1

Téma: Zdrave maso

Na maso je vela kontroverznych pohladov, niekto tvrdi, ze prekysluje oraganizmus a skodi - zrychluje starnutie, niekto tvrdi, ze bez neho nemame zakladne stavebne zlozky (bielkoviny, B12...) a ublizujeme tak organizmu.

Zaroven vieme, ze v dnesnej dobe je maso (najma v hypermarketoch) plne hormonov a antibitotik a bez nutricnych hodnot.

Otazka je ako casto mame jest maso, v akych mnozstvach, aby to nebolo pre telo skodlive?

Aky typ masa mame konzumovat? (niekde som pocul, ze dobre je zajacie, morcacie, jahnacie - nakolko tieto zvierata pri chove neznesu znecistenu potravu a neziaduce zivotne podmienky). Ako to teda je?

Dakujem.

2

Re: Zdrave maso

Nuz ak sa vies dostat k dobytku volne pasenom bez hormonov a atb,to iste plati na hydinu s volnym vybehom,  tak sa to "znecistenie a znehodnotenie"  do znacnej miery odstrani. Ak sa ludia budu takeho dozadovat a budu ochotni za to extra platit, tak to bude na trhu vsade.
Nutricne hodnoty masa velmi zavisia od krmiva, ktore musi byt co najpestrejsie a nezamorene.
To iste plati pre nasu potravu, ktota by mala obsahovat zo vsetkeho trochu=pestrost a cerstvost sa nedaju nijak nahradit.

3

RNG co hovoris na toto?

http://tech.sme.sk/c/6761024/krvave-ste … terie.html

a navyse tam hovoria ze potrevinove doplnky s karnitinom suskodlive...

4

Bezny utok na potraviny a potravinove doplnky.
Samozrejme vsetko treba brat s mierou a nezabudat si podporovat spravnu crevnu floru zmesou mikrovlaknin a obcas nasadzat kvalitne probiotika,

5

RNG napísal(a):

Bezny utok na potraviny a potravinove doplnky.
Samozrejme vsetko treba brat s mierou a nezabudat si podporovat spravnu crevnu floru zmesou mikrovlaknin a obcas nasadzat kvalitne probiotika,

RNG chcem sa ta opytat nieco ohladom bielkovin .
Ked jedavam viacej bielkovin tak sa mi robia vyrazky
1. znamena to ze to telo nespracovalo ?
2. Ako to funguje , kedze cvicim tak bielkovin mi telo spracuje viacej , keby cvicim 10 hodin denne tak telo spracuje este viacej ? Vlastne telo bere len na regeneraciu svalou , takze ked cvicim 3-4x za tyzden cca 60-90 minutiek tak tych bielkovin mam vela ked sa mi robia vyrazky ?
3. ked sa mi robia vyrazky znamena to ze mi v tele tie bielkoviny hniju ? v zaludku a v crevach ako sa da od toho precistit co to cisti lepsie pankreatin alebo Betain HCL ?

6

1. ano
2. Iba mala cast bielkovin sa spotrebuje na budovanie svalstva, ostatok sa premeni napr na cukry v peceni, alebo spali na energiu.Nieco sa ani neabsorbuje a hnije v crevach pri nedostatku kyselin v zaludku, pepsinu a enzymov.
3. vyrazky sa mozu robit z toho, ze sa telo snazi nieco vyhodit a pri poruseni koze sa tam nachytaju rozne infekcie. Mozu to byt aj splodiny, co v crevach vytvoria hnilobne kultury.
Hnitie bielkovin vytvara zapachajuce vetry.

7

RNG napísal(a):

1. ano
2. Iba mala cast bielkovin sa spotrebuje na budovanie svalstva, ostatok sa premeni napr na cukry v peceni, alebo spali na energiu.Nieco sa ani neabsorbuje a hnije v crevach pri nedostatku kyselin v zaludku, pepsinu a enzymov.
3. vyrazky sa mozu robit z toho, ze sa telo snazi nieco vyhodit a pri poruseni koze sa tam nachytaju rozne infekcie. Mozu to byt aj splodiny, co v crevach vytvoria hnilobne kultury.
Hnitie bielkovin vytvara zapachajuce vetry.

Ako to myslis ze mala cast ? jedno ake ma mtreningy ci trenujem 10 hodin alebo 30 minut denne aj tak sa mi vstrebe rovnake mnozstvo bielkovin ? Takze v podstate je lepsie si davat kazde jedlo menej bielkovin a pridavat tam nejake aminokyseliny ktore su uz nastiepene ? tie uz nezatazuju organizmus travenim takze ani nemozu hnit ani nic .

8

Vstrebavanie a spotraba su 2 rozne veci
Aminokyseliny sa dobre vstrebavaju, ani nezatazuju organizmus, ale kazit sa este stale mozu, ked sa nevstrebu. Kedze je ich vela, a vsetky su v urcitej miere pre telo potrebne, doplnanie jednej /dvoch z nich nenahradi jedenie bielkovin, kde sa nachadzaju vsetky, najma v mase a strukovinach najdes vsetky v dobrych vzajomnych pomeroch pre telo

9

RNG napísal(a):

Vstrebavanie a spotraba su 2 rozne veci
Aminokyseliny sa dobre vstrebavaju, ani nezatazuju organizmus, ale kazit sa este stale mozu, ked sa nevstrebu. Kedze je ich vela, a vsetky su v urcitej miere pre telo potrebne, doplnanie jednej /dvoch z nich nenahradi jedenie bielkovin, kde sa nachadzaju vsetky, najma v mase a strukovinach najdes vsetky v dobrych vzajomnych pomeroch pre telo

aminokysliny som myslel nejake komplexne kde je okolo 20 aminokyselin , tabletky sa v zaludku ako rozkladaju ked mam tie aminokyseliny v tabletkach , som pocul ze sa moze stat ze mi vijdu stolicou take ake som ich zjedol . nato tiez treba kyseliny v zaludku ?

