1

Téma: Lieky na žaludok

Zdravím doktorka mi dala lieky na podporu trávenie pred 3 mesiacmi mi dala proti kyseline volali sa Ozzion v štvrtok som bol na kontrole povedal že sa nič nezmenilo atd.. výsledky mam dobre  a dala mi lieky Ganaton čo na ne hovoríte? viem že su to lieky ale skusit brat to určite musím nemožem tam príst a povedať jej nezbral som ich.. chcem vediet váš nazor ďakujem

2

Re: Lieky na žaludok

Kedze ti lekarka nemerala kyseliny, tak si ten "prebytok kyselin" vycicala z prsta. Totiz prebytok kyselin by znamenal, ze by tio tvoje parietalne bunky odrazu zacali tvorit privela kyselin a to je prakticky nemozne. Ale lekarov ucia v skolach pri palach predpisovat neutralizaciu kyselin tj ked ich zneutralizuju, tak niet co by palilo v pazeraku.
Inac pri dostatku kyselin sa uzaver medzi zaludkom a pazerakom velmi pevne uzavrie a kyseliny zabiju prakticky vsetky mikroby na jedle. Pri malo kyselinach je uzaver slabo zavrety a mikroby sa veselo v zaludku rozmnozuju, vytvaraju kvasne plyny a peny, tiez hnilobne jedy a to vsetko nasilne pretlaci ten kvasny plyn do pazeraku. Tj, ako som tu vysvetlil uz mnohokrat, prebytok kyselin je mytus a paly su sposobene NEDOSTATKOM kyselin.
Potlacanie kyselin je pre to skodliva zalezitost, nici travenie a absorbciu a postupne vedie k zapalom zaludka, dvanastornika a criev(IBS, Crohn, Ulcerative colitis)
Zhiorsena absorbcia zivin vedie aj k stovkam inych zdravotnych problemov
Ale je to tvoje telo a rozhodni sa ako chces .Ak mass strach od lekarov ako "nadludi" ktorym sa musi vyhoviet, tak to je tvoja osobna zalezitost. Skoda.
Aj ja sa spolieham zvacsa  na lekarov, ale inej skupiny, nie beznych. A rozhodnutie, co budem brat a co nie,  je moje.

Naposledy upravil: RNG (2015-05-11 14:25:54)

3

Menma, na takeho lekara co ta takto lieci treba zobrat bic a strcit ho na 48 hodin do basy.

4

Ja osobne verim, ze vacsina lekarov sa snazi napriek vsetkemu liecit,ako najlepsiem vedia,  len zialbohu kedze su zo skol ovplyvnovanych monopolnou medicinou a farmaciu, tak ich vedomosti a moznost predpisovat lieky sa sustredia len okolo toho, co ich tam naucili a doslova prikazali.
A vacsina to ma tak pevne nabite do hlav, ze ich ani nenapadne o tom protestovat, alebo si prestudovat inaksie nazory ich roznych alternativnych kolegov, ktori su prenasledovani a zaznavani kde sa len da.

5

Dobre teda rozhodol som sa to skúsiť tak ako hovoríš RNG. Mam doma všetko čo píšeš i probiotika i mikrovlakninu i aloevera aj DGL, aj kyselinu (Hydrochlorid Acid with pepsin)  Degestive enzymes a Pancreatin  ako to mam uživať hlavne tu kyselinu a enzymi a pankreatin?

6

Zacni s jednym betainom HCl a podla signalov zo zaludka zvysuj , az kym prestanes mat so zaludkom problemy. Enzymy ako pancreatin mozes brat 2 kapsule s kazdym jedlom
DGL sa odporuca na posilnenie zaludka pozuvat 2 tabletky 15 minut pred jedlom.

7

všetko chápem až na tie signály mna moc žaludok neboliva len som mal zapal a žlč v žaludku tak neviem ako to zistim (možno stale mam aj zapal no neviem)

a ešte tu HCL to si mam dat len tak na lačno ráno alebo pred jedlom? a je jedno kedy si ju dam?? ma to efekt potom celý den ked si ju dam napríklad ráno?

Naposledy upravil: menma1 (2015-05-12 19:35:20)

8

Zaludok stale vyraba HCl, najma po jedeni, takze ked vyrobi menej, musis si don dodat doplnok.
A to s kazdym vacsim jedlom, lebo ta kyselina sa spotrebuje a s jedlom odide do dvanastornika , kde sa neutralizuje vyluckami z pankreasu.  Takze efekt je len niekolko hodin.
Na vracanie sa zlci z dvanastornika do zaludka je najlepsie brat rozne mikrovlakniny, niekomu staci zjest pred spankom jedno jablko, ale ja osobne odporucam brat viac,  az 15 gramov zmesi mikrovklaknin denne. Zlc sa v dvanastorniku do tych mikrovlaknin nasaje a s nimi sa dostane spravnym smerom von.

