Téma: desenzibilizácia - Staloral
Ahojte, som peľový alergik. Problémy mám na jar, som alergická na peľ brezy, jelše a liesky. Po tom, čo som sa dočítala tu, chystám sa vyskúšať niečo takéto http://www.iherb.com/product-reviews/No … 8416/?p=2. Chcela by som sa opýtať - je toto konkrétne neškodný prírodný produkt vhodný aj na dlhodobé užívanie? Len preto sa pýtam, že zloženie znie tak chemicky - pre mňa ako laika.
V každom prípade určite je to lepšie ako Zodac a kortikoid do nosa - to mi je jasné. Najhoršie je to s očami, veľmi ma zvyknú na jar svrbieť, ani kvapky na oči nezaberú dostatočne, iba Avamys - kortikoid do nosa - zaberá aj na oči.
Máte niekto skúsenosti s liečbou Staloralom? Alebo ty RNG, akú máš skúsenosť s desenzibilizáciou? Teda či si odpozoroval u ľudí, či to pomáha alebo nie? Chcela som alergiu nie len tlmiť ale liečiť a preto som sa na jeseň nastavila na liečbu, no mám problém, že ma z plnej dávky Staloralu 4 kv. denne svrbeli genitálie. Najprv som si myslela, že sú to kvasinky, aj som sa liečila (čo samozrejme nezaberalo) a až po čase, keď som pri chorobe (zapálené hrdlo) vysadila Staloral na 2 týždne, som zistila, že svrbenie prešlo. Tak som potom skúsila pomaly nasadzovať opäť, pri 1-2 kv. to bolo ok, no pri 3 už svrbenie zase začalo. Znovu som vysadila a samozrejme, že sa mi potom nechcelo to užívať a telo zostalo citlivé aj na tú 1-2 kv. keď som to skúsila znovu. Pozajtra mám ísť k alergológovi, tak uvidím, čo mi povie. Ale je to taký dôležitý neomylný lekár s klapkmi na očiach, takže asi ma len sfúkne (ako tomu bolo v minulosti, keď som chcela vyskúšať homeopatiká). Asi zmením lekára...
Otázka je - má to so Staloralom význam sa trápiť? Vraj ho treba denne kvapkať 3-5 rokov, aby sa zmiernili príznaky alergie, vyliečiť sa nedá už v mojom dospelom veku vraj. Otázka je či to ozaj zaberie a či to stojí za to... A potom či by dokázal ten Quercetin s Bromelainom napr. potlačiť to svrbenie genitálii alebo nie? A ak mám 5 rokov jesť niekoľko výživových doplnkov celoročne kvôli Staloralu, tak aj dosť drahé pre mňa. To si potom asi radšej vytačím s 3-4 mesačnou sezónnou liečbou.
Ďakujem za každú radu :-)