10

Aminokyseliny sa dobre absorbuju, najma z kapsul, kde su v prasku.
Tablety sa nemusia rozpustit, najma ked nemas dost kyselin a mozu s teba vijst v celku.

11

RNG napísal(a):

Aminokyseliny sa dobre absorbuju, najma z kapsul, kde su v prasku.
Tablety sa nemusia rozpustit, najma ked nemas dost kyselin a mozu s teba vijst v celku.

Vies mi poradit nejake dobre aminokyseliny v kapsuliach ? lebo je neprakticke si davat s kazdym jedlom prasok .

12

odporucam najma tuto aminokysel;inu, lebo spolu s vitaminom C sa podiela na tvoreni silnych dlhych kolagenovych vlakien
http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Lysine … l&ic=5

13

RNG napísal(a):

odporucam najma tuto aminokysel;inu, lebo spolu s vitaminom C sa podiela na tvoreni silnych dlhych kolagenovych vlakien
http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Lysine … l&ic=5

Ano tuto mam kazde rano ju davam 2-3g spolu s AAKG 2-3g 1g vit.c 8g aminokyselin
Mal som namysli skor komplexne aminokyselinove doplnky .

14

Priroda skladbu aminokyselin reguluje najlepsie, takze osobne az na L-lysin ine aminokyseliny odporucam dostavat vo forme bielkovin. V mase je zlozenie aminokyselin podobne nasmu masu, tj je tam spravna skladba a rovnovaha.
A travenie si aj tak treba napravit, lebo inac sme ochudobneni o  privela roznych zivin, co sa nijak neda "vydoplnkovat"

15

RNG napísal(a):

Priroda skladbu aminokyselin reguluje najlepsie, takze osobne az na L-lysin ine aminokyseliny odporucam dostavat vo forme bielkovin. V mase je zlozenie aminokyselin podobne nasmu masu, tj je tam spravna skladba a rovnovaha.
A travenie si aj tak treba napravit, lebo inac sme ochudobneni o  privela roznych zivin, co sa nijak neda "vydoplnkovat"

No hej lenze ja za den zjem cca v prepocte 12-13 vajicok cca 100-120g bielkovin preto som chce ltelu trosku pomoct a prijmat tak 10g hydrolizovanych aminokyselin aby som ulahcil traveniu .

16

Ked pozriwes napre na tento enzym
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=3
tam je ucinnost proteazy az 50 000  jednotiek na kapsulu, tj pri dostatku kyselin a papsinu ti kapsula pomoze stravit 50 gramov bielkovin.
Strava ma byt prestra, nie jednotvarna, preto neodporucam 12 vajec denne. Zdrojov bielkovin je vela roznych, masa, ryby strukoviny , zrniny atd .

17

RNG napísal(a):

Ked pozriwes napre na tento enzym
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=3
tam je ucinnost proteazy az 50 000  jednotiek na kapsulu, tj pri dostatku kyselin a papsinu ti kapsula pomoze stravit 50 gramov bielkovin.
Strava ma byt prestra, nie jednotvarna, preto neodporucam 12 vajec denne. Zdrojov bielkovin je vela roznych, masa, ryby strukoviny , zrniny atd .

to som len prepocital jasne ze bielkoviny mam pestre , len stale mam vyrazky take malicke na tvary sem tam nejaky vecsi tak si myslim ze mi zle travy bielkoviny tak skusim precistit creva a dokupit betain hcl .

18

Proteolyticke enzymi vseobecne sice travia bielkoviny, ale nie vsetky.
Napr lepok, pokial nemas nan dost vlastnych enzymov, doplnkove enzymy su nan dost slabe. Mozes mat napr nedostatocne spracovanie mliecnych vyrobkov, na to su tiez osobitne doplnkove enzymy.
A vyrazky mozes mat napr aj zo zlej clrevnej flory. napr premnozena candida ti moze produkovat toxiny, co sa snazi telo vylucit hoci aj cez kozu , tj vo forme vyrazok alebo acni.
Niekto sa vyhadze aj napr z orechov....

19

RNG napísal(a):

Proteolyticke enzymi vseobecne sice travia bielkoviny, ale nie vsetky.
Napr lepok, pokial nemas nan dost vlastnych enzymov, doplnkove enzymy su nan dost slabe. Mozes mat napr nedostatocne spracovanie mliecnych vyrobkov, na to su tiez osobitne doplnkove enzymy.
A vyrazky mozes mat napr aj zo zlej clrevnej flory. napr premnozena candida ti moze produkovat toxiny, co sa snazi telo vylucit hoci aj cez kozu , tj vo forme vyrazok alebo acni.
Niekto sa vyhadze aj napr z orechov....

Uvidime , berem uz skoro mesiac probiotika etericky pokrite a o nejaky tyzden aj pancreatin etericky nech mi to creva precisty tiez . tak uvidime a bielkoviny som znizil tiez

20

OK

21

Este ma napadlo , pocita sa srvatkovy protein ( mliecna bielkovina ) ako mliecny vyrobok aj ked to je bez laktozy a tak isto Casein ( tiez z mlieka bielkovina ktora sa vstrebaava dlhise nieco ako tvaroh )

Lebo v podstate tieto proteiny mam kazdy den v mensich mnozstach . tak pokial sa to pocita ako mliecne mozno mam mliecnu intoleranciu , da sa to nejako zistit nejaky test? ze vipijem liter mlieka alebo co smile

22

Nuz ked mas intoleranciu na lactozu alebo kazein,  tak by ti aj pohar mlieka vyvolal krce v crevach a pripadne aj hnacku.

23

RNG napísal(a):

Nuz ked mas intoleranciu na lactozu alebo kazein,  tak by ti aj pohar mlieka vyvolal krce v crevach a pripadne aj hnacku.

a moze byt nejaka mala intolerancia ze sa mi z toho robia vyrazky ? lebo mliecne som od malicka jedaval bez problemu .

