1

Téma: Krvacanie dasien

Dobry den

Chcel by som sa popytat co na krvacajuce dasna. Krvacaju mi po umyvani. Zubna doktorka povedala ze mam vsetko v poriadku ziden kamen , ani paradentozu ani nic. V poslednej dobe zacali krvacat viac krvacanie trva uzasi 4 mesiace.

2

Re: Krvacanie dasien

Nuz s vekom toho pribuda, ako sa coraz viac mikrobov usadzuje na viac odhalenych krckoch zubov. Preto to lekari povazuju za "normalne"

3

Skúsim si ústa vyplachovať s koloidným striebrom.

4

Urcite vyskusaj. Este by som ti odporucal, vyplachovat si usta s citricidalom, ten je tiez antimikrobialny a podla mna by mohli este pomoct ustne probiotika:
http://www.iherb.com/Life-Extension-Adv … l&ic=1
alebo
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -30-chwbls

5

Antimikrobialne znicia na cas mikroby v ustach, ale to je len na chvilu, lebo sa tam neustale zo vzduchu a potravy dostavaju dalsie.
Preto je lepsie si vybudovat v ustach obrannu armadu probiotik. ktora aj ked mas zbytky jedla v ustach a krvacajuce dasna nedovolia sa skodlivym mikrobom rozmnozovat.

6

Ďakujem za rady. tie ústne probiotiká sa ako užívajú nechajú rozpustiť v ústach ci jak.:D

7

Nechaj si ich rozpustit v ustach na noc, aby co najdlhsie posobili.

8

Detto

9

Ako najlepšie by bolo vhodne riešit zapal pri šestkach spolu s ustupovanim dasien, kt. vznikol po ortodontickej liečbe- takže akokeby pourazovy? Viem že na zapal dasien je toho dost ale ktore je v tomto pripade vhodne? Dakujem.

10

?? Nemáte nejaký nápad. Dakujem.

11

Pouzivaj ustne probiotika, tie potlacia skodlive mikroby, co sposobuju ustup dasien a poskodzovanie skloviny.

12

RNG napísal(a):

Pouzivaj ustne probiotika, tie potlacia skodlive mikroby, co sposobuju ustup dasien a poskodzovanie skloviny.

Vlastne to mi povedali doktori že to je zápal a že si mam tie šestky vytrhnut  a dat tam implantaty
ale ja som si naštud. ang. stranky a kedže mam problemy aj s inymi zubmi po ortodontic. liečbe
aj pri tych šestkach je to externa resoprcia- prícina- aj urazy možu byt a ja som mala na tych šestkach
zavesenu uzdu- kvolu predkusu- tak ja si myslim že to mam ozaj pourazove a teraz si to liečim
kostihojovou tinkturou.

13

Nu ja mam este 3 z povodnych sestiek a 3 osmicky(zuby mudroasti, ) co mi chceli lekari vytrhnut uz pred skoro 50 timi rokmi. Keby nebolo ichkoruniek, tak by som al este o 2 zuby viac. Takto mi obrusili 2 zdrave zuby, ktore sa ale potom pod korunkami do 10 rokov rozpadli.
Nuz samozrejme zubari chcu zarobit a tak radia najma take procedury, pri ktorych extra zarobia....

14

RNG napísal(a):

Nu ja mam este 3 z povodnych sestiek a 3 osmicky(zuby mudroasti, ) co mi chceli lekari vytrhnut uz pred skoro 50 timi rokmi. Keby nebolo ichkoruniek, tak by som al este o 2 zuby viac. Takto mi obrusili 2 zdrave zuby, ktore sa ale potom pod korunkami do 10 rokov rozpadli.
Nuz samozrejme zubari chcu zarobit a tak radia najma take procedury, pri ktorych extra zarobia....

By som bola zvedava ako by mi tam tie implantaty vydržali čisto teoreticky.

15

To je velmi individualne, moze to byt len rok(telo ich odmietne) a moze to byt aj 20 rokov teoreticky. Ale nikdy nie tolko, ako vlastne zuby.

16

co povies na tieto?
www.healthdesigns.com/now-foods-oralbiotic-blis-k12-r-60-loz

tiez mam krvacanie dasien a ustupuju mi dasna stale, ake by si odporucil davkovanie?

Naposledy upravil: mapo (2015-04-23 07:04:50)

17

1 opoobede, jedna na noc., minimum

18

Dali by sa dobré baktérie do úst nasadiť aj inak ako ústnymi probiotikami, napríkad pravidelnou koznumáciou (alebo pár minútovým podržaním v ústach) domáceho kefíru robeného z čerstvého mlieka a kefírových zŕn?

19

Ustne probiotika su specificky na usta a zuby.  Tj nie mliecne kultury

20

Ďakujem za odpoveď. smile

21

.