1

Téma: materske mlieko

Dobry den
neviem, ci mi budete vediet odpovedat na moju otazku, ale bola by som vdacna za akukolvek odpoved

Ma vyznam z hladiska zdravia dvojrocneho dietata (nie z hladiska rozvijania vztahu s matkou, resp. psychickeho upokojenia...), aby bolo kojene cca 4x za 24 hod? (v pripade prechladnutia, choroby castejsie)
DAKUJEM VELMI PEKNE
PS: existuju dva rozdielne nazory: 1. kojit, nieco zdrave v tom mlieku isto este je... 2. nekojit, nema to z hladiska vyzivy, zdravia dietata uz vyznam, kedze ma inu rozmanitu stravu... takyto vyznam to ma len do 6 mesiacov

2

Re: materske mlieko

Nuz materske mlieko je pre male deti vzdy uzitocne, ale 2 rocne uz su schopne jest aj inu potravu, ovela rozmanitejsiu a teda nema velky zmysel ich kojit a tak oslabovat matku.
Lebo kojenie je mna organizmus matky velmi vysilujuci.
Deti si treba casto privinut a venovat sa im, a to aj vo veku 10 rokov, nielenze 2 rocne.

Naposledy upravil: RNG (2015-03-27 00:14:45)

3

Dakujem velmi pekne za odpoved

4

.

5

Dobrý deň,

chcem sa spýtať či doplnky ktoré užíva mama sa dostanú aj do materského mlieka a tak k bábätku? Boli sme so 6 mesačným bábätkom na kontrolnom USG mozgu kvôli asymetrii frontálnych rohov, ktorá už nebola zistená ale našli tam zase cystický útvar  6x10x12mm. Opäť máme kontrolu o 3 mesiace. Vy odporúčate na cysty hlavne užívanie enzýmov na čistenie tela. No 6 mesačnému bábätku ich nemám ako dať len ak by som ich ja brala. Ale či sa tie enzým dostanú aj do mlieka alebo sa použijú len na čistenie môjho tela a ešte sa aj tie toxíny odo mňa dostanú do mlieka? Poradíte mi či je vhodné aby som ich ja užívala?

Ďakujem

6

Toxiny a rozne zamoprenia  z tela sa aj tak dostavaju do mlieka, aj enzymy sa dostavaju, hoci v mensom mnozstve. Skor sa dostane rozne zamorenie, na ktore sa v tele vytvaraju "smetne kose", ako napr cysty.