24

cim si starsi tym sa ti tvori v tele menej enzymov na stiepenie a rozklad mlieka a laktozy... takze to ze si od malicka jedaval mlieko bez problemu nemusi znamenat ze tak isto ti to bude slapat aj ked budes mat 30rokov smile práve naopak ....

25

Boze, za mladosti som aj ja pil az 2 litre mlieka denne. Ked si dam teraz 2 pohary mlieka, uz to citim na traveni , prezenie ma.
A to beriem doplnky enzymov(len pancreatin zatial ) aj kyselin

26

http://www.kompava.sk/p/indikacne-papieriky-ph#159
Rng co hovoris na teito papieriky da sa nimi dobre zistit PH ?
Pokial sa mi v zaludku vytvara vela kyseliny tiez to moze sposobit prekyslicenie organizmu ?
Je nieco co pomaha odkislovat oganizmus ?

27

Nepoznam,, dufam ze nepodvadzaju
BV parietalnych bunkachj v zaludku sa vytvara roznake mnozstvo kyselin aj zasad, tj z toho nie je mprekyslenie tela, kedz v dvanastorniku sa to spoji znova vsetko dokopy na neutralne.
Na odkyslovanie su dobe napr uhlicitamy , odporucam najma kalinat, alebo este lepsie, entericky obalene alkalizatory, ktore nenicia kyselinu v zaludku, lebo sa rozpustia az v crevach.
No a samozrejme jest jedla, co pomahaju telo alkalizovat, tj najma zeleniny su na to dobre.

28

RNG napísal(a):

Nepoznam,, dufam ze nepodvadzaju
BV parietalnych bunkachj v zaludku sa vytvara roznake mnozstvo kyselin aj zasad, tj z toho nie je mprekyslenie tela, kedz v dvanastorniku sa to spoji znova vsetko dokopy na neutralne.
Na odkyslovanie su dobe napr uhlicitamy , odporucam najma kalinat, alebo este lepsie, entericky obalene alkalizatory, ktore nenicia kyselinu v zaludku, lebo sa rozpustia az v crevach.
No a samozrejme jest jedla, co pomahaju telo alkalizovat, tj najma zeleniny su na to dobre.

1. vies mi poradit ine papieriky ktore nepodvadzaju ? ako inac sa da zistit ci mam prekysleny organizmus kedze jedavam dost ibielkovin dost sa toho bojim ale len malo masa , ci bielkoviny vsetky prekysluju organizmus ? co take ryby , grecky jogurt , proteinove prasky , tvarohy ?

2. No a v crevach je kyselina potrebna ci len v zaludku , myslim tak ze ked si dam nalacno dajme tomu to na odkyslenie criev , a potom pojdem jest v zaludku bude dost kyselin ale potom ked sa to dostane do criev tak to tam bude hnit lebo tam neni dost kyselin ?

3. pred par mesiacni mi robili testy krvy aj mocu tam to bude popisane kolko kyselin mam v tele ( krvi a moci ) ? A ked som mal kyselinu mocovu zvysenu pocas dna ale ked mi brali inokedy krv rano nalacno tak som ju mal v norme tak je t ov poriadku ? pocas dna stupa preto ze jem vela kyslich potravin ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-06-14 09:29:20)

29

1. zialbohu nie, za nikoho by som nedal prst do ohna. Asi najmenej klamu v chemickych potrebach, kde sa  priemyselne papierky pouzivaju na presne meranie kyslosti alebo zasadovosti.
2. creva nesmu byt kysle ale len neutralne alebo zasadite. Okyslenie criev znamena hnacku.
3, krv ma uplne presnu kyslost  PH 7.4, uz len 0.2 odchylka od tohoto je vazna zdravotna zivot ohrozujuca situacia.
To nema ale nic spolocne s kyslostou inde v tele, napr v bunkach samotnych.
Kyselina mocova sa tvori z purinov v potravinach a jej hladina v krvi znacne fluktuuje/meni sa  pocas dna podla toho, co zjes a vypijes.
Choroba dna, tj ukladanie krystalikov kyseliny mocovej v tele, najma v koncatinach je vysledok casteho prilisneho zvysenia kyseliny mocovej v krvi.

30

RNG napísal(a):

1. zialbohu nie, za nikoho by som nedal prst do ohna. Asi najmenej klamu v chemickych potrebach, kde sa  priemyselne papierky pouzivaju na presne meranie kyslosti alebo zasadovosti.
2. creva nesmu byt kysle ale len neutralne alebo zasadite. Okyslenie criev znamena hnacku.
3, krv ma uplne presnu kyslost  PH 7.4, uz len 0.2 odchylka od tohoto je vazna zdravotna zivot ohrozujuca situacia.
Kyselina mocova sa tvori z purinov v potravinach a jej hladina v krvi znacne fluktuuje/meni sa  pocas dna podla toho, co zjes a vypijes.
Choroba dna, tj ukladanie krystalikov kyseliny mocovej v tele, najma v koncatinach je vysledok casteho prilisneho zvysenia kyseliny mocovej v krvi.

no pozeral som krv nemam merane ph a moc som mal PH 6 , norma je 5,5-7 .

A aky krill olej pouzivas konkretne ? porad mi aspon tri dobre nech si vyberem lebo co pozeram ceny tak su to riadne supy big_smile

a ktory alkalizator entericky pokrity je najlepsi ?a pankreatin entericky funguje v crevach lepsie ak je tam kisle prostredie alebo neutralne ako ma byt ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-06-15 07:08:34)

31

ZlatyStaf. napísal(a):
RNG napísal(a):

A aky krill olej pouzivas konkretne ? porad mi aspon tri dobre nech si vyberem lebo co pozeram ceny tak su to riadne supy big_smile

a ktory alkalizator entericky pokrity je najlepsi ?a pankreatin entericky funguje v crevach lepsie ak je tam kisle prostredie alebo neutralne ako ma byt ?

