1

Téma: Trittico.

Dobrý deň,
mám problém so spánkom, bola som unavená, nevyspatá a začala som sa chvieť.
Doktor mi predpísal Trittico 75 mg. Uživala som ho postupne 6 týždňov, kým som nedosiahla 15O mg. Chvieť som sa prestala, trittico pomohlo.Bola som na kontrole a doktor mi povedal, že tuto dávku 150 mg mám brať ešte tri mesiace a potom pomaly znižovať a povedal,  že to musim brať dokopy 6 mesiacov, lebo sa mi to vráti. Ale keď vysadím úplne trittico bojim sa, aby som nemala znova problém s chvením.
Bola som u jedného liečiteľa, ktorý mi naordinoval vitamin B3 a Melatotín a povedal, že trittico mám postupne vysadzovať. Tak ja som dala na liečiteľa a začala som s vysadzovaním trittica, ale mam obavy či sa nezačnem znova chvieť. Začala som aj spať, aj keď sa  zvyknem zobudiť v noci, ale potom zasa zaspim. Lenže mne sa zdá, že  mi so spánkom pomohol Melatonin.
Melatonin už užívam jeden mesiac, neviem ako dlho to môžem užívať.                   
A tak pozeram už dopredu na doplnky a poprosila by som Vás o link  na L-theanine, SAM-e, GABA a Picamilon, chcem si objednať a možno ak to bude potrebné aj užívať. Ja nemám  úzkosť a ani depresie, ja som veľmi kľudná a prekvapená, čo sa to so mnou porobilo. Ja si myslím, že za to môže prechod. Čo by ste mi poradili, ktoré z tých výrobkov by som mala si objednať a v prípade potreby užívať? Ale ja ani neviem, či to vôbec je pre mňa vhodné užívať.
Ďakujem.

2

Re: Trittico.

Na prechod odporucam brat yam. V prechode moze byt kvoli hormonalnym kolisaniam nielenze zly spanok, ale dokonca aj nedostatky roznych mineralov, co mozu viest az ku krcom/tetania a osteoporoze.
Melatonion je spankovy hormon, co si telo na silnom svetle pocas dna vytvara zo serotoninu a v noci v UPLNEJ TME vyluci. Ak mas nedostatok melatoninu, tak samozrejme spanok je plytky a telo si neodpocinie a neregeneruje sa.
Doplnok samozrejme tu pomoze, ale bral by som ho len dovtedy, kym sa mi nenapravci normalny spankovy rytmus. Niektori lekari ho odporucaju pouzivat aj dlhodobo, ale ja si myslim, ze by telo malo vyrobit dost, ked mu das moznost.
GABA sa vytvasra v crevach a ukludnuje svalstvo, ale do mozgu sa moze dostat len v zlucenine s vitaminom B-3. Skus brat 500 mg B-3(inositol hexaniacinate alebo No Flush niacin)
Theanine neuspava ale kedze ukludnuje, pomoze aj zaspat.
http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Theani … l&ic=4
Z prirodnych bylin chmel a valerian uspavaju rirodzene.

3

RNG ďakujem za odpoveď, ale chcem sa ešte spýtať, či už nie je neskoro na bratie yamu, keď už mám problémy. A ešte k tomu Melatoninu, ako to mám ja vedieť či mi chyba melatonin alebo niečo iné?
Ešte sa chcem spýtať na trittico, doktor mi ho naordinoval na chvenie, beriem 75 ml. Nedočítala som sa na fóre o tritticu, inak ho predpisuje  aj obvodný doktor, neurolog  a aj psychiater. Viem že je to antidepresivum, čo je to vlastne za liek, je šetrnejši  než ostatné antidepresíva ?
Môžem užívať aj Theanine a aj trittico ? nič sa mi nestane?
ďakujem

4

Yam mozes brat kedykolvek, ved je to len jedlo mexickych indianov, co ho pouzivaju ako prilohu, podobne ako my zemiaky.
Ze ma v sebe polotovar na hormony je len extra dobry bod.

Tritico/trazodone je navykova droga s ucinkom na hladinu serotoninu. Vobec nie je nijak setrnejsi  a rozhodne odporucam skor neskodne potravinove doplnky
http://mentalhealthdaily.com/2014/07/21 … -duration/
Co ti chyba nemozem vediet, ked to ani lekar nevie zistit, ale predpokladam, ze to asi bude spankovy hormon melatonin alebo nejake ine neurotransmitery.
Rozhodne to nemoze byt nedostatok nejakej patentovanej chemikalie, co bola schvalena ako liek.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-05 03:16:57)

5

Chcem sa ešte spýtať, či môžem naraz užívať Trittico s GABA, či sa to nebije navzájom. Trittico mi pomohlo tak, že som sa prestala chvieť, ale spánok nie je ako má byť, pretože spim 4 hodiny, myslim si, že sa doktor netrafil, alebo by som mala ešte niečo k tomu užívať?
Ďakujem.