9

a to mam robit celý život kedže sa mi stale ta žlč dostava do žaludka?

10

menma1 napísal(a):

a to mam robit celý život kedže sa mi stale ta žlč dostava do žaludka?

Nuz, mikrovlakniny by mal clovek brat cely zivot bez ohladu ci je chory alebo zdravy, pretoze dnesnej strave ich mame nedostatok. A kedze nam najmä cistia creva a tie ktore sa vedia absorbovat aj do krvneho obehu, tak vedia aj cistit cele telo, podporuju peristaltiku criev, cize podporuju pravidelnost vyprazdnovania a je to zaroven potrava pre nase probiotika a pravidelnim nasadzanim nam udrzuju spravnu hygienu v crevach a udrzuju zdravu crevnu floru.

Myslim, ze je lepsie, ked svojmu telu clovek pomaha ako nic nerobit a potom trpiet. A hlavne ked vie clovek ako sebe pomoct, tak je to dobre skusit smile

11

Nieco musi tu tekutu zlc do seba nasiaknut a nedovolit je kvapkat spat do zaludka.
Kedysi, ked ludia jedli hodnwe roznycy korienkov a dvojke ovocie, dostavali do tela ovela viac vlaknin.
Dnes sa vlakniny alebo odslachtili, alebo sa vyhadzuju napr zo zrnin(plevy a otruby)
A tak ich mame primalo na dobru vyzivu probiotik a problemy s crevami a imunitou.

12

aha chapem no ale ja som niekde od vás čital že pri refluxe žlče do žaludka stači brat kyselinu či čo a ono sa to zase obnový,  býva mi strašne zle od žaludku nebolý ma často ale mavam take tažoby na žaludku taktiež nejaky tlak.. ktori ked stlačim tak to bolý väčšinov ked si odrgnem sa na chvýlku cítim lepšie  mne to pride ako nejaky vzduch nad pupkom a bolieva to  asi to ma niečo spoločne z tou žlčov..  takže na tu žlč kyselina nepomaha? ešte k tomu mi našli zapal na žaludku takže tak.. dost často mi býva zle na srdce po jedle.. bud sa mi rozbuši srdce alebo mam arytmie.. tiež občas tlak v hlave stupne..  a  už ma asi 2 týždne bolia uši po jedle to je horšie.. a tiež som si všimol že mam strašný zápach z ust.. taký hnilobný čo mam robit na celkovo tento problem od žlče po zapal a po zapach z ust.. neviem si dat rady...  a na tie bolave uši tiež neviem čo robit.. ked som bol na krčnom dala mi 3 liekov potom nejaky sprej a ešte že si mam vyplachovat splanov vodov... no lenže mne sa 3 liekov žrat nechce a ktomu ten zapal.. čo robit prosím

13

Kyselina znizi moznost kvasenia nielen v zaludku ale aj nasledovne v crevach, tj sa znizi pravdepodobnost vytlacenia zlce opacnym smerom z dvanastornika spat do zaludka kvasnymi plynami.
Hnilobny zapach znanena hnitie ci uz v ustach, alebo v zaludku, co znamena tiez nedostatok kyselin. Hniloba v zaludku pridukuje toxiny , tak sa nediv, ze si priotraveny a mas rozne ine zdravotne problemy z toho.

Takze dopln si kyseliny, enzymy s kazdym jedlom a kazdodenne ber  mikrovlakniny a nasad si kvalitne probiotika

14

dobre snažim sa inakšie tie enzýmy užívam skoro pri každom jedle no všimol som si že vždy ked si dam degestive enzyme (taksa to vola) tak začnem mat strašne horuce lica  ako nejaky vnutorný zapal..   

takže mam robit nasledovne:

Brat kyseliny za každým jedlom
Enzýmy (teraz ich neberem kvoli tej pálave lic)
Mikrovlákinu a probiotika 
a na tu hnilobu mam dat čo?? mam doma ešte Nac serapeptasu oregano oil berberine d manose  cat claws    leaf oil extrakt či ako..

pomože niečo z toho?? mam dojem že mam zápal stredneho ucha už druhý krat za tento rok.... snažim sa riešit tie bakterie aj tomu verím lenže ako to dokazata aj doktorom ktorý mi daju lieky proti kyseline a tým to hasne? Da sa nejak zistit alebo existuje nejaký lekarsky obor ktorý sa špecializuje na bakterie atd.?? a dava aj lieky alebo niečo take?