RNG pouziva tento krill olej: http://krilloil.com/

Ja pouzivam betzne tento: http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ar … &ic=13
ale skusalm som aj tento: http://www.swansonvitamins.com/swanson- … n-30-sgels

Entericky pokryty alkalitzator mas tento: http://www.iherb.com/Alkalife-pH-Balanc … l&ic=2

Entericky pokryty pancreatin sluzi hlavne na cistenie celeho tela, t.j. nie je urceny na podporu travenie.

Kazdy enzym pracuje resp. jeho aktivita/ucinnost je zavysla od pH prostriedia, to znamena, ze take bielkoviny na spracovanie potrebuju vela kyselin, cize proteolyticke enzymy, ktore rozkladaju bilekoviny, velmi dobre pracuju v kyslom prostredi, ak je dostatok kyselin, tym padom je aj ucinnost enzymov na travenie bielkovin ovela vyssia.

32

Pietro napísal(a):
ZlatyStaf. napísal(a):
RNG napísal(a):

Entericky pokryty alkalitzator mas tento: http://www.iherb.com/Alkalife-pH-Balanc … l&ic=2

Entericky pokryty pancreatin sluzi hlavne na cistenie celeho tela, t.j. nie je urceny na podporu travenie.

Kazdy enzym pracuje resp. jeho aktivita/ucinnost je zavysla od pH prostriedia, to znamena, ze take bielkoviny na spracovanie potrebuju vela kyselin, cize proteolyticke enzymy, ktore rozkladaju bilekoviny, velmi dobre pracuju v kyslom prostredi, ak je dostatok kyselin, tym padom je aj ucinnost enzymov na travenie bielkovin ovela vyssia.

Dakujem este este ma zaujma ked som cely den unaveny ale nie tak unaveny skor tak na ociach , cim to moze byt ? citim sa tak malatne dost cim viacej ku veceru lebo rano je to pohode , moze to byt vela sacharidami ? jedavam dost ryze vlociek a takychto sacharidov .

a druha otazka ked mam jedlo maso a ryzu , a dam si betain hcl tak tym padom sa zasa ryza zle travi lebo ta potrebuje neutralne nie ?

tretia otazka , ked sa maso alebo ryza nestravi v zaludku travi sa este v crevach alebo v crevach sa uz potrava len vstrebava a ta co sa nestravila v zaludku v crevach hnije ?

a este jedna , da sa test kyslosti zaludka rano nalacno urobit plnohodnotne aj so sodou bikarbonou alebo iba kalinat je verny ze sa zisti kyselina v zaludku . a ked si urobim test 1 hodinu nato si dam Betain hcl aby sa mi kyselina vratila a potom mozem jest ?

A este jedna ked niekto bere ako pan RNG vela betainu potom musi rano brat na odkyslenie to sa bere na odkyslenie criev ci zaludka alebo oboje , lebo keby sa bere ten entericky pokrity alkalit tak sa moze potom kludne jest netreba cakat 2 hodiny nie ? preco pan RNG bere teda kalinat a nie tie tabletky ?

A este dalsia moze sa ten alkalife brat rano nalacno s pancreatinom tiez entericky pokritim takze budu v crevach enzimy a rovno neudralizovane prostredie to je dobre ci zle ? neznici tak soda z tabliet tie enzimy?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-06-15 20:18:29)

33

ZlatyStaf. napísal(a):
Pietro napísal(a):
ZlatyStaf. napísal(a):

Dakujem este este ma zaujma ked som cely den unaveny ale nie tak unaveny skor tak na ociach , cim to moze byt ? som dost malatny a ku veceru este viac , jem dost sacharidov hlavne ryze a vlociek moze to byt z toho ? bielkovin mam cca 60g masa na jedno jedlo co je malicko .

a druha otazka ked mam jedlo maso a ryzu , a dam si betain hcl tak tym padom sa zasa ryza zle travi lebo ta potrebuje neutralne nie ?

tretia otazka , ked sa maso alebo ryza nestravi v zaludku travi sa este v crevach alebo v crevach sa uz potrava len vstrebava a ta co sa nestravila v zaludku v crevach hnije ?

a este jedna , da sa test kyslosti zaludka rano nalacno urobit plnohodnotne aj so sodou bikarbonou alebo iba kalinat je verny ze sa zisti kyselina v zaludku . a ked si urobim test 1 hodinu nato si dam Betain hcl aby sa mi kyselina vratila a potom mozem jest ?

A este jedna ked niekto bere ako pan RNG vela betainu potom musi rano brat na odkyslenie to sa bere na odkyslenie criev ci zaludka alebo oboje , lebo keby sa bere ten entericky pokrity alkalit tak sa moze potom kludne jest netreba cakat 2 hodiny nie ? preco pan RNG bere teda kalinat a nie tie tabletky ?

A este dalsia moze sa ten alkalife brat rano nalacno s pancreatinom tiez entericky pokritim takze budu v crevach enzimy a rovno neudralizovane prostredie to je dobre ci zle ? neznici tak soda z tabliet tie enzimy?

viete mi odpovedat prosim na otazky ? Dakujem

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-06-15 20:19:27)

34

Nuz ja si objednavam krill olej len z tohoto zdroju, zialbohu ked tento chces, musis objednavat cez konsolidatorov ako napr firma DOMA, lebo tento zdroj neposiela priamo do Europy.
http://krilloil.com/reorder/?utm_source … OTYxNDg3S0
Najblizsie tej kvalite z iherb je tento
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ar … &ic=12
Posudzujem to podla obsahu astaxanthinu, co ine maju velmi nizke.

