mozno prisla a prepukla skrz to oslabene travenie skrz stress.....

skusim zautocit na tu hlavu a stress lebo toto ma nebavi uz takto simulovat funkciu zaludka furt a raz dobre a raz zle jak stary dedo 90rocny

7

jasne  no ja tých ludí tiež dako neriešim však zistia a ak nie tak to je potom už fakt smola

No ten žaludok čo píšeš je asi fakt prímarni problém len ked z toľkých simptonov už človek nevie čo si myslieť .. napriklad dnes mi zase krásne puka v chrbtici.. cela krčna chrbtica ma boli

Inak neuvažoval si o tom že si tu kyselinu proste "obnovíš" tak že budeš jesť veci podobné horcu čo stimulujú žaludočnú kyselinu?? takýmto spôosobom by sa dalo povedaťt že časom nebudeš odkázaný na kyselinu v doplnkoch ked už si ju telo bude môcť samo zase v pohode vyrábat nie? smile mna to napadlo hned ako som zistil že som odkazaný na doplnky že celý život ma to nebude bavit papať samozrejme neratam mikrovlakninu a take veci čo len pomahaju.. to sa budem snažit celý život už.

Tiež ma napadlo ked som čítal niečo od RNG že ked si očistíš pečen a pankreas pomocov silymarinu tak že či sa neobnový aj výroba enzymov a nebudeš musiet vlastne čo sa týka travenia nič doplnat.

Inak ako si to myslel zautočit na hlavu a stress?? myslíš že ked pomôžeš odregovať hlavu od stresu tak sa napraví trávenie?? to by som skusil aj ja teda mam doma čaje proti stresu no len neviem či to priamo pomáha ale lepšie ako nič mam gabu a koreň ašvahadanga alebo nejak tak.

Ešte sa chcem spýtat ked si  alebo ak si užíval alebo užívaš doplnky na kosti pomahaju ? smile ja by som to chcel skusit hlavne kvôli kolenám a chrbtu. Inak je divné že ked som tu asi pred 4 mesiacmi písal že nemožem avokado tak ked som bol v česku kupil som si jedno domov na koštovku či zas budem mat reakciu (zjedol som len kusok) a nič žiadne sople žiadne kýchanie čo ma celkom prekvapilo takže niečo sa určite asi stalo a bolo to len dočasne snad.. plánujem začat jest 2 avokada týždenne lebo citim že tie kosti su ako u 50 ročneho ked hýbem kolenom cítim ako mi "vrzgaju" take vibracie.

8

kaslat na nich treba riesit hlavne seba a ist si svoje smile

ANo je to primarny problem to travenie o tom som presvedceny ze vsetko je to skrz slabe travenie .

Mno, prirodne cajiky atd ja uz som taketo veci poskusal vselico ale nic....   ale ide o to ze mne nefunguju ani enzymy moje ani kyselina... cize je zbytocne zameriavat sa na cajiky a taketo veci ked ja som na 90% presvedceny ze to mam vypnute v hlave skrz dlhodoby stres nervozitu a napätie...   vies keby to bolo tak ze mi nefunguje to trocha a ze len ciastocne tak by som to bral... ale ja ho mam zrazu komplet vypnute ako keby tlacitkom OFF ... a podla mna to tlacitko OFF je niekde v hlave.... preto chcem skusit nieco silnejsie na ukludnenie....  dam vediet pak vysledky.. a druha varianta ze mi zdevastovala travenie ta zaludocnocrevna chripka silna....
normalne vidim ze ked si dam menej enzymov a kyselin tak telo zacne zrat moje svaly a mna moj tuk atd... ... ked si ich davam adekvatne tak priberam rastiem silniem....  cize to je znak ze to funguje a mam to odsledovane uz...

vies co vyuzival som asi polovicu balenia ,,Bone Strenght'' a celkom pomohlo dost veruze... ale pak som zistil ze mi staci jest kvalitne potraviny a jest k tomu adekvatne vela enzymov a kyselin a vsetko potrebne dostanem z toho jedla.... to doplnkami nevybalancujes to by si ich musel jest 300denne....ale ked si v takej situacii ako pises tak by som na Tvojom mieste isiel asi aj bone strenght aj tu stravu + KEMP(Kyseliny,Enzymy, Mikrovlakniny,Probiotika )..... kedze si pekne deficitny ocividne....  takze kvalitna strava a musi sa clovek postarat o to aby ju v zaludku pretrávil poriadne.... inak mozes jest bio domace veci od rana do vecera aj tak Ti bude stale na prd kedze to nevytravis a Ti to bude len prehnívat v crevach....   

