1

Téma: zla rozpustnost doplnku

Zdravim RNG

Kupil som si od Now foods BCAA powder a bohuzial som zistil, ze sa velmi zle rozpustaju vo vode sad .prasok plava na hladine.....a pritom je pisane, ze rozpustit vo vode...

http://i40.tinypic.com/wusb6h.jpg

prosim ta ako sa da vyriesit tato zla rozpustnost ? ..diky moc

Naposledy upravil: post5 (2011-10-27 13:48:13)

2

Re: zla rozpustnost doplnku

Aminokyseliny sa slabo rozpustaju vo vode, spravne je ich rozmixovat alebo dat do maleho procesora, ktory z nich urobi kremovitu suspenziu. Alebo  ich daj do flasky  a dobre s nou pohrkaj.

3

lebo tieto BCAA su free form .... ale mam aj Arginine Ornitine prasok a ten sa rozpusta dobre vo vode.. to zas nie je volna forma ale hydrochloride... zalezi aj na tom ta rozpustnost potom nie ?

4

Aha, tak si zistil nazorne, preco sa vyrabaju estery aminokyselin, vsakze. Viazanim na kyseliny(sirova, chlorovodikova, octova, tj sulfaty,hydrochloridy, acetaty)sa robia najma kvoli rozpustnosti vo vode a tym lepsej absorbcii a cirkulacii v tele
Ja vyuzivam este aj to HCl v tych esteroch aminokyselin, pouzivam to na zvysenie kyslosti zaludka, kedze som mal roky paly tj  nedostatok zaludocnych kyselin.
Momentalne pouzivam najma L-lysin HCl najma pre jeho rolu ako antiviralny prostriedok aj na tvorenie kolagenovych vlakiem  ktore nielenze sluzia ako kostra vsetkych organov, ale aj zabranuju sireniu napr rakovinnych metastaz.

Inac velke mnozstva esterov aminokyselin ti davaju aj plno kyselin do tela=okysluju telo, takze keby si ich pouzival viac, musis sa intenzivne alkalizovat, inac mozes dojst k vaznemu problemu acidozy tela.

Naposledy upravil: RNG (2011-10-27 19:00:19)

5

hmm zaujimave... a keby som tie Bcaa aminokyseliny spolu so sodou bikarbonou rozmixoval ake by to malo ucinky ? .. by som nemohol jest 2 hodiny alebo by to nemalo silu nejak vazne ovplyvnit alkalizaciu zaludka ? ..

6

Nikdy neber na alkalizovany zaludok nic, co by sa tam mohlo kazit, kvasit a hnit.

7

RNG, tieto BCAA (povedzme kvalitne nejake) su vhodne pre dlhodobe uzivanie?
pytam sa pre toto:
po zavrhnuti teorie naberania svalol ala "zer 6-7 jedal denne a maximalne sa prepchaj sacharidmy" som nasiel teoriu intermediate fasting resp. 14-16hod nic nejest, potom trening (silovy) a potom jest..
lenze, tesne pred terningom odporucaju jest 10g BCAA
som extremny odporca akychkolvek doplnkov co sa posilnovacieho sveta tyka, ale neviem co presne je BCAA
a po treningu odporucaju 2hod ziadne sacharydi, len "rychle bielkoviny" - zas neviem co to je, lebo nic ine ako srvatkovy protein som nenasiel a to je zas to, co nechcem, byt zavisly na praskoch.
co by si v tomto pripade odporucal? smile

8

http://en.wikipedia.org/wiki/Branched-chain_amino_acid
Na internete je plno navodov a doplnkov na "rychle naberanie svalstva" co povazujem za skodlive , lebo svalstvo treba mat normalne , len tolko, co je potrebne na ovladanie tela, lebo vsetko naviac nam zbytocne zatazuje organizmus, treba to extra zivit a chranit a regenerovat, tj telo sa ovela viac namaha a po case rozne organy skor "zoderu" tj skracuje to zivot.

Srvatkovy protein je aspon prirodzeny zdroj roznych bielkovin, je to odstredena a vysusena mliecna srvatka.
BCAA je ovela viac priemyselne spracovany aminokyselinovy koncentrat, kde su len niektore aminokyseliny, tj je to o tolko dalej od prirodnych zdrojov..

9

A nevies nahodou o nejakych tych aminokyselinach a/alebo nejakych ciste prirodnych doplnkoch, ktore by sa zisli, keby clovek chcel trochu nabrat svaly? Nie za ucelom zrychlenia naberania, ale skor za ucelom akehosi... doplnenia tych veci, co prirodzene takym ludom chybaju, alebo ako by som povedal.. ze nie ziacny gainer/cukor alebo steroidy ani nic take, skor tieto amino-neviem-co. Ak to je teda nevyhnutne.. Alebo da sa normalne posilovat (nie naplne, ale skor tak rekreacne.. zdhihat viac, ako clovek zdviha za beznych okolnosti by malo stacit) aj bez toho aby som musel doplnat tieto mineraly atd ?

10

Ta srvatkova bielkovina je vyborna, dobre su napr aj strukoviny a podobne.
Ked mas problem so stravenim extra bielkovin, musis brat doplnok kyselin a enzymov.
Z aminokyselin pre zdravie osdporucam len L-lysin, arginin a ornitin, na budovanie exttra dlhych kolagenovych vlakien, co tvoria nosnu konstrukciu vsetkych organov v tele, tiez koze, ktora je vlastne tiez vylucovaci organ.