Inac astaxanthin je dnes mozno ale dostat osobitne, tazeny priamo z cervenych rias extrakciou CO2 , pozri na masivnu davku tu
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-30-sgels

35

Problem s balancovanim kyselin a zasad je ze je to dost citlive a treba si uvedomit, ze 1/2 lyzicky kalinatu zneutralizuje obsah kyselin v 5 kapsuliach(650 mg)  betainu HCl. Dost dlhjo som sa pre to vobec nealkalizoval a nejak telo tie prebytocne kyseliny vylucilo cez moc najpravdepodobnejsie, kedze moj moc cita menej ne PH 5.
Nuz nie je to najlepsie riesenie. Telo totiz vyraba roznake mnozstvo kyselin aj zasad, kde kyseliny idu do zaludka, zasady do krvi a potom sa vylucia v dvanastorniku na zneutralizovanie kyselin, aby v crevach bola neutralna alebo mierne alkalicka flora.
Okyslene creva vedu ku hnackam.
Jedine, co potrebuje na travenie neutralne alebo zasadite prostredie su tuky, a tie sa normalne travia vylucovani m alkalickej zlci.
Cukor sa absorbuje priamo, sacharidy sa rozkladaju na cukry amylazou,kde kyselina zlepsuje tu aktivitu o daco, a bielkoviny potrebuju silne kysle prostredie a proteazy.
Pancreatin obsahuje rozne enzymy, hrubo rozdelene  na proteazy,amylazy a lipazy.
Kalinat sdom skusal brat, ked som mal viac kyselin, teraz sa to neodvazim robit, a obcas beriem len entericky pokryte alkalizatory ako napr tento
http://www.iherb.com/Alkalife-pH-Balanc … l&ic=2
a jem velmi vela zelenin kazdodenne.

Naposledy upravil: RNG (2015-06-15 22:16:55)

36

RNG napísal(a):

Problem s balancovanim kyselin a zasad je ze je to dost citlive a treba si uvedomit, ze 1/2 lyzicky kalinatu zneutralizuje obsah kyselin v 5 kapsuliach(650 mg)  betainu HCl. Dost dlhjo som sa pre to vobec nealkalizoval a nejak telo tie prebytocne kyseliny vylucilo cez moc najpravdepodobnejsie, kedze moj moc cita menej ne PH 5.
Nuz nie je to najlepsie riesenie. Telo totiz vyraba roznake mnozstvo kyselin aj zasad, kde kyseliny idu do zaludka, zasady do krvi a potom sa vylucia v dvanastorniku na zneutralizovanie kyselin, aby v crevach bola neutralna alebo mierne alkalicka flora.
Okyslene creva vedu ku hnackam.
Jedine, co potrebuje na travenie neutralne alebo zasadite prostredie su tuky, a tie sa normalne travia vylucovani m alkalickej zlci.
Cukor sa absorbuje priamo, sacharidy sa rozkladaju na cukry amylazou,kde kyselina zlepsuje tu aktivitu o daco, a bielkoviny potrebuju silne kysle prostredie a proteazy.
Pancreatin obsahuje rozne enzymy, hrubo rozdelene  na proteazy,amylazy a lipazy.
Kalinat sdom skusal brat, ked som mal viac kyselin, teraz sa to neodvazim robit, a obcas beriem len entericky pokryte alkalizatory ako napr tento
http://www.iherb.com/Alkalife-pH-Balanc … l&ic=2
a jem velmi vela zelenin kazdodenne.

1. Dobre dakujem este ma zaujma teda ci je dobre alebo sa da Alkalife ci ako sa to vola brat aj len tak preventivne , ako kura na odkyslenie tela , a ze ci sa moze rano nalacno pit spolu s enterickym pankreatinom a ci sa v crevach nebudu bit .

2. k tomu test , dal som si pol lyzicky bikarbony , neviem ako velmi sa mi ma grgat grglo sa mi par krat asi 2x tak trosku v priebehu 15 min , zo zaciatku taky tazky zaludok nejaky som mal . Cakal som tie grgy kazdu minutu a poriadne silne , je to teda zle alebo nie ? po 40 minutach uz som ani necitil ze som si dal nejaku sodu .  Este chcem podotknut ze nemavam bolesti zaludka ani som neni nafuknuty nejako , preco a co mna trapi je ze MAM VYRAZKY A NEVIEM Z COHO A ASI TRETI DEN SOM UNAVENY

3.hnacka znamena casta riedka stolica ? ked mam iba riedku ale nemam potrebu ist na zachod stale tak to je tiez hnacka ?

4. z coho moze byt ta unava a malatnost ? rano ked vstanem tak ocino nemam take unavene ale pocas dna sa to stupnuje a tym aj malatnost . moze to byt z tych sacharidov ?

5.Da sa alkalife brat aj preventivne dajmetomu ked neberem kyseliny a hadam ani nebudem musiet a ze by som to bral 3 mesiace a potom 3 nie . alebo tak nejako .

6. este pridam ze 6:10 som si dal tu bigarbonu asi 30 minut sa mi sem tam grglo trosku o 45 minut som uz bol pohode , 7:45som si dal 2 betain hcl tabletky co je hodinu aj pol po sode a nato som jedol o 8:00 a bez problemov nenafuklo ma ako ani nikdy predtym ziadne krce ani nic ine . Takze moj problem ais neni zaludok ale creva , co si myslis RNG ? a co by si poradil ako vyriesit problem s crevami , pred mesiacom som bol u liecitelky ta tiezpovedala ze mam problem s crevami a preto som niekedy unaveny , potom som uz nebol a teraz 3 dni som zasa .
Moze byt ze som pohode ze ma nenafuklo a rychlo podstate vytravilo kvoli betainu ? nwm uvidim dalsie jedla pocas dna .
Myslis si ze pankreatin entericky moze pomoct ?
Alebo alkalife ze mam prekyslene creva ?
Probiotika berem aj vlakninu

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-06-16 08:46:08)