inak podla mna vsetky hentie alergie atd maju pôvod v creve... ak si zaneseny nejakym bordelom (to moze byt nejaka zlozka jedla ktoru  nevies strávit skrz nejaky enzým ktorý TI chýba)  tak potom vznikaju vseljake alergicke reakcie skrz zamorenie tela  .... ja napr som to mal na jablka,horku cokoladu.... a odkedy som sa odmoril ze som vyjedol kopu enzymov aj enterickych tak uz nic taketo nemam ziadne alergicke reakcie na potraviny....... takze zas sa vraciame k tráveniu kvalitnému smile

dnes na ranajky som napr zjedol asi 500g jedla ktore pozostavalo z ovsennych vlociek, bananu, cernic, vlasskych orechov, chia semiacok, dynovych semiacok, slnecnicovych semiacok, skorice cejlonskej, pekanovych semiacok, med, horka cokolada, jablko,  a syr kefírový a zjedol som k tomu 1jarrozym, 2now pankreatiny a 2swansozymy a pak 3kyseliny o 30minut a citil som sa super, ziadne ani mikromalicke grgy s prichutou jedla.....   proste ked si spravim kvalitne jedlo tak uz by bola hlupost si nedat aj adekvatne vela enzymov aby som to aj strávil .... na obed tak isto podobne...    takze toto je cesta moja momentalna...

co sa tyka cistenia pankreasu sylimarinom atd pecene... v mojom pripade asi nepotrebne.... ja mam 28rokov smiesnych, nepijem nefajcim cely zivot cvicim, pijem len cistu vodu ziaden bordel do seba nedavam, stravujem sa kvalitne, zohanam skoro vsetku potravu z domacich zdrojov atd atd tak co preboha by som ja mal cistit  smile ?   keby som mal symptomy rôzne jasne skusim to ale ja nic ine necitim len vypnute travenie a dal som si prekne do suvisu za tu dlhu dobu ze vsetky symptomy boli z toho kedze som nasimuloval travenie skrz doplnky a vsetko ok zrazu sa popravilo ..... 

tie avokada si davaj to je pecka aj ja si idem dat cil na veceru... +toto mi este  pomohlo/pomaha na klby a chrupavky vyrabam si z toho taku ovocnu zelatinu
http://www.iherb.com/Great-Lakes-Gelati … l&ic=1
su tam aj lacnejsie samozrejme keby sa chcelo najst smile

btw nemas biele fliacky na nechtoch ?

Naposledy upravil: letto (2015-08-23 20:14:03)

9

No treba skúšať najhoršie su tie peniaze, keby mám penazí som si istý že toto neriešim inak to až toľko tej kyseliny treba??! ja si dávam jednu kyselinu s každým jedlom či mäso či chlebík z paprikov.. enzymy mam take slabe takže to musím dokúpiť  inak ako užívaš tie enzýmy? Ja mam pancreatinin ešte (kupoval som 2 ale tento mi dochadta) a fakt neviem kedy si to dať tak si to dávam z jedlom väčšinou z väčšim jedlom hlavne teraz posledné dni no neviem ako to užívať. Inak ako dlho ti vydžia tie kyseliny a enzýmy a koľko ich je v balení ?? ja len aby som si vedel spraviť ako tak obraz. Inak keď nepomôžu tie veci proti stressu atd... čo píšeš tak čo budeš robiť? inak to na zvyšovanie kyseliny mi niekto tu radil nejakú rastlinu že jemu to pomohlo ak to nájdem dám to sem vraj mu to pomohlo takže asi tak. Inak ja osobne si myslím že ja nemam až tak zničene trávenie čo sa týka kyselín ja aj ked som žral tebletky proti kyseline tak hned ako som ich vysadil som cítil záhu to znamena že nejaka kyselina mi určite ostala takže som si istý že niesom úplne na 0 ale o enzýmoch neviem a neviem čo to není aj môj primárny problém pretože dosť často mam divne zapachajucú stolicu a niekedy ma aj inú farbu no vlastne takmer vždy.. niekedy silno hneda niekedy žltá taka slamená..   minule zelenu dokonca... už čakam že zachvýlku budem dúhu sra.... big_smile  no asi si kupim niečo na tie kosti lebo to neni normalne... idem na dalšiu školu teraz ale ani bohovi nebudem cvičiť.. idem si vybaviť oslobodenie lebo mne sa neda už ani behávať a to som pred trištvrterokom vlastne 3 dni dozadu to bol rok čo som začal behávať a plávať a bavilo  ma to take 2-3 kilometre 2-3x do týždna plavaren 2-4x do týždna.. a teraz?? som rád ked som 6 hodín na nohách a nebolia ma nohy smile sa to pekne dototo...

inak tie biele flacky nemám mam biele na nechtoch ale iba na začiatku taký "oblúčík" kde začína nechet z podkože  inak nemam. prečo vlastne? niečo z pečenov?