a kde kupit čo najlacnejšiu mikrovlakninu?? najlepšie na cz/svk  weboch?? lebo zo snansonu nechcem kupovat ani z iherbu kedže kôli jednej veci nebudem objednava z usa a platit ešte colne

a na tie toxiny ?? čo treba?   inak čo na zapal žaludka a stredneho ucha?? uši ma bolia stale už asi 2 týždne.... ide ma z toho všetkeho drbnut z prepačenim už rok sa to taha zomnov.. chcem riešit real život  však zachvýlku mam skušky z elektrotechniky zaverečne.. no to už je OT .. a dik za rady

15

Dostatok kyselin vynici mikreovy v zaludku, vcitane hnilobnych. A postupne probiotika sa rozmnozia pomocou mikrovlaknin aj v crevach, kde tiez potlacia neziaduce mikroby. Oregasno oil ti v tom tiez pomoze.
Zapal stredneho ucha je Z hlienov, co sa tam dostanu z prinosnych dutin, kde sa daju vyhubit kvapkami roztoku citricidalu a branim NAC a oreganoveho oleja. Zialbohu nakazy v strednom uchu sa nedaju vyhubit rychlo, to nejaky cas trva
Domaca firma Vemica ma lacne produkty s vlakninou
Zialbohu problemy s travenim bezni lekari neriesia, prave naopak, pri pale predpisuju lieky proti kyselinam co znicia traviaci proces.

16

aha dakujem smile inakšie neviete prečo ma pri braný kyselin a enzýmov palia lica?  je to ako vnutorna horučka

ešte čo sa týka tej žlče to musm celý život potlačat tu žlč v žaludku alebo sa to da opravit? že mi nebude tiect to žaludka ? inak može byt zo žle žlta stolica?

17

Zlc tmavne stolicu, nie svetli. Ty nepotlacas zlc, len ju posles pomocou mikrovlaknin spravnym smerom von z tela.
Pre co ta palia lica nemam ani sajnu. Ale moze to byt pociatocna reakcia, kym  ti kyseliny vyhubia mikroby v zaludku.

18

no však na tu žlč som sa pýtal lebo ak mi tečie do žaludka logicky ju mam svetlejšiu kedže nejde do čriev takže to mam vlastne potvrdene len že mam žlč v žaludku. Takže mikrovlakninu a to stači 1x za den tu mikrovlakninu?? a mam pokoj zo žlčov? 
kde kupit lacnu mikrovlakninu? čo sa týka množstvo-cena

Ešte mam otázku... prečo vždy ked sa riadne najem alebo napijem vody (niekedy aj menej) tak mi začne pukat chrbat v krčnej chrbtici a z toho ma občas bolieva aj hlava.. ma to niečo spoločne zo žaludkom??

ešte by som sa rád spýtal už som sa vas raz pýtal na nezmyditelne oleje na kosti..  pretože som na avokado pravdepodobne alergicky nemožem ho.. existuju aj ine nahrady za avokado?? alebo rovno kupit nejaky olej na vnutorne aj vonkajšie použitie?? ak ano aký je najlepší ?

možem mat problemy z kostami (pukanie) vdaka tej žlči v žaludku?? nemožem behavať ani poriadne športovať ked ma vždy začnu boliet po dlhšej dobe kosti najmä klby na kolenach a panvová kost pri stehnách je môže to byt z tej žlči?? lebo niekedy aj ked sa najem ma začnu bolieť kosti proste nebolia ma dam nejake jedlo a po 20-30 minut ma začinaju boliet kosti trva to asi 3-5 hodin niekedy menej ked sa najem alebo si nedam nejaký doplnok na kosti je to divne ale štve ma to.. bolia ma a pukaju.. v lete chcem ist na brigadu a neviem čo možem v mojom stave .. :@

Naposledy upravil: menma1 (2015-05-23 15:58:17)

19

Prepačte ale ešte mam jednu otázku čital som o beta sitosterol a vraj je dobrý aj na imunitu na unavu a na srdce možem ho začat užívať ?? pretože píšu že je aj na prostatu.. tak sa chcem spýtat nemože mi to spravit nič z prostatov alebo dačo take?? nema to nejake vedlajšie učinky ?

20

Rastlinne steroly maju hromadu roznych pouziti v tele, na hormony, na rozne procesy v tele a podobne. Na prostatu to pomaha, ale ako doplnok to nemoze na nic skodit. Viaceri reputabilni lekari to odporucaju aj na cinnost srdca.

21

aha diky moc

22

.

23

RNG berem 8-10 pankreatinov denne , strasne mi zapacha z toho stolica co to znamena , ze ho je nadbytok ?