1

Téma: betulinova kura

Zdravím RNG mam doma kôru z brezy a chcem si vyrobiť betulinovu kuru ale nemam šajn čo použit v akom množstve to použit a ako to potom konzumovat a dávkovať mohly by ste mi poradiť??? mam toho asi za pol sáčku našiel som si peknu mladu brezičku big_smile tak som si pobral domov kusok na prechadze ked som bol

2

Re: betulinova kura

Ja som si vyrobil betulinovu tinkturu zmiesanim praskovej brezovej kory s alkoholom, 1:2 vahove. Z toho ber 2 x denne 1 lyzicu, najlepsie zamiesat do plnotucneho mlieka, lebp to chuti podobne ako mix drink Brandy Alexander.

3

hmm a aký alkohol??  a kolko sa to ma luhovať než si možem dať prvu dávku?

4

zozen si mcisty,,96% potravinarsky alkohol. Tu , v USA ho dostanem napr v polskych  dovozovych obchodoch medzi liehovinami uhujem to asi tyzden, kazdodenne tu zavareninovu flasu pretriasam trochu. Vlastne teraz pouzivam flasu od uhoriek.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-24 19:30:21)

5

ďakujem

6

.

7

Zdravim som na pochybách, niekde som čital že ten betulin sa nachadza až 30 % v povrchu kôri, to znamena že do 30 % hlbky kôry je ten betulin alebo v tej kôre je 30 % betulinu?  inak čo kôra ktora už stratila tu bielu farbu da sa tiež použivať? inak na tej bielej kôre je dosť nečistotin, je špínava niekde je aj zelena kusok čo s tím?? mam do umyt než začnem  davat do alkoholu?

8

Betulin je biela latka, preto je ta vrchna kora biela. Hlina a prach na kore sa nerozpustaju v alkohole.

9

chápem teda, ale z hlinov a prechom to tam nechcem dať takže to asi umyjem než to tam dam nestreti sa učinok??
a ešte vadí ked to neni 96 % alkohol može byt aj menej? naprklad 70 % ?

10

Umytie tomu nezaskodi, betulin sa vo vode nerozpusta.
Ale alkohol musi byt co najsilnejsie, lebo voda jeho rozpustaci ucinok znacne znizuje.

11

aha dik

12

OK

13

môže byt použitý aj tento lieh? http://www.vanapo.sk/sk/search?controll … Eada%C5%A5

14

Mohol by byt, ale ved napr Poliaci vyrabaju silnejsi, ja si kupujem tu v USA v polskych obchodoch tento
http://www.theliquorbarn.com/polmos-spi … oof-750ml/
iste ho najdes aj na Slovensku
Mozes ho najst aj pod 190 proof, co je 95%