1

Téma: Radikulitida-bolesť chrbtice

RNG chcem informovat, uz dlhe roky ma boli cela chrbtica, driekova dlhsie, krcna menej. Lieky od lekarov nezaberaju prakticky vobec. Niekedy sa neda od tej bolesti ani zaspat. Rontgen vraj oznacil chrbticu ako opotrebovanu v ramci normy.
Bol som sa objednat medziinym objednat na "biorezonanciu" kde mi radiologicka povedala, ze mam aj radikulitidu. Moja lekarka mi povedala, ze keby som taketo ochorenie mal, vraj by som nevydrzal od bolesti...Vraj to prejde od tabl. ktore mi predpisala, Ja som ich vobec neuzival, lebo ked vidim tie neziaduce ucinky.....nedal by som ich ani najhorsiemu kamaratovi. Co by si mi Ty poradil ake doplnky by boli vhodne od iHERB na radikulitis, co hovoris na Curcumin 95?? Tie bolesti su niekedy neznesitelne, bolieva ma z toho zub, ucho, hlava..

2

Re: Radikulitida-bolesť chrbtice

Radikulitis je velmi siroky termin na rozne problemy spojene s bolestami, najma z chrbtice.
Takze taku diagnozu si moze vyrobit kazdy, to vobec neukazuje, o aky problem specificky sa jedna.
Bolest chrbtice moze byt z diskov, osteoporozy a mikroprasklin na chrbtici, kde mok sa dostava von a sposobuje bolestive zapaly(hrcky  hned vedla chrbtice) mechanicke poranenie nervov(posuny clankov chrbtice ktore mechanicku tlacia a odieraju nervy, alebo velmi casty problem dnes v tele, viralne utoky na nervovu izolaciu(myelin) a z toho vyplyvajuca demyelinizacia.

Na opravu myelinu treba najma EPA a DHA, ktore sice telo vie v malych mnozstvach vyrobit, ale na radikalnu regeneraciu si ich treba dodat vo vcelkych mnozstvach, napr 10 gramov rybacieho oleja denne alebo az2 gramy krill oleja.
Priti virusom treba zvysovat viralnu imunitu v dnesnej tichej epidemii, celosvetovej, pozri na temu herpes napr.
Mikropraskiny a osteoporoza su nasledky zleho travenie(obvykle nedostatok kyselin  a pouzivanie antiacidov proti pale, co to este zhorsi)Travenie a absorbciu treba mat co najlepsiu, inac je clovek odkazany na mozno i stovky doplnkov, co nie je rozumne riesenie.

U zien to moze byt posilnene hormonalnymi vykyvmi, kde telo nema potom dobre hospodarenie s mineralmi.

Zapaly ako take sa daju adresovat protizapalovymi, ale to neadresuje pricinu.
Z protizapalovych spomeniem najma curcumin(2x1,5 gramu s bioperinom) boswelin(3x0.5 gramu) MSM, 2 gramy, a rozne enzymi, ako bromelain, serrapeptaza,  a ine, co odmoruju telo od latok sposobujucich zapaly.
Niekedy su zapaly z prebytkov histaminov, tieto sa daju adresovat tak isto menovanymi prostriedkami, ktore su zaroven antihistaminika, plus vitamin C, quercitin a ine.
Vonkajsi prijem histaminov z jediel sa da obmedzit vyberom jediel nizkych na histaminy alebo branim doplnku s enzymom rozkladajucim histamin, DAO(DiAmine Oxidase), ako ma napr produkt na trhu pom menom Histame.

Aby som nezabudol niekedy su bolesti z nahromadenia kyseliny mocovej kdekolvek v tele, najviac sa prejavuju na palcoch na nohe, ked su tieto cervene, bolave a dokonca sa na nich vytvoria rany. Ale rozne bolesti v tele sa mozu ukazat aj v roznych svaloch, slachach  a klboch. Dnu poznat na krvnom rozbore.
Pokrocily stav sa vola choroba "dna"(gaut po anglicky).

Naposledy upravil: RNG (2011-01-18 01:13:20)

3

RNG radis denne min. 10 g rybacieho oleja, ktory pripravok napr. z iHERB by bol vhodny?
Takze Curcumin + rybaci olej + Bromelain  denne by mohol utlmit alebo znizit bolesti chrbtice od radikulitis?