10

tak ide o to kolko bielkovin zjes... ja jedavam 3x denne a vazne velke jedla a 3silne kyseliny su ltt niekedy aj 4 .....napr teraz som mal 2velke chleby cele avokado kuracie maso ale 50gramov, syr domaci, papriku velku rajcinu velku a uharku celu a kopu masla na tych chleboch a cibulu a brokolicu proste zas tanier jak dvere... a stacili 2kyseliny mi....  ja napr by som vedel fungovat aj bez toho a viem ze to ide ...a viem ze vela ludi tak funguje a preto maju problemy a nevedia ich adresovat....  ide o to ze ked sa najes a po jedle hodinu dve tri styri citis grganie s prichutou jedla tak mas bud malo kyselin alebo enzymov.. ked si to nevsimas pohoda zmizne to a dostanes do criev nenatravene veci a uz sa vezies na dalsom probleme.....    ja napr ked si adekvatne odhadnem tie kyseliny a enzymy tak nic taketo nemam...  musis si odsledovat  odskusat... vela ludi tiez tvrdi ze maju travenie v pohode ale ja viem ze oni len nevedia tie symptomy popisat a odsledovat si lebo to beru ako normalne.... neviem mno ja uz to riskovat nebudem a idem denne na cca 9betainoch a cca 12enzymoch....   

enzymy si davam pocas jedla... predstavim si zaludok a zjem napr 100g jedla dam prvy enzym, po dalsich 100g jedla si dam dalsi enzym... aby proste to tam bolo tak ze sa tie enzymy dostanu cca na vsetku potravu.... a takto pokracujem az kym dojem a za cca 20min (ked neni bielkovinove jedlo) si dam kyselinu.... ked bolo velmi bielkovinove jedlo tak si dam 3cca ale po 40minutach az....
kyseliny mam tieto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- … l&ic=1
vydrzia mi ale 13dni

enzymy mam tieto :
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=1
a tieto
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1

ved si urob skusku ako sa budes citit ked si napr 2dni budes davat dost enzymov aj kyselin ku kazdemu jedlu (lepsie viac ako menej aby si si bol isty ze si daval dost pak ) ... mozno aj ta stolica bude pak na druhy den normalna ... sak si aj stolicu zisti... daj si napr zajtra na obed jedlo kde bude aspon 50gkukurice a odsleduj si kedy pojde z teba za kolko hodin.. to tiez ti povie asi v akom stave mas creva....  u mna cca 18hodin trva pokial potrava ktoru zjem ide zo mna... co je uz relativne ok v normále... ale ked som nejedol enzymy poriadne a kyseliny tak skoro 40hodin to trvalo kym to vyslo zo mna cize ... treba si odsledovat svoje telo a zariadit sa pak smile

mno ked mi nepomozu veci proti stresu tak budem patrat dalej.....   podchytene to uz mam takze neumrem hadam a budem patrat mno... ale tazko by sa mipatralo keby som mal milion problemov a symptomov a kazdy den by som mal crevnozaludocne problemy nejake.... takto to mam podychtene systemom KEMP smile a budem skusat mno....  a je mozne ze ked budem dodrziavat ten system KEMP poriadne tak sa mi to obnovi same kedze budem telo zasobovat kvalitnym jedlom zivinami a kvalitne natravenymi smile

njn zisti rastlinu a daj pak echo smile 

biele fliaciky reku ci si deficitny na zinok...  ked nemas tak pohoda.

nevsimol si si nejake kozne vyrazky napr na tele nové (odkedy mas travenie a stolicu divnu ?)

Naposledy upravil: letto (2015-08-23 21:19:47)

11

Nuz ja ked si nedam kyseliny a enzymy s prakticky kazdym jedlom tak mam za hodinu tazky zaludok, za 2-3 hodiny besnu palu a ked mam stastie, tak to neskonci s otravou zaludka ale len s hnackami, kde sa creva snazia toho pokazeneho jedla s premnozenymi mikrobami zbavit. Ked beriem dostatok kyselin a enzymov nemam ziadne problemy.

12

ta rastlina na vola puškvorec 

čo sa týka tých vyrazok tak  občas som mal aj dojem že mam niečo nové ale asi nie.. neviem no.. ale čo sa týka tváre tam mam stale hlavne na brade mávam jedna zmizne a druha pride.. ked som jedol lieky na imunitu chvilku som nič nemal no potom zase.. ale nemam toho  v poslednej dobe až tak vela dokonca mam dojem že menej čo je dobre

13

Puskvorec/calamus je sice stara lieciva rastlina, ale ze by zlepsovala traviaci proces, o tom som nikde necital ani zmienku.
https://en.wikipedia.org/wiki/Acorus_calamus