6

Tritico moze byt zodpovedne za problemy so spankom, aspon tak to uvadzaju v zozname roznych skodlivych postrannycy ucinkov tejto chemikalie.
GABA sa s triticom nebije velmi pravdepodobne, ale ked mas obavy, daj medzi ne pauzu 2-3 hodiny.

7

RNG, prosim Vás, chcem si to ešte ujasniť.
Ja teraz uživam na nespavosť večer Melatonin a Trittico. Mohli by ste mi to vysvetliť, keď vezmem  večer iba Melatonin, čakam a nemôžem zaspať. Musim si k tomu pridať Trittico a už sa mi podari zaspať. Skúšala som to aj opačne, to iste. Najprv som vzala Trittico, nezaspala som, musela som si k tomu dať Melatonin a zaspala som. Vždy som musela obidvoje zobrať.
Chcem sa zbaviť Trittica, ktoré musim postupne vysadzovať  a tak som si objednala GABA a Theanin. Môžem to takto brať :
O 1900 hod. vezmem GABA s Naicinom-500 ml
O 2200 hod. vezmem Trittico ktoré budem postupne vysadzovať a ak sa mi nepodari zaspať, tak si k tomu ešte dam Melatonin. Dobre som to skonbinovala?
Alebo že by som namiesto Melatoninu zobrala Theanin? Melatonin už beriem dva mesiace a píše sa, že viac ako dva mesiace by sa nemal brať.
Ďakujem.

8

Tritico je ukludnovac, ale tak isto je aj L-theanine , vytazky z lubovnika, Picamilon(tj zlucenina GABA a B-3), 5 HTP,  a uspavaju aj napr chmel a valerian, tiez rozne mineraly ako napr vapnik a horcik pomahaju ukludnit.
Takze naozaj netreba brat skodlive navykove chemikalie.

9

Ďakujem za odpoveď. RNG prosim Vás, môžete mi dať link na L-theanine, Picamilon a 5HTP chcem si ich objednať. Ďakujem.

10

Napr toto
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Sunt … l&ic=2
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=3
Picamilon je zialbohu este dost slabo rozsireny, najlacnejsi je prasok pozri cez Google.com na
http://nootropicsdepot.com/picamilon-powder/

11

RNG, idem si objednať L-theanin a čítam:

Upozornenie:  Ak užívate nejaké antidepresíva, ako je napríklad MAO je alebo SSRI, obráťte sa na svojho zdravotníka pred užitím tohto produktu.
Ja užívam antiepresíva Trittico, vzťahuje sa to aj na mňa?
Ma sa to užívať cez deň?
Ďakujem.

12

Vsade nasa FDA nanutila dat upozornwenie, ze sa musis poradit so svojim lekarom, ked beries lieky spolu s doplnkami. Samozrejme doplnky su neskodne a lieky mozu byt  aj skodlive, ale v kombinacii doplnkov a liekov prehlasuju vzdy doplnky za skodlive, aj ked je vina v chemickyc patentovanycy liekoch.
Tritico ucinkuje najma na hladinu serotoninu a L-theanine na opiove centra.
Takze sa vzajomne nekrizuju v ucinkoch.
Ale ked sa obavas, zacni s mensimi davkami, tj napr 200 mg L-theaninu, co je ekvivalent asi 3 salok zeleneho caju bez kofeinu.

13

RNG ďakujem za odpoveď a ktorý z týchto si mám vybrať, ktorý je kvalitnejší?

Doctor's Best, Suntheanine L-Theanine, 150 mg, 90 Veggie Caps

alebo

Source Naturals, L-Theanine, 200 mg, 60 Capsules
Ďakujem.

14

Ten prvy vychadza na ucinnost lacnejsie, takze ten by som ti radil.