4

Osobne by som radil skor krill olej,nez rybacie z dravych ryb, toho netreba tolko brat(forme vazby su fosfaty, nie triglyceridy co je az 8 krat tak biologicky ucinne) a je cistejsi, nez rybacie oleje, takze nemusi byt nijak cisteny a destilovany, ako oleje z dravych ryb, ktore maju nahromadene plno toxinov z jedenia uz zamorenych mensich ryb. Krill sa zivi riasami, tj je najmenej zamoreny.Takze 3x1/2 gramu je viac nez dost z neho. Naviac obsauje vzacny karotenoid z rias, astaxanthin,cervene farbivo, ktory je vyborny najma na oci.
Ked uz enzymi, tak by som odporucil velmi silny na bolesti, serrapeptazu, 3x40 000 jednotiek plus denne
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … 12714?at=0
http://www.iherb.com/Planetary-Herbals- … 22883?at=0    alebo
http://www.iherb.com/Life-Extension-Sup … /6700?at=0
a http://www.iherb.com/Now-Foods-Neptune- … 14424?at=0

Inac aby som nezabudol, kazdemu radim brat doplnok selenu, zinku, jodu, vitaminy C E a D-3, to vsetko je roznymi sposobmi pre telo uzitocne a pomaha riesit hromady problemov.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-18 13:00:17)

5

RNG, chcem sa Vas opytat, ci pri mechanickom stlaceni a odierani nervov v chrbtici, ako nasledku osteoporozy a degenerativnych zmien chrbtice (napr. skoliozy) nemoze popri doplnkoch pomoct od bolesti aj mechanicke napravenie
a uvolnenie stavcov chiropraktikom. Ortopedi by tento ukon mali vediet, ale iba maloktori v SR ho skutocne ovladaju, preto ludia vyhladavaju pomoc u chiropraktikov a roznych maserov. Je v pripade osteporozy takyto zakrok konraindikovany ?Ako to funguje v USA ?

6

RNG, chcem sa Vas opytat, ci pri mechanickom stlaceni a odierani nervov v chrbtici, ako nasledku osteoporozy a degenerativnych zmien chrbtice (napr. skoliozy) nemoze popri doplnkoch pomoct od bolesti aj mechanicke napravenie
a uvolnenie stavcov chiropraktikom. Ortopedi by tento ukon mali vediet, ale iba maloktori v SR ho skutocne ovladaju, preto ludia vyhladavaju pomoc u chiropraktikov a roznych maserov. Je v pripade osteporozy takyto zakrok konraindikovany, kedze
celu skelet je krehky ? Ako chiropraxia funguje v USA ?

7

Moj syn a jeho zena chodia na masaz a napravanie chrbtica aspon raz do tyZdna. Ja som ale toho nazoru, ze doplnky na kosti a klby by im pomohli lepsie si to zregenerovat, takto im to donekonecna naprava a za par dni to aj tak vyskoci

8

Jasne, ja suhlasim, myslel som tym predovsetkym najnutnejsiu pomoc od bolesti a prvotnu mobilizaciu choreho cloveka. Lebo je kopu ludi, ktori sa nevedia pohnut od bolesti a dlho hladaju vobec nejaku polohu tela, v ktorej mozu aspon trochu fungovat. Tymto by som chcel poprosit ludi na fore, ci mozu doporucit tipy na kvalitneho chiropraktika. Dakujem

9

Stanley, neviem ci Ti hovori nieco Jaroslav Cepel, pochadza z osady Martin, je to vedla Senca....Mnohym ludom velmi pomohol, to viem naisto, vraj prisli na vozicku a od neho isli krivajuc,ale po svojich. Ja som u neho bol kvoli dlhorocnym bolestiam s chrbticou. O dva dni som bol sama modrina, on Ta poohyba velmi dokladne, neni to tragedia, hlavne aby si sa zbavil bolestí. No mne osobne navsteva u neho nepomohla, lebo u mna bola pricina uplne niekde inde, candida + borelioza. Dam sem link na jeho web. stranku, prestuduj a poopytuj sa ludi, ktorym pomohol....http://www.cepeljaroslav.wbl.sk/Kde-ma-najdete.html

10

sorry opravujem, ten p. Cepel pochadza zo Svateho Martina..

11

Dobry den, RNG spominali ste ze pricinou bolesti chrbta mozu byt aj mechanicke podnety - zmeny polohy clankov chrbtice ktore mechanicky tlacia a odieraju nervy, resp. tlacia na miechove korene. Týmto pravdepodobne trpí aj moja mama, ktora uz 6 mesiacov nemoze normalne fungovat, hybat sa, otacat sa. Akakolvek zmena polohy tela jej sposobuje velku bolest v priestore od lopatiek smerom k bedram, hlavne vsak medzi rebrami, pricom bolest sa taha az na prednu stranu hrudnika a je niekedy tak intenzivna, ze znemoznuje normalne dychanie, cize pohyb branice a hrudnika je velmi obmedzeny. K stavu existuje aj priliehava diagnoza "medzirebrova neuralgia", ktora vznika prave kvoli stlacaniu nervovych korenov v mieste vystupu z hrudnej chrbtice. Samozrejme ze "pomoc" ortopedov bola iba vo forme predpisania roznych analgetik a myorelaxanc, co sme odmietli a nasadili serrapeptazu, MSM+glukosamin+chondroitin, kurkumin, omega3, vit C, B, D, E. K2, jod a mineralove doplnky. Uziva to asi mesiac, no proti bolesti to zabralo zatial iba velmi slabo. Popri tom robime masaze s roznymi kremami napr. s obsahom MSM, kapsaicinu, arniky, lubovnika, rozmarinu, zazvoru, levandule, kamiliek. Masaz vsak ucinkuje len chvilu a pri zmene polohy tela je zase vsetko po starom. Podobne neuspesne sme skusali aj infracervene svetlo. Este sme neskusali liecbu magnetmi. Co si o nich myslite pre takyto pripad ? Nadalej si myslim, ze klucovou je v tomto pripade popri kvalitnych doplnkoch a vhodnej strave mechanicka pomoc, cize uvolnenie svalstva, rehabilitacia a postupne cvicenie a posilovanie svalov chrbta pod dohladom kvalifikovaneho odbornika. Najvacsim problemom je ale to, ze vola cvicit by bola, ale kvoli bolesti je to vacsinou znemoznene. Co si o tom myslite a cim sa podla Vas daju najlepsie odblokovat a uvolnit stlacene miechove nervy tak, aby sa potom dalo zacat pomaly rehabilitovat ?  Poradite nieco co by pomohlo ? Lebo doterajsi postup nepriniesol zmenu. Mimochodom, co si myslite o latke decursinol z rastliny Korean Angelica ?