37

1. mozes to pouzivat aj spolu.
2. tie vyrazky mozes mat aj zo zlej crevnej flory. Ak mas znicenu crevnu floru, tak namiesto toho aby vyrabala, rozne potrebne latky, niektore vitaminy a hlavne protilatky do celeho tela, tak produkuje rozne jedovate toxiny, ktore oslabuju telo a sposobuju rozne zdravotne problemy. Cize tie vyrazky mozu byt z toho, ze telo tie toxicke latky nestaci vylucovat prirodzenou cestou von, ale snazi sa ich uz vyhadzovat aj cez kozu.
Spominal si na fore, ze jes dost bielkovin. Mam taky pocit, ze ich jes az prilis vela. Kolko davas bielkovin na 1kg, 3-5 gramov/1kg??? Lebo to uz velmi vela.
Podla mna by si mal ubrat z prijmu bielkovin, pretoze, nadmerne mnoztstvo bielkovin, telo nevie dostatocne rozlozit, potom vlasne v crevach kvasi a hnije, a tak sa rozmnozuju hnilobne mikroby, ktore produkuju dalsie toxiny, takto sa vlastne ta crevna flora casom znici, a ked to tak dalej prokracuje nema sa ako obnovit. A este navyse nadmerny prijem biekovin zatazuje oblicky.
Takze obmedz prijem bilekovin, pripadne nahrat niektore dni mäso rastlinnymi bielkovinami, tie su lahsie stravitelne a vytvaraju menej odpadu.
3. riedka stolica, signalizuje najmä to, ze nemas este crevnu floru v poriadku, takze daj si ju co najskor doporiadku.
4. tu unavu mozes mat aj zo zleho travenia, ale aj zo zamoreni roznych toxinov, ktore oslabuju telo. Ved ako sa hovori, cistejsie telo lepsie pracuje.
5. Moze ho brat aj hoci cely zivot. Ale na ucinnu alkalizaciu, je dost drahy, ide to do penazi. Preto by som radsej investoval do kalinatu. Ta davka je 2 gramy, cca pol lyzicky, a ked si kupis 1 kg balenie, tak ti to vystaci na 500 davok. Alebo radsje zvys prijem roznych zelenin, tie tiez znacne alkalizuju.
6. Dolezite je si napravit, travenie, a dobre travenie je vec kyselin a enzymov, probiotik a mikrovlaknin. A tak si aj postupne das do poriadku crevnu floru. Pretoze bez dostatku kyselin a enzymov sa ani crevna flora nemoze udrzat.

38

Pietro napísal(a):

1. mozes to pouzivat aj spolu.
2. tie vyrazky mozes mat aj zo zlej crevnej flory. Ak mas znicenu crevnu floru, tak namiesto toho aby vyrabala, rozne potrebne latky, niektore vitaminy a hlavne protilatky do celeho tela, tak produkuje rozne jedovate toxiny, ktore oslabuju telo a sposobuju rozne zdravotne problemy. Cize tie vyrazky mozu byt z toho, ze telo tie toxicke latky nestaci vylucovat prirodzenou cestou von, ale snazi sa ich uz vyhadzovat aj cez kozu.
Spominal si na fore, ze jes dost bielkovin. Mam taky pocit, ze ich jes az prilis vela. Kolko davas bielkovin na 1kg, 3-5 gramov/1kg??? Lebo to uz velmi vela.
Podla mna by si mal ubrat z prijmu bielkovin, pretoze, nadmerne mnoztstvo bielkovin, telo nevie dostatocne rozlozit, potom vlasne v crevach kvasi a hnije, a tak sa rozmnozuju hnilobne mikroby, ktore produkuju dalsie toxiny, takto sa vlastne ta crevna flora casom znici, a ked to tak dalej prokracuje nema sa ako obnovit. A este navyse nadmerny prijem biekovin zatazuje oblicky.
Takze obmedz prijem bilekovin, pripadne nahrat niektore dni mäso rastlinnymi bielkovinami, tie su lahsie stravitelne a vytvaraju menej odpadu.
3. riedka stolica, signalizuje najmä to, ze nemas este crevnu floru v poriadku, takze daj si ju co najskor doporiadku.
4. tu unavu mozes mat aj zo zleho travenia, ale aj zo zamoreni roznych toxinov, ktore oslabuju telo. Ved ako sa hovori, cistejsie telo lepsie pracuje.
5. Moze ho brat aj hoci cely zivot. Ale na ucinnu alkalizaciu, je dost drahy, ide to do penazi. Preto by som radsej investoval do kalinatu. Ta davka je 2 gramy, cca pol lyzicky, a ked si kupis 1 kg balenie, tak ti to vystaci na 500 davok. Alebo radsje zvys prijem roznych zelenin, tie tiez znacne alkalizuju.
6. Dolezite je si napravit, travenie, a dobre travenie je vec kyselin a enzymov, probiotik a mikrovlaknin. A tak si aj postupne das do poriadku crevnu floru. Pretoze bez dostatku kyselin a enzymov sa ani crevna flora nemoze udrzat.

2. robim fitness trenera prijem bielkovin mam 1,5 na kilo a z toho 0,5 je z predtravenych aminokyselin za den mam cca 320g uvareneho masa rozlezeneho do 5 jedal samozrejme ze nie len maso to som len tak premenil .
3. riedku stolicu mam len niekedy a niekedy je tvrda smile
5. tie tabletky sa uziva jedna kazde rano nalacno cena je 16 dolarov 90tbl to je 5 dolarov na mesiac to sa mi nezda vela .
6. a co ked mam kyselin vela a dostavaju sa mi aj do criev ?
7. a co si myslis o tom teste prvu pol hodku sa mi grglo potom som bol pohode , 8:10 som dojedol a uz o 9:40 som mal chut na jedlo ale v bruchu mi este neskrka lebo jedavam dost .
8. a ako sa daju nejako precistit creva ? ten alkalife a pankreatin budu stacit ?
9 moze sa to menit zodna na den zda sa mi ze mi to zacalo ekd som prvy krat vyskusal betainhcl pred ranajkami jednen a pocas dna jeden a na druhy den som bol uz taky unaveny .

