1

Téma: vysoka hladina prolaktinu

Dobrý deň,

chcela by som Vás poprosiť o radu. Mám 26 rokov a stále nepravidelnú menštruáciu (cyklus 45 a viac dní, priebeh bezbolestný). Hormonálny profil mi gynekológ robil asi pre 3 rokmi, odvtedy mi ho spravit nechce. Vyslo mi, že mám vyššiu hladinu prolaktinu a chýba mi estrogén. HA, ani ine hormony brat nemozem z dovodu poruchy zrazania krvi - vrodena trombofilia. Momentalne neberiem ziadne lieky na krv, iba kyselinu listovu ako doplnok. Trapi ma vacsie ochlpenie okolo bikin a pod nosom, stale sa mi zvacsuje. Docitala som sa, ze to moze sposobovat prave vyssia hladina prolaktinu, urcite aj testosteron. Vedeli by ste mi prosim poradit nejaky vyzivovy doplnok, ktory by mi vedel upravit hladinu hormonov. S priatelom planujeme rodinku zhruba o rok a pol. Kolko treba asi brat takyto vyzivovy doplnok, aby sa dostavil nejaky ucinok? Pripadne ako by som vedela zvysit hladinu estrogenu v tele? Moze mat vyzivovy doplnok aj opacny ucinok?

Dakujem

2

Re: vysoka hladina prolaktinu

Yam ucinne znizuje hladinu prolaktinu. Davka je az 2 gramy(mal by byt standardizovany na obsah 10% Diosgeninu).
Na 'Stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi, " co je geneticke/ dedicne sa da brat ucinna nattokinaza aj cely zivot, bez skodlivych postrannych ucinkov.
Tato nielenze mierne riedi krv,zlepsuje cirkulaciu,  ale aj rozbija fibriny a krvne zrazeniny a dokonca stimuluje tvorbu telesneho enzymu proti krvnym zrazeninam, plazminu.

Davky (urci sa podla vysledkov zrazanlivosti=koagulacnych testov) mozu byt od 1 x 2000 FU az po mozno az 3 x 4000 FU.
Vysledky brania nattokinazy sa ukazu na koagulacnom teste krvi uz po tyzdni brania. Davky si doladis/"nastavis"  podla testov.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-24 00:59:04)

3

Zdravim vas,
Aj mojmu priatelovi zistili zvyseny prolaktiv a znizeny testosteron. Ma to prosim vas vplyv na spermie? Boli sme aj na spermiograme a vysledky mal super len ci do buducnosti moze nastat problem alebo to nema ziaden vplyv na spermie. Ako sa to da liecit? co vlastne presne znamena znizeny tertosteron u chlapa..

4

Zvyseny prolaktin u chlapa znamena nebezpecie gynekomastie, tj rastu prs,.Znizeny testosteron znamena menej energie a samozrejmem znizene libido. testosteron sa da zvysova roznymi doplnkami aj jedlami. Viac bielkovin a aminokyselin ako argi9nin ornitin,zvysi testosteron,tiez dopplnky ako tribulus terestris, rozne steroly, horny goat weed, maca, a najma erycoma longifolia/long jack/tongcat ali/ pasak bumi
Co nici hladinu testosteronu su rozne esttrogenicke latky, co sa nachadzaju v plastikoch, soji. konzervantoch ovocia(postreky na zachovanie cerstvosti ovocia a zeleniny, najma s obsahom organofosfatov)

5

RNG napísal(a):

Zvyseny prolaktin u chlapa znamena nebezpecie gynekomastie, tj rastu prs,.Znizeny testosteron znamena menej energie a samozrejmem znizene libido. testosteron sa da zvysova roznymi doplnkami aj jedlami. Viac bielkovin a aminokyselin ako argi9nin ornitin,zvysi testosteron,tiez dopplnky ako tribulus terestris, rozne steroly, horny goat weed, maca, a najma erycoma longifolia/long jack/tongcat ali/ pasak bumi
Co nici hladinu testosteronu su rozne esttrogenicke latky, co sa nachadzaju v plastikoch, soji. konzervantoch ovocia(postreky na zachovanie cerstvosti ovocia a zeleniny, najma s obsahom organofosfatov)

Ďakujem za radu, čiže bude stačit ak mu na začiatok objednám arginin a ornitin alebo by mal aj ostatne spomenute doplnky užívať? A ake dávkovanie je vhodne pre arginin a ornatin?

6

Zober 2-3 gramy tych aminokyselin a po par tyzdnoch si nechaj odmerat hormonalne hladiny. Ak to nestaci, tak ber napr yam, ten ucinne znizuje hladinu prolaktinu u zien, tj velmi pravdepodobne aj u muzov.Je to polotovar na rozne hormony.
Davka pre zeny ma obsahovat 200 mg diosgeninu, tj az 5 kapsul tohoto osveceneho u mojej zeny
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
Mozno ale muzom netreba tolko. Skus a uvidis.
Kazdemu odporucam brat jod a selen, tie sa tiez rozne podielaju na vyrobe hormonov a enzymov rozneho druhu.

7

RNG napísal(a):

Zober 2-3 gramy tych aminokyselin a po par tyzdnoch si nechaj odmerat hormonalne hladiny. Ak to nestaci, tak ber napr yam, ten ucinne znizuje hladinu prolaktinu u zien, tj velmi pravdepodobne aj u muzov.Je to polotovar na rozne hormony.
Davka pre zeny ma obsahovat 200 mg diosgeninu, tj az 5 kapsul tohoto osveceneho u mojej zeny
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
Mozno ale muzom netreba tolko. Skus a uvidis.
Kazdemu odporucam brat jod a selen, tie sa tiez rozne podielaju na vyrobe hormonov a enzymov rozneho druhu.

Správne tomu rozumiem, 2-3 gramy argininu a 2-3 gramy ornitinu?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sports-A … tAodGCYA1A
je tento výrobok vhodný podľa Vás? ak áno, koľko tabletiek denne?
Dakujem

Naposledy upravil: mima1984 (2015-08-04 13:41:05)

8

Spomenuty vyrobok aj jeho davkovanie podla vyrobcu je spravne(3 x 2 kapsule). To ti da dokopy okolo tych 2-3 gramov aminokyselin