MilanDr, co sa tyka p.Cepela, tak podla ohlasov ludi vyzera byt celkom zdatny, lenze za kazdy sval ma taxu 30€, co pri uvolnovani celeho chrbta s minimalne 10 svalmi by cinilo cenovo az 300€ a to je pre nas zial neunosne. Fakt je ten, ze nie je lahke najst v SR dobreho a cenovo prijatelneho fyzioterapeuta.

12

Dlhotrvajuca demineralizacia tela u zien v prechode a po prechode(da sa to hormonalne zastavit napr branim yamu) vedie k osteoporoze, skrateniu chrbtice, uvolneniu nervovych zvazkov v nej a zvysenej moznosti priskripnutia a tym mechanickeho poranenia nervov.
Remineralizacia je dost dlhy proces, u mojho otca to bolo 2 roky doplnania mineralov. Poskodene nervove obaly vyzaduju extra materialy na regeneraciu, ako EPA a najma DHA, co dostanes z rybacich olejov(10 gramov) alebo lepsie z krill oleja(2 gramy)
Na chrbticu je dobra trakcia, tj natahovanie tela, tak ako bol kedysi v streedoveku skripec. Predavaju zariadenia, kde v najjednoduchsich je to len prichytka na nohy, a golier pod bradu na ktory je zapojeny cez kladku povraz priviazany na plastikove vrecko, ktore sa da rozne naplnit vodou, podla tolerancie pacienta. V tomto sa da teoreticky aj spat, hoci osobne si to neviem predstavit, ale asi po case sa na to da zvyknut
Na protizapalove odporucam najma boswelin(2 x 600 + mg, a curcuminoidy s bioperinoim  3 x 1500 mg

13

stanley ten p. Cepel sa velmi pokazil, co sa tyka odmenx za jeho sluzbu, vsimol som si ked pride na stredne sk, tak tam ma od rana do vecera zastupy ludi, ktori mu platia nehorazne sumy.....takze doslova zneuziva utrpenie ludi adokaze od nich vypytat za 1 hod aj 100 -150 €, co je verejne okradanie tych chudakov, co za nim pridu v bolestiach a niekedy si namyslaju,ze im pomohol, ako ak ja, cely som bol sama modrina a bolesti aj nadalej pretrvavali...To bola moja mienka na neho, ked som bol unho cca pred 5 rokmi pri Senci, kde zije, pamatam si ,ze ma ponatahoval a pocvicil so mnou cca 20 min a vypytal si vtedy 1000 sk, bol som unho este raz a naposledy.....

14

Kosti/stavce a klbova hmota/platnicky rastu len vtedy, ked sa z nich odstrani zataz. Najviac rastu ked sa aj dokonca natiahnu, preto ten "skripex/traction na dlhe hodiny kazdodenne, najlepsie v noci pocas spanku.
A samozrejme extra materialy na kosti, na klby a na obnovu poranenych nervovych obalov.
U starsich je ubudanie kostnej hmoty, susenie klbov a podobne pre to, ze maju oslabene travenie a absorbciu. A u ziem specificky pri hormonalnych vykyvoch je zle hospodarenie s mineralmi.
Curcuminoidy a boswelin maju urcite dost vysoke davky na ucinnost. Boswelin je potrebne brat 2 x 500 az 1000 mg, curcuminoidy(tj koncentrovany vytazok z curcumy, najmenej 30:1) treba 3 x 1500 mg a s bioperinom, 10 mg, lebo tak sa zvysi podstatne absorbcia curcuminoidov, az 6 nasobne.
Dobry je tento
http://www.healthdesigns.com/doctor-s-b … 0-capsules   
kde davka je 3 x 3 kapsule
a podobne tento
http://www.healthdesigns.com/now-foods- … 0-capsules
Oba mam aj osobne vyskusane, aj na mojej zene, kedze v nasom veku su uz rozne bolesti skor pravidlo, nez vynimka