11

L-lysin, arginin tusim mam doma.. musim sa pozriet.. ked to uz vybuduje tie extra dlhe vlakna, aj po vysadeni mi zostanu, alebo to je tiez take, ze uz naveky musim tieto L-lysin, arginin brat ?

12

Kolagenove vlakna sa tvoria na dlhe mesiace, dokonca roky. Ale nie su naveky, preto je dobre si ich tvorenie podporovat vyssimi davkami vitaminu C a najma L-lysinu
Samozrejme tie aminokyseliny  nemusis brat kazdy den, ale vitamin C odporucam kazdemu brat viackrat denne.
Najma formu ester C co ma polcas zivota v tela az 5 hodin, proti comu kyselina askorbova a rozne askorbaty maju polcas v tele len 1/2 az 1 hodinu.

13

Rng az teraz som sa docital ze vlastne bcaa musia byt viazane na nejaku kyselinu aby sa lepsie rozpustili , vecsinou tie ochutene , som v boji proti kandide a teraz ma napadlo ze denne konzumujem ochutene bcaa kde su aj sladidla aj kyseliny asi citronova no neviem naisto , co hovoris na tento produkt ?

http://www.myprotein.sk/sports-nutritio … 29536.html

neochuteny takze ani farbiva ani sladidla , + je tam lysin .

+ ma zaujma pisal si ze aminokyseliny kontretne bcaa sa vstrebavaju uz v zaludku , ale neviem ci na ne treba kysle prostredie , mozu sa bcaa hlavne ochutene pit 30-60 minut po kalinate alebo to zhnije v zaludku ? a take neochutene tiez potrebuju kysle prostredie na stravenie v zaludku ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-07-23 17:17:52)

14

Absorbcia v zaludku je minimalna, na absorbciu su hlavne tenke crevo, a ciastocne aj hrube crevo. Jednotlive aminokyseliny maju nalu molekulu tj vstrebavaju sa velmi dobre v crevach.Bez ohladu na kyseliny a enzymy.
Hnitie v zaludku je pre to, ze nemas kyseliny, co by tie hnilobne bakterie znicili.

Naposledy upravil: RNG (2015-07-23 18:00:58)

15

RNG napísal(a):

Absorbcia v zaludku je minimalna, na absorbciu su hlavne tenke crevo, a ciastocne aj hrube crevo. Jednotlive aminokyseliny maju nalu molekulu tj vstrebavaju sa velmi dobre v crevach.Bez ohladu na kyseliny a enzymy.
Hnitie v zaludku je pre to, ze nemas kyseliny, co by tie hnilobne bakterie znicili.

a su aj v tychto doplnkoch napr v tych neochutenych hnilobne bakterie ? takze aj na aminokyseliny treba brat kyseliny ak to dobre chapem , a taka kyselina citronova alebo jablcna nepomahaju lepsie vstrebat tie aminokyseliny , potrebujem to vediet presne kedze candida je svina a chyti sa vsetkeho

16

Candida je kvasna kultura a skvasa sacharidy a cukry. Aminokyseliny nevie nijak spracovat..
Potravinove doplnky su sterilne, tj neobsahuju ziadne mikroby vo vacsom mnozstve.
Ale ine potraviny, najma surove nie su sterilne takze mozes z nich, pripadne aj zo vzduchu a dotykom dostat rozne mikroby do zaludka.
Preto je dopezite mat vzdy klyseliny v zaludku v dostatku na to, aby znicili mikroby, ja to nazyvam zaludocna kyselinova bariera proti mikrobom.

17

RNG napísal(a):

Candida je kvasna kultura a skvasa sacharidy a cukry. Aminokyseliny nevie nijak spracovat..
Potravinove doplnky su sterilne, tj neobsahuju ziadne mikroby vo vacsom mnozstve.
Ale ine potraviny, najma surove nie su sterilne takze mozes z nich, pripadne aj zo vzduchu a dotykom dostat rozne mikroby do zaludka.
Preto je dopezite mat vzdy klyseliny v zaludku v dostatku na to, aby znicili mikroby, ja to nazyvam zaludocna kyselinova bariera proti mikrobom.

to viem ale mna teraz zaujmalo tie bcaa cisa mozu davat 30-60 minut po kalinate , ze ci aj bcaa mozu zacat hnit alebo sa vstrebu aj v alkalickom prostredi .

18

Samozrejme aminokyseliny mozu hnit, takze zaludok musi byt stale kysly. Ale zaludok nevstrebava, ale creva a male molekuly ako jednotlive aminokyseliny sa vstrebavaju uz na vrchu tenkeho creva.Bez potreby kyselin alebo enzymov.

19

dakujem a zeleny jacmen mozem pit hodinu po kalinate ? alebo aj ten potrebuje kysle prostredie a vlaknina ? yikes
a este ze ci citrulin malat je ako kyselina kedze je kysli .

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-07-24 19:26:20)

20

Aj keby jedlo nepotrebovalo kyseliny, zaludok ich potrebuje, lebo inac sa v nom mozu rozmnozovat rozne bakterie z jedla, zo vzduchu z hlienov atd.Najma ked das do zaludka jedlo, lebo toto sluzi ako potrava pre rozne mikroby.