Ale ak chces taky, ktory mas v jednej kaspule 200 mg theaninu ako ten druhy, co si uviedla, tak tento vyjde lacnejsie: http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Theani … l&ic=4

15

OK

16

RNG, moja obvodná doktorka mi povedala, že u mňa je to neurologicka porucha. Aj v takom prípade mám užívať trittico-antidepresíva? Ja už mám s nespavosťou 2 roky problém a keď som bola na neurologií pred rokom, doktorka mi dala MAGNE B6 a ja som bez problémov zaspala. Teraz mi už asi neučinkuje, ale neviem prečo. Nevedela čo so mnou a povedala mi, aby som sa išla poradiť na psychiatriu. Išla som k druhému neurologovi a ten mi povedal, že na psychiatriu nemám ísť. Ja si myslím, že je to prechodom spôsobené a mala by som býť vyšetrená dôkladne neurologom a na psychiatriu sa ja vôbec necítim. Dnes keď doktori nevedia čo s pacientom, tak ho pošľu na psychiatriu. Na neurologií mi dávali 5 dní infúzie, ktoré obsahovali toto:
Guajacuran, Magnesium, Mesocain - a zaspala som dva dni bez problémov. Rng nemohli by ste mi poradiť nejaké výživové doplnky ktoré obsahuju tieto tri látky?
Ďakujem.

17

Nevidim ziadny dovod, aby si nepouzivala ustne rozne doplnky, co bezpecne uspavaju Je to z rastlin napr chmel, valerian, z vytazkov napr melatonin,co je priamo bioidenticky ludsky  spankovy hormon, pripadne ukludnujuce L-theanine,B-vitaminy a podobne. Samozrejme v prechode maju mnohe zeny problemy so spankom, pre zle hospodarenie tela s mineralmi, navaly tepla a zimy a podobne, to sa da ale celkom dobre riesit napr branim yamu, pripadne aj pupalkoveho oleja, damiany, black cohosh a angeliky cinskej/dong quai.
Davka 200 mg diosgeninu z yamu riesi velku vacsinu problemov z prechodom, to mam vyskusane napr  na mojej zene, na mnohych pribuznych a priatelov.
Prinajhorsom pomoze aj narazova davka vytazku z lubovnika/st John's wort, tj taky vytazok kde narazova davka obsahuje 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, ako to najdes v 3 kapsuliach tohoto
http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St- … l&ic=1
Zialbohu drviva vacsina vytazkov z lubovnika nema obe potrebne zlozky, takze pozor na to.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-21 13:28:35)

18

Milý RNG, ďakujem za všetky rady, veľmi si mi pomohol. Začala som piť pred spaním jednu šálku ľubovníka ale ešte aj  trittico som musela užiť, ktoré už plánujem vysadiť. Spala som celú noc.
Dočítala som sa, že ľubovník by sa nemal užívať dlhodobo a bez prestávok a pri užívaní by sme sa mali vyvarovať pobytu na slnku a môže sa užívať len dočasne, nie stále. Je to naozaj tak? Ako dlho môžem piť čaj z ľubovníka aby som si nenarobila zle?
A ešte niečo, neviete mi poradiť ako bezpečne vysadiť trittico?
Ďakujem.

19

Caj z lubovnika nema ziadny presny obsah ucinnych latok. ked chces ucinok, musis brat presne davky hypericinu a hyperforinu. Ale iste to nie je privela skor mizivo malo len pitim caju.
Tak ako ked potrebujes napr penicilin, nejes plesnivy syr co ho obsahuje, vsakze.
Doplnky sa pouzuvaju dovtedy alebo vtedy , ked ich potrebujeme. ta fotosenzitivita je zrejme hlupost, lebo moja zena pouziva  dpst casto vytazky z lubovnika uz dlhe roky a pri tom sa dost vela opaluje.

20

RNG, ale presné dávky hypericinu a hyperforinu má výž.doplnok  vytažku z lubovnika/st John's wort, tj taky vytazok kde narazova davka obsahuje 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Ale píšeš, že sa to nemá užívať pravidelne, ja potrebujem užívať pravidelne, nevieš poradiť niečo z výživových doplnkov ktoré obsahujú hypericin a hyperforin čo má uspí a aby som to mohla užívať pravidelne?
Ďakujem.

21

Spotreba neurotransmiterov je velmi nepravidelna, v case stresu sa spotrebuje mnohonasobne viac, ako inokedy a vtedy nastanu nedostatky a depresie. Ja osobne odporucam doplnky brat len v case, ked su potrebne. Vsetko ostatne by si mal dostat z normalnej potravy, ked mas dobru pestru stravu a dobre travenie.
Na spanok je melatonin chmel, valerian, pripadne aj SAM-e, L theanine, vitaminy B- v zmesi stres B
tiez mineraly, a 5-HTP, co sa v tele zmeni na 5-HT=serotonin a ten na melatonin.

