Téma: myelitida
Dobrý deň,
prosím o radu .
V stredu som bola prepustena z nemocnice po týždni a pol.Mala som strpnuté a necitlive nohy do pol pása. Diagnostika:akutna myelitída v oblasti Th10
leukoencefalopatia supratentoriálne
MRI hlavy čiste, len 4 drobné ložiskásupratentoriálne nešpecifického charakteru
MRI spinala solitárna miešna hyperintenzívna lézia v úrovni tela stavca th10 cca 6mm nešpecifického charakteru bez diskogénnychkompresií miechy. vyšetrenie likvoru v norme,hematolikvorová bariéra neporušená. vyšetrenie likvoru na neurotropné vírusy,borelie,chlamýdie, mykoplazmy negatívne.
Naordinované lyrica , prednison. Ca.
Nohy ustupujú, už mám strpnuté len chodidlá.každý deň ich precvičujem-výpony na špičky a päty Nasadila som B vitaminy milgamma N, Horčik , rybí tu s D vitaminom /D vitamín mam nedostatok aj ked chodím na slnko-celkove informat.vyšetrenie pred rokom/. plus natural ryžu so strukovinami a vela zeleniny- predtým som sa zdravo stravovala a športovala som.
Chcem poprosiť o radu ako ďalej Lyriku by som rada vysadiť/ aj tak len potláča symptóny a kortikoidy chcem začať znižovať do rýchleho vysadenia. Tento týždeň sa mam hlásiť u neurológa ale lekári bohužiaľ výživové doplnky neriešia. A nikto mi nevedel povedať z čoho to mám.
Ďakujem za radu, ako sa dostať opäť do normálu.