1

Téma: destilovana voda

Toto je úryvok z učebnice farmaceutov: Napríklad destilovaná voda má n veľmi malé a jej rozpustnosť je značná. Ak by ste sa chceli zbaviť  svojich usadených solí v bunkách a napiť sa destilovanej vody, tak budete riediť ióny sodíka v mimobunkovom priestore a po vstrebaní tejto vody do bunky aj ióny draslíka z vnútornej strany bunkovej steny. To zmení vlastnosti bunkových stien, čo spôsobí, že bunky sajú neprimerane vodu a prestanú v lepšom prípade fungovať a v tom horšom odumrú. Piť pravidelne destilovanú vodu môže znamenať značné poškodenie organizmu. Je to jednoduchý  fyzikálny fakt. Ľudia si všimli, že tam, kde sa pije voda z ľadovcov a snehu, je cez veľmi nevhodné tamojšie životné podmienky človeka obvyklá značná dĺžka života. Spôsob spracovania potravy nedovarením, zuhoľnatením, mikrobiálnym znečistením atď, alebo životný a pracovný štýl v malých vydýchaných a zafajčených priestoroch, prípadne drina v ľadovom povetrí by opotrebovali človeka za tridsať rokov do hrobu. Napriek tomu sa ľudia v takých lokalitách dožívajú o stovku viac.
Pijem destilku a chcel by som vedieť názor na tento článok. Podľa mna je to zmatočné. Nerozumiem tým ionom a potom ,že lad. voda nerozpušťa, hoci je podobna destilovanej, čistá voda. Viete reagovať?

Naposledy upravil: vinco (2015-02-25 09:48:25)

2

Re: destilovana voda

ako dlho pijes destilku?
tiez som taky isty "pacient" ako ty a zaujima ma to....

3

ja som pila destilku skoro rok ale som prestala lebo ma začali bolieť všetky kľby a svaly.Teraz pijem magnéziu a prestalo to.Pila som to z toho dôvodu či sa mi nerozpustia kalcifikáty v ramenách a možno aj inde po tele.Brala som aj K2 . Na kalcifikáty nepomohlo.Podľa mňa ju treba obohacovať minerálmi.Bude ma zaujímať ako to vyriešite.

4

Nuz ja pijem destilovanu vodu uz vyse 30 rokov. Samozrejme si ju spravidla prichutim, davam do nej ovocne stavy, takze nakoniec je na mineraly ovela bohatsia, ako bnezna makka vodovodna voda.
Voda nie je zdroj mineralov, lebo napr ked vchadza do tela so 100 mg mineralov, ked nameras moc, tak vychadza s 3 az 8 gramami na liter.
Ako moze byt nieco ako zdroj, ked vychadza ovela koncentrovanejsia, ako vosla?!?

Zrejme takato sedliacka logika drvivu vacsinu "odbornikov" nenapada. Ich neucia rozmyslat, ale len nasledovat presne to, co im v skolach do hlavy nabiju.

Presun kalcifikatov do kosti je mozne spravit vacsimi davkami vitaminov D-3 a K-2. alebo chelaciou., najma pouzitim EDTA a tepla.
Mnoho ludi ma nedostatok magnezia a viaceri by si ho mali doplnat.
Dovod je najma ten, ze v intenzivne obhospodarovanej polnohospodarskej pode je znacne magnezium vycerpane, podobne aj ako draslik/kalium a samozrejme rozne stopove prvky, ako jod, selen zinok, med atd.

5

jordiksvk napísal(a):

ako dlho pijes destilku?
tiez som taky isty "pacient" ako ty a zaujima ma to....

Začal som pred tromi mesiacmi

6

Zaujímalo by ma, kedže RNG je fyzik a žena chemička odpoved na tieto veci:
budete riediť ióny sodíka v mimobunkovom priestore a po vstrebaní tejto vody do bunky aj ióny draslíka z vnútornej strany bunkovej steny. To zmení vlastnosti bunkových stien, čo spôsobí, že bunky sajú neprimerane vodu a prestanú v lepšom prípade fungovať a v tom horšom odumrú. Piť pravidelne destilovanú vodu môže znamenať značné poškodenie organizmu. Je to jednoduchý  fyzikálny fakt.

7

Nuz ja ako fyzik a chemik s tou teoriou odumierania buniek z destilovanej vody nnijako nemozem suhlasit, lebo po 30 rokoch pitia by som musel byt uz davno mrtvy.
V USA miliony ludi piju destilovanu vodu alebo maju doma namontovanu reverznu osmozu, co produkuje vodu prakticky  bez soli
Takze zrejme to nie je ziadny fakt, ale rozpravka, kvazivedecka sirena ludmi, co tomu celemu procesu vlastne nerozumeju . Tak isto to "praskanie bunecnych stien z osmotickych tlakov" sa nekona. A tiez je to sirene hromadou tzv "odbornikov".
Co sa tyka riedenia sodika a draslika v tele, rozdiel medzi beznou vodou z vodovodu(60 az 120 ppm)  a ultradestilovanou(0.5 ppm) nie je velky v porovnani s telesnymi tekutinami(5000 az 9000 ppm), tj makke vody z vodovodov, co pije bacsina sveta by mali riedit skoro rovnako telesne tekutinym ako ultradestilovana a deionizovana.

8

Ešte k tým ionom.Vraj ked destilka prejde cez uhlikovy filter ma v sebe nejake iony.Je to pravda,da sa to nejak zmerať?...Ak dam nejaku šťavu do destilky na pitie, su tam iony?

9

Vsetko sa da samozrejume zmerat, najma led sa jedna o iony, tj obcajne meranie vodivosti ti povie, kolko tam je ionov. Pristroje na to su TDS a meraju v PPM, tj miligramoch na liter.
1 kavova lyzicka ovocnej staVy ti da do destilky viac ionov, nez ma bezna vodovodna voda.

10

Ďakujem, myslíš do litra destilky? Všetko dobré prajem...

11

Ano, do destilovanej alebo ultracistej deionizovanej (RODI) vody

12

ja to pijem rok a zacinam mat problem s kostami a klbami,
tolko moja skusenost zo zivota....
ale nemusi to byt od tej vody, mam aj ine zdrav problemi....

13

.

14

Ja ešte len tri mesiace a začal som si teraz davat do destilky šťavy a je to ok.

15

.

16

Chcem sa ešte vrátiť k destilke. Jeden  odborník vraví, že destilka by sa mala zmraziť a potom ju piť rozmrazenú : Voda H2Oje tekutý kryštál-štvorsten  a pôsobí podobne ako kremikový kryštálSiO2,hrajuci veducu ulohu v informačnej technologii. K tomu aby sa obnovil je nevyhnutné vodu zmraziť a potom ju používať ako rozmrznutú. Za príklad dáva ludi z rodu Honzu, ktorí piju vodu z roztopených ladovcov a doživaju sa vysokého veku. Aký je Tvoj názor RNG,máme ešte s destilkou robiť toto?

17

Vsetky tie uvahy o krystalickej alebo inej strukture vody su bezpredmetne. To mozem zodpovedne prehlasit ako fyzik
Ladovcova voda obsahuje rozne mineraly, co ladovec pri svojej puti zoskrabe zo skal, preto je takato voda zdravsia, ako destilovana.
Hunza sa dozivaju veku sice dost vysokeho na primitivne podmienky, ale rozhodne nie vyssieho, ako my, pozri na
https://en.wikipedia.org/wiki/Burusho_people

18

Ja pijem destilovanu vodu pol roka.Ráno pijem pol litra teplej s vytlačeným citronom.Potom si pripravim citronovu šťavu do práce.Tiež si robim šťavy zo zeleniny a miešam s destilkou 1:1.Mala by rozpúšťať vap.usadeniny.Šťavy si dávam podla Dr.Walkra, link:  file:///C:/Users/Vilo/Downloads/n.walker--zeleninove-stavy.pdf .Doporučuje ich na rôzne choroby.Ešte len s tým začinam,no chcem jednu doobeda a druhu poobede.Treba to dobre zmiešavať so slinami po glgoch.

19

OK. ja pijem destilku uz vyse 35 rokov, pokial sa dobre pamatam.

20

vinco napísal(a):

Ja pijem destilovanu vodu pol roka.Ráno pijem pol litra teplej s vytlačeným citronom.Potom si pripravim citronovu šťavu do práce.Tiež si robim šťavy zo zeleniny a miešam s destilkou 1:1.Mala by rozpúšťať vap.usadeniny.Šťavy si dávam podla Dr.Walkra, link:  file:///C:/Users/Vilo/Downloads/n.walker--zeleninove-stavy.pdf .Doporučuje ich na rôzne choroby.Ešte len s tým začinam,no chcem jednu doobeda a druhu poobede.Treba to dobre zmiešavať so slinami po glgoch.

VINCO akým spôsobom destiluješ vodu?

21

Kupil som si destilator vody na http://www.destilatorvody.sk/ a robim to tak,že si prevarim vodu a dám do destilatora a on po cca 4 hodinách mi vyrobi odparovanim destilku.

22

Vodu nepreba prevarat pred destilaciou, a ja osobne nenecham dodestilovat celkom, ale mam na destilator casovy spinac, tak ze mi tam zostane asi 1/4 vody, ta najspinavsia cast. Tak sa mi tvori na destilacke ovela menej usadenin aj voda je celkove cistejsia. A uhlikovy filter mi vydrzi dlhe mesiace.

23

Prevarenú vodu dávam pre urýchlenie destilácie. Rýchlo sa uvarí vo varnej kanvici. Tiež nechávam na spodku cca 2až 3 cm špinavej vody.

24

OK