22

Ja si myslim ze aj tak škodí menej uzivat  pravidelne lubovnik ako brat pravidelne chem. lieky a zaroven zlepsov. to travenie
atd.  a potom bude stacit brat nepravidelne lubovnik.

23

A k lubovniku ak beriete este nej. chem. lieky si skontrolujte pre istotu interakcie, tie su dost caste pri lubovniku  s chem. liekmi pre istotu.

24

Lekari hovoria o interakciach doplnkov s liekmi, ale povacsine sa snazia zvalit skodlive postranne ucinky liekov na doplnky, ked ich beries naraz.

25

RNG , trittico učinkuje najma na hladinu serotoninu. Bola som v spánkovom centre, a doktor mi povedal, že mne serotonin nechýba. Takže nebudem mať v poriadku  centrálnu nervovú sústavu.
RNG prosim Vás, z Vaších dlhoročných skúseností neviete mi poradiť čo vlastne mi je? Ja mám poruchu zaspávania a keď už zaspím tak spim celú noc. Len potrebujem zaspať, čo mi robí problém.Napchávam sa kadečím čo ma napadne, včera som si dala MAGNE B6 a zaspala som.Ale taktiež nemôžem dlhodobo užívať magneB6. Ja sa potrebujem rýchlo vyliečiť a neviem čo mi je a ani doktori nevedia.  Neviete mi poradiť výž. doplnky na posilnenie nerv. sústavy, BEST DHA CALAMARI užívam.Ďakukem.

26

Mnohi ludia mozu mat nespavost z roznych nedostatkov neurotransmiterov, moze to byt melatonin, ktory sa tvori zo seratoninu cez den na silnom svetle a uvolnuje v noci v uplnej tme. Moze to byt nedostatok ukludnujucich, ako norepinephrinu, GABA, dopaminu, roznych mineralov a vitaminov B. L-theanine posobi ukludnujuco na opiove centra, niekomu aj to pomaha.
A moze to byt len nasledok stresu...
Coho mas nedostatok sa na stastie da doplnit. A doplnky, az na male vynimky sa mozu brat neobmedzene dlho.
Na absorbciu mineralov treba aj vitaminy D=3 a K-2, takze aj toho mozes mat nedostatok a pre to sa to moze odtrazit na spanku, osteoporoze a podobne

27

RNG, prosim o radu. Konečne mi prišiel  L-theanine a teraz neviem ako ho mám užívať. Večer beriem pred spanim trittico na spanie, ktoré idem postupne vysadiť a uživať L-theanine, ale neviem  s akým časovým odstupom a kolko krát denne aby sa to nebilo navzájom.
Ďakujem.

28

L-theanine mozes brat kedykolvek, lebo nie je ani navykovy, ani neuspava, len ukludnuje. Davka je 2 x 400 mg.

29

Doporucujem pozriet aspon to tretie video v spodnej casti, co dokazu na ludoch spachat AD.....
http://www.zdravi4u.cz/duse-psychika/72 … e-diagnozy

30

Psychiatricke diagniozy su "cierna magia", lebo nie su zalozene na ziadnych lekarskych testoch tj objektivnych meraniach. A lieky, co na ne pouzuvaju si znacne skodlive, navykove a pritom prakticky nikoho nevyliecia
Pritom pouzivaju formulku'chemiocka nerovnovaha v mozgu, " co ale nevedia nicim podlozit. To maju ale nabiflovane z lekarskych knih ako dovod na predpisovanie inych synterickych  a roznych patentovanych chemikalii na "napravu"
Nuz je to smutne, prinajmensom ze klamu, hoci vacsina nevedomky,  takto cely svet.
A nielen klamu, lebo hromada ludi ma pre to zniceny zivot.

31

RNG, ja mám problém so zaspávaním a k tomu sa mi pridalo aj chvenie. Môže byť žaludok príčinou chvenia? O nespavosti ste mi už radili, viem čo mám užívať. Chcem sa spýtať na to chvenie, lebo z ničoho nič sa mi začne chvieť žaludok, nemám žiadné stresy. Už dávnejšie sa mi často stavalo, že som nebola hladná a keď som si ľahla do postele, začal sa mi triasť žaludok, že som ani nemohla zaspať. Dala som si jablko a zaspala som. Niekedy, keď som rozbehnutá cez deň a menej jem a pijem, roztrasie sa mi žaludok a trasie sa mi aj tri dni. Čo by ste mi poradil užívať na roztraseny žaludok? Môže toto trasenie žaludka suvisieť s tým, že mám problém zo zaspavaním?
Ďakujem.

