1

Téma: žalúdok - gastritída, vred ?

Po prekonani jednej z tychto dvoch diagnoz pred cca rokom sa mi bolesti obcas vratia.
Najma po piti alko-napojov alebo kakaoveho prasku.
Po vysadeni tychto dvoch komodit sa to zlepsi. a mam aj mesiace pokoj...

Nechcel by som sa vratit k inhibitorom protonovej pumpy, co ma vlastne ako jedinne dostalo predtym z problemov, nakolko som od bolesti uz ledva chodil a nic ine nepomohlo.... ale sposobil som si to sam v nadmernom piti kavy a obcas alkoholu.
Kavu som vysadil navzdy a alkohol si dam obcas.

Cital som tu, ze odporucas DGL a Aloe. Je este nieco, co pomaha na tieto dve diagnozy ?
Dnes som skoro skonal po skonzumovani jablka...

Naposledy upravil: petela (2010-12-14 18:37:59)

2

Re: žalúdok - gastritída, vred ?

Ked mas v zaludku nakazu Helikobakteru pilori, ktory narusuje steny zaludka a vyvolava zapaly. Ta nakaza sa musi vynicit, inac budes mat problemy a neustale zapaly mozu viest k rakovine zaludka. Tj nejedna sa len o problemy s jedlami a bolestami, ale vazne ohrozenie zdravia.
To nijak ale neadresuje protonova pumpa, ktora len znizi kyseliny v zaludku natolko, ze nemas palu, cim zaroven znacne narusoi travenie a absorbciu zivin.

Po zniceni helikobakteru treba steny zaludka regenerovat/vyhojit a na to je to DGL a aloe vera.

Inac kakao , vajcia a alkohol su veci, co stimuluju vylucovanie zlci, mozno mas problemy so zlcovymi kamenami naviac. Na to ti odporucim protokol dr Berksona.
Ale vsetky tri sposobuju kvasenie aj v zaludku, naviac ked si spomenul jablko, tak asi nemas dost kyselin a pre to sa ti rozmnozuju bakterie v zaludku.
Jednoduchy test na to je zobrast v pripade krcov poldeci koloidnej striebornej vody, ktora potlaci kvasenie a hnitie v zaludku. Ak ti to do 15 minut zaberie, tak sa jedna o pokazeny zaludok/otravu zaludka, ktora je zapricinena najma NEDOSTATKOM  kyselin.
Mozno ti tymi protonovymi pumpami permanentne poskodili vyrobu kyseliny v parietalnych bunkach, mozno nakaza H.p. , ktorej nasledkom su aj vredy, ktore si mal ti tak isto napadla parietalne bunky.
To treba vyhojit/regenerovat a na to som spomenul DGL a aloe vera.

3

Helicobacter mam negativny podla protilatok, ako vtedy tak aj teraz...
Typ bolesti je podobny ako vtedy, ale samozrejme miernejsi.
Berksona uzivam.
Bolest po jablku podla mna prisla zato, ze sa mi zdalo dost prikysle, este mozno ani nie uplne dozrete a ak mam narusenu sliznicu (gastritida, vred), tak som to teda pocitil.
Kvasenie by nemalo v zaludku vyt, nakolko uzivam horkac pitim cely den kvoli podozreniu chytania nakazy na nosne dutiny, ale to preslo...
Ale cely rok-dva som problemy nemal, len ked to prehanam s tym alkoholom .. toto ma najma dorazilo .. a v minulosti, ked to dospelo az k tym inhibitorom protonovej pumpy ma dorazila kava + vela vina + mimoriadne fajcenie.
Pozoroval som, ze ked dlhsie nepijem, da sa to dokopy a potom ani jednorazove popijanie vobec necitim... len ked popijam castejsie, to citim...
A kakao ma drazdi zrejme kvoli tym drobnym zrnieckam a davam si ho do salky teda hodne lyzic, aby bola z toho takmer polohusta tepla cokolada...
OK, skusim popri aloe aj to