Téma: Vonave

Dobrý deň.
Chcel by som sa spýtať či mi neviete poradiť niečo lacné a voňavé na vlasy umývam si ich iba vodou bez šampónu asi tak 2 - 3 mesiace lebo sa mi veľmi mastili no mastia sa stále dosť. Rozmýšľal som napríklad používať ráno nejaký čaj čo by som si vylial na vlasy (napr. matovy) alebo nejaky vyvar z byliniek no za každú radu budem vďačný.

Re: Vonave

Ja teraz skusam tento sampon>
http://www.iherb.com/Clearly-Natural-Na … &ic=58
Je velmi prijemny. Riedim si ho s vodou, aby sa mi tak rychlo neminul. A staci to.
Aj mne mastneju vlasy, ale nie je to pre mna problem c. 1.  Je na prirodnej baze, a myslim, ze nie je az taky drahy. Mozno z tych drahsich by bol ucinnejsi.
Teraz som citala, ze MMS kupel je tiez dobry na vlasy, napr. odstranenie lupin.
Alebo pan RNG este radil, pridat si do samponu nejaky olej, mozno oreganovy, ale viem, ze su aj ine. Ale kupte si kvalitny olej, aby ste dosiahli ocakavany vysledok.

3

Oreganovy olej rozhodne nie, ten voni dost neprijemne a je to silna korenina!
Ale kokosak, olivovy olej, mandlovy olej a podobne plus trosticku( len par kvapiek ) napr citronoveho/lemon, pomarancoveho/orange, mandarinkoveho/tangerine, klincekoveho/clove, yang-lang, skoricoveho/cinamon a podobne . Esencialne oleje su antimikrobialne ale musis ich znacne riedit, lebo su agresivne.

4

no hej nasiel som aj na internete nejaky navod na sampon a tiez tam sli tie esenciaclne oleje tak skusim ale naco su tam tie oleje ? (kokosak, olivovy ...)

5

Nuz dnesne sampony su prilis odmastujuce a skodia vlasom aj kozi, takze ich treba zmiernit pridanim oleja