32

Stress a spanok su uzko zopate. Destresuj sa. Stres je doslova zabijak po case , ked ho neadresujes.

33

Dobrý deň. mám problém so spánkom,užívam Trittico. Idem si objednať GABA, ale neviem ktorý:   Foods, GABA, 500 mg, 100 kapsúl s vitaminom B6 alebo
Twinlab, GABA-Plus, s Inozitol & Niacínamid, 100 kapsúl - tento je asi s vitaminom B3. Neviem sa rozhodnuť, doma mam vitamin B3 a užívam ho každý deň a taktiež každý deň užívam MagneB6, ktorý mi pomáha zaspať. Ako sa užíva GABA? Aj tu platí, keď nepomôže, neuškodi?
Ďakujem.

34

Davkovanie GABA je 2x500 mg a B-3 je 2x500mg. Ale ja som uzival az 3x500mg GABA a 3x500mg B-3. Niacin treba uzivat flush-free formu (inositol hexanicotinate), pozri tento: http://www.iherb.com/Now-Foods-Flush-Fr … l&ic=4

35

Niacinamid na to nie je dobry.

36

Pietro ďakujem, chcem sa spýtať aj ty si mal problém so spankom? Ako dlho si to musel užívať aby sa dostavil výsledok. Ďakujem.

37

Daniela123 napísal(a):

Pietro ďakujem, chcem sa spýtať aj ty si mal problém so spankom? Ako dlho si to musel užívať aby sa dostavil výsledok. Ďakujem.

V podstate ja som nemal nejake vazne problemy so spankom, ale stavalo sa mi casto, ze som nemohol zaspat, proste tazko sa mi zaspavalo. Ale to som vtedy vobec svoj psychicky problem neriesil. Ale ako som to zacal riesit (bohuzial chemickymi liekmi), tak sa tento problem v podstate "vyriesil", cize tie lieky ma dost unavovali a ked som si dal vecernu davku tak ma to doslova odpalilo, tak som uz velmi lahko zaspal. Ale ked som striedal niekolko psychiatrickych liekov, tak som pocitoval rozne vedlajsie ucinnky co nebolo moc prijemne, tak som skusil zmenit psychiatra a samozrejme mi dal aj ine lieky ale ani tie som dobre neznasal. Nuz musel som konat, tak som zacal hladat nieco prirodne co by mi pomohlo.
No ale moj hlavny problem je OCD, ktorym trpim uz takmer 20 rokov a z toho sa samozrejme odvijal aj ten problem so spankom, ale aj mnohe ine zalezitosti spojene s OCD. Dnes uz psychiatricke lieky neuzivam (niekolko mesiacov) a uz to riesim len doplnkami, pretoze lieky su zle a VZDY TO BUDEM HOVORIT. LIEKY NELIECIA LEN ZKRYVAJU PROBLEMY, JE TO OBROVSKY BIZNIS.
Mne GABA a vitamin B3 zacal ucinnkovat za par dni (cca 5-7 dni). Ale ja musim vyriest pricinu svojho problemu a to su plesne, som velmi presvedceny o to, ze toto je hlana pricina mojho OCD. Ked mam problem zaspat, tak mi dost pomaha Valeriana lekarska, dam si 2 kaspule pred spanim a zachvilu to pomoze smile
Pozri tuto: http://www.iherb.com/Now-Foods-Valerian … l&ic=2
Som rad, ze som sa tych pychiatrickych liekov zbavil, pretoze by ma casom znicili.

Naposledy upravil: Pietro (2015-02-22 17:55:09)

38

Valeriana, pastierska kapsicka a chmel uspavaju mnohych velmi dobre. Ja si dam niekedy bezalkoholicke pivo , co pije moja manzelka a zaspim okamzite, ked vypnem