39

entericky pokryte doplnky sa nemaju pouzivat spolu s alkalizaciou, ale aspon na trochu kysly zaludok. Pol lyzicky sody bikarbony musi pri dostatku kyselin vylucit skoro 1/2 litra plynov(CO2)
2. vyrazky su najma z toho, ze sa ti telo nieco snazi vyhodit aj cez kozu, najma rozne zamorenia, ci uz z nestravenej potravy alebo toxiny, co sa v crevach v nestravenej potrave tvoria.
3. riedka stolica znamena ze namala casu sa extrahovat dostatocne v hrubom creve, tj zostali v nej rozne ziviny,  a ze sa telo snazi nieco vyhodit pred dokoncenim travenia, najma pre rozne neziaduce mikroby v crevach.
4. zle travenie a absorbcia a zla crevna flora samozrejme telo oslabuje
5 kyseliny potrebujes aj pre travenie aj pre to, aby sa ti do criev nedostavali cez nekysly zaludok rozne mikroby. Marne spekulujes inac, bez kyselin nie je poriadne travenie abi absorbcia a zaroven znacne znizena imunita.

Dost , mam obmedzeny cas a nemozem sa stale tu opakovat.

40

RNG napísal(a):

entericky pokryte doplnky sa nemaju pouzivat spolu s alkalizaciou, ale aspon na trochu kysly zaludok. Pol lyzicky sody bikarbony musi pri dostatku kyselin vylucit skoro 1/2 litra plynov(CO2)
2. vyrazky su najma z toho, ze sa ti telo nieco snazi vyhodit aj cez kozu, najma rozne zamorenia, ci uz z nestravenej potravy alebo toxiny, co sa v crevach v nestravenej potrave tvoria.
3. riedka stolica znamena ze namala casu sa extrahovat dostatocne v hrubom creve, tj zostali v nej rozne ziviny,  a ze sa telo snazi nieco vyhodit pred dokoncenim travenia, najma pre rozne neziaduce mikroby v crevach.
4. zle travenie a absorbcia a zla crevna flora samozrejme telo oslabuje
5 kyseliny potrebujes aj pre travenie aj pre to, aby sa ti do criev nedostavali cez nekysly zaludok rozne mikroby. Marne spekulujes inac, bez kyselin nie je poriadne travenie abi absorbcia a zaroven znacne znizena imunita.

Dost , mam obmedzeny cas a nemozem sa stale tu opakovat.

Dobre dakujem este dve otazky

Entericky je pokrity aj ten alkalizat aj pancreatin v tedy sa to moze spolu uzivat ? pises ze na jemne kysli zaludok , myslis ze mam jemne kysli ? alebo si mam dat radcej predtym betain jeden .

a druha co si myslis o tom teste lebo ja neviem kolko je pol litra plynov kolko grgov alebo co , lebo oreganove tbl sa mi nerozpustili v zaludku lebo ma nikdy nepalilo takze nejake kyseliny mam a rano sa mi trosku aj grglo par krat .

prepac za tolko otazok a vela nezmyselnik ale nechcem urobit blbost a znicit sa este viacej sad

41

Ked mas zaludok len mierne kysly, aj celkom malo kalinatu ho zalkalizuje,
takze pokryte doplnky nepouzivaj s alkalizaciou dokopy!!!
Alebo vobec nepouzivaj alkalizaciu radsej, kedze mas akutny nedostatok kyselin
Pol litra  plynov je plno grgov a zacnu uz 2-3 minuty po vypiti roztoku kalinatu alebo sody bikarbony, a nie slabe a po 15 minutach.

42

RNG napísal(a):

Ked mas zaludok len mierne kysly, aj celkom malo kalinatu ho zalkalizuje,
takze pokryte doplnky nepouzivaj s alkalizaciou dokopy!!!
Alebo vobec nepouzivaj alkalizaciu radsej, kedze mas akutny nedostatok kyselin
Pol litra  plynov je plno grgov a zacnu uz 2-3 minuty po vypiti roztoku kalinatu alebo sody bikarbony, a nie slabe a po 15 minutach.

Neviem ci ja nechapem alebo teraz vy , ked pouzijem entericky pokrity Alkalife tak to nic nerobi v zaludku ale az v crevach .
Preto piettro pisal ze sa moze kombinovat Alkalife ktory je entericky pokrity a pankreatin tiez entericky pokrity .
Takze toto sa moze kombinovat , ja neberiem ani nemam v plane praskovy kalinat ktory alkalizuje zaludok to viem ze v tedy sa entericka tabletka rozpusti v zaludku .
Pokial ale chcem brat ten alkalife staci jedna tabletka vsak ? lebo k tomu este nikto neodpovedal .

A este jedna otazka mozem mat nedostatok kyselin pokial od malicka sportujem viem ze to s tym nic nema ale nikdy som nemal problem so zaludkom alebo nieco ine nikdy som nebol nafuknuty a rychlo mi aj stravilo vecsinou .

Uvidim teda len mi odpovedze este na tieto otazky a ked mi pridu doplnky zacnem teda skusat a uvidim ci ma to dorazi alebo pomoze .

43

Ak mas kysly zaludok, tak v podstate mozes dat na lacno alkalife spolu pancreatinom. Kedze su obidva entericky pokryte, a mas kyseliny v zaludku, tak sa nerozpustia uz v zaludku ale az v crevach.
Ale mozes ich davat bez problemov s jedlo, a pre istotu si mozes s jedlom doplnit kyseliny a cca po 15 minutach uz by si mal mat extra kyselinami okyselny zaludok a potom si das alkalife a pancreatin (entericky), takto sa to tiez nerozpusti v zaludku, t.j. alkalife neznici kyseliny a pancreatin sa nespotrebuje na jedlo uz v zaludku, ale obidva sa rozpustia az v crevach a velka cas sa obsorbuje do krvenho obehu,  a tak vlastne alkalizujes a zaroven odmorujes cele telo.
Kolko treba tabliet toho alkalizatora RNG uz vysvetloval tu: http://rng.jecool.net/viewtopic.php?pid=37562#p37562

Aj clovek, ktory ma dostatok kyselin, moze po takej "nevinnej" zaludocnej chripke mat zhorsenu tvorbu kyselin aj na niekolko tyzdnov, kym sa nezregeneruju parietalne bunky.

44

Pietro napísal(a):

Ak mas kysly zaludok, tak v podstate mozes dat na lacno alkalife spolu pancreatinom. Kedze su obidva entericky pokryte, a mas kyseliny v zaludku, tak sa nerozpustia uz v zaludku ale az v crevach.
Ale mozes ich davat bez problemov s jedlo, a pre istotu si mozes s jedlom doplnit kyseliny a cca po 15 minutach uz by si mal mat extra kyselinami okyselny zaludok a potom si das alkalife a pancreatin (entericky), takto sa to tiez nerozpusti v zaludku, t.j. alkalife neznici kyseliny a pancreatin sa nespotrebuje na jedlo uz v zaludku, ale obidva sa rozpustia az v crevach a velka cas sa obsorbuje do krvenho obehu,  a tak vlastne alkalizujes a zaroven odmorujes cele telo.
Kolko treba tabliet toho alkalizatora RNG uz vysvetloval tu: http://rng.jecool.net/viewtopic.php?pid=37562#p37562

Aj clovek, ktory ma dostatok kyselin, moze po takej "nevinnej" zaludocnej chripke mat zhorsenu tvorbu kyselin aj na niekolko tyzdnov, kym sa nezregeneruju parietalne bunky.

Super dakujem , takze teda aj pancreatin entericky pokrity mozem jest s jedlom .

Este ma zaujma ze kedy to je najvhodnejsie teda, asi po vecery si zobrat pankreatin aj alkalife lebo na noc nech sa odkyslim v crevach a aj pankreatin tomu pomoze .
Mozem to dat teda naraz dajmetomu 5 tbl alkalife , lebo pred vecerou si budem davat aj betain hcl takze bude istota ze mam kysly zaludok . veceru mam tvaroh a orechy .

a jedna otazka co asi nebudete vediet kedze to je asi individualne , ked mam jedlo ( mensie dajme tomu 200g uvarenej ryze 80g uvareneho masa a par orechov ) na toto jedlo staci 1 betain ? lebo rng aj niekto iny pisal ze 2-3 sa davaju na vecsie jedal napr 200g masa 200g ryze alebo nieco mastne atd .

45

Musis si to individualne vyskusat nic ine ti nepomoze. Ja beriem, 3e aj viac kyselin s valkym jedlom, mne zaludok zrejme netvori uz asi nic. Dlhe roky mi stacila 1 kapsula, dnes uz nie a ked si dam len 2, tak riskujem bolesti zaludka a hnacku z premnozenych mikrobov.

46

RNG napísal(a):

Musis si to individualne vyskusat nic ine ti nepomoze. Ja beriem, 3e aj viac kyselin s valkym jedlom, mne zaludok zrejme netvori uz asi nic. Dlhe roky mi stacila 1 kapsula, dnes uz nie a ked si dam len 2, tak riskujem bolesti zaludka a hnacku z premnozenych mikrobov.

a nemohlo ti to branie este zastavit vlastne vytvaranie kyseliny ?

a este k kalinatu staci sa alkalizovat 2-3x za tyzden alebo kazdy den ked uzivam dajme tomu 5 betainov za den ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-06-16 17:26:16)

47

Ja som vynechal alkalizovanie aj na viacej mesiacov a nemam ziadne probleny z toho.
Dodavanie kyseliny nezastavi vlastnu telesnu tvorbu, prave naopak ju podpori.
To je mnohonasobne experimentalne dokazane.

48

A zistim nejak,ze sa mi obnovila vlastna tvorba hcl?
No a ked telo nevyraba hcl, tak nevyraba ani sodu na alkalizaciu? Ci sa to da vyrovnat zeleninami?

49

maminka69 napísal(a):

A zistim nejak,ze sa mi obnovila vlastna tvorba hcl?
No a ked telo nevyraba hcl, tak nevyraba ani sodu na alkalizaciu? Ci sa to da vyrovnat zeleninami?

Musis sa riadit signalmi svojho tela, ked si nedodas s jedlom alebo s vacsim jedlom kyseliny a nebudes pocitivat palenie zahy, alebo rozne traviace tazkosti, tak pravdepodobne mas dostatok kyselin.

Parietalne bunky vytvaraju rovnake moznostvo kyselin a alkalii, t.j. ked ma niekto nedostatok kyselin, tak sa mu aj nevytvara dostatok alkalii. Takze je rozmne, ked si clovek doplna extra kyseliny, tak dobre je si doplnat aj alkalie resp. aktivne sa alkalizovat.

50

ZlatyStaf. napísal(a):

a nemohlo ti to branie este zastavit vlastne vytvaranie kyseliny ?

Myslim, ze sa toho nemusis obavat. Ja som pouzival, kyseliny a enzymy asi tak 3 mesiace pravidelne kazdy den, potom som ich douzival, a potom som bol asi cca 2 tyzdne bez nich, pretoze som si ich zabduol objedat v dostatocnom predstihu, tak som musel na tu objednavku cakat. Tym padom som si nedoplnal extra kyseliny a enzymy, ako som hovoril cca 14 dni, a vobec som nemal pocit ani naznak, ze by si telo na to navyklo a prestalo vytvarat vlasne kyseliny a enzymy.
Proste nemal som ziadne problemy.

Aj teraz napriklad uz som par dni bez doplnania extra kyselin, lebo sa mi minuli, doplnam len pancreatin, ten este mam smile
A tiez nepocitujem ziadne traviace tazkosti.

Takze z toho vyplyva a z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze tvrdenie "ked si clovek doplna extra kyseliny a enzymy, tak telo si moze casom na to zvyknut a prestat vytvarat vlastne" je s velkou pravdepodobnostou mytus a zaroven loz.