39

Ahoj Rng potrebujem od teba radu
Chcem sa u vas poradit z mojim problemom .Rok a pol som chodil po Lekaroch preto lebo ma boleli nohy a neskor sa pridali aj ruky takze som bol stale v bolestiach .Bolesti boli uz rano po prebudeni ..Vyšetrenia nič nezistili a bol som odoslany na Psychiatriu že pricina bude Psychosomaticka .A tu zacal moj problem bola mi nasadena Alventa 75 mg 2 x dene co som uplne nezvladal kvoli neziaducim ucinkom mal som triašky bolo mi stale zle bol som ako otraveny az som sa dostal do depresi a odviezla ma sanitka .Alventu som vysadil po 3 tyzdnoch a zmenil som neurologa ktory mi povedal ze to mam skusit este z AD lebo to bude asi moja príčina problemou a mam dat na prekrytie nežiaducich ucinkou xanax .Na  doporucenie psychiatra som zacal znova z alventou najprv 37.5mg neskor som sa nastavil na 75 rano a 37.5 na obed tak som to vydrzal mesiac a zacal som trpiet chronickou nespavostou a bolo mi po tom stale zle ale uz menej ako prvni krat .A bolesti neustupovali a mal som strasne stavy .Psychiater mi alventu vysadil a dal mi Trittico na spanie 75mg zacinal som po tretinkach uzival som to mesiac  a tu je moj problem ako som sa dostal na 75 mg zacalo mi hucat v hlave ale poriadne je to uplne na zblaznenie .Bolesti sa po Tritticu zmenšili zacal som konečne aj spavat .Tritico som pod dohladom Psychiatra vysadil zasa po tretinkach lebo som to odmietol dalej uživat kvoli hucaniu v Hlave dalsie neziaduce ucinky som mal ze som nevedel napisat perom jednu súvislú vetu  vzdy mi vypadalo nejake pismenko  jednu vetu som pisal aj na 5 krat a mnoho dalšich nežiaducich  ucinkou .... Po vysadeni tritica som 5 dni stale plakal teraz je to 16 den po vysadeni tritica .Pred tyzdnom som navštivil ORL kvoli hucaniu v ušiach hned ma hospitalizovali a nasadili infuzie na prekrvenie uši .Momentalne som vybral 8 infuzi a ziadna zmena k lepšiemu.
V pribalovem letaku sa piše  ze toto moze sposobit Alventa ale aj Trittico to mi povedali na ORL vyčitali to niekde na internete .ja som v pribalovom letaku nic take nanašiel ale vo forach sa o tom piše aj na anglických strankach sa  o tom dost pise .Pri uzivani alventy  mi tiez zacalo  hucat v usiach to bolo na ten druhy pokus ale po tyzdni to ustalo a zacalo to zasa pri triticu .Rozdiel medzi uzivani alventy a trittica bol 4 dni.Inak tinitus na lave ucho mam uz 15 rokou je to slabe  piskanie ktore mi nevadi ale toto co mam teraz mam v oboch usiach a to je extrem na audio mi namerali 40 decibelou  .Stale citim ze sa mi jemne klepe sanka zasa mam nespavost teraz momentalne som na tom tak ze zaspim hned ale ako sa v noci zobudim uz nezaspim treba aj o 2 hodine nad ranom ..Na vas mam otazku co si o tom myslite ci to prejde alebo ako dlho to moze trvat az sa to dostane do normalu a ci sa to vlastne este niekedy zrovna .Depresiama som nikdy netrpel tieto lieky som dostal kvoli bolestiam noh a ruk .Alventu som uzival dva mesiace a tritico mesiac .Mohlo to tak narobit  taku galibu v tej hlave ?Co si o tom myslite .
Dakujem za odpoved .

Naposledy upravil: lada (2015-03-06 09:40:58)

40

Nuz co vselico mozu sposobit rozne chemicke lieky, to najdes na ich pribalovych letakoch alebo od nezavislych zdrojov, ktore uvadzaju viac ako minimum pozadovane od farmacie.
Bolesti mozu sposobovat zapaly z mykoplaziem,. boreliozy, chlamidii pneumoniae,l l-foriem a podobne, kde pri znizenej imunite, co tieto sposobuju sa prizivia aj nase vlastne virusy, ktore tiez vyvolavaju zapaly najma napadanim nervovych vlakien. Kazde z uvedenych sa da adresovat doplnkami a regeneracia nervovych obalov, myelinu , vyzaduje doplnok DHA.

Moze to byt aj zo zhorsenej cirkulacie, kde fibriny a tromby sposobia zhorsenie cirkulacie a tiez zhorsenie priestupou kyslika do tkaniv. Tam pomoze brat fibrinolyticke enzymy ako nattokinazu, serrapeptazu a lumbrokinazu.

Na zapaly vpo vnutornom uchu potrebujes najma serrapeptazu a oreganovy olej, brat dlhodobo.

Naposledy upravil: RNG (2015-03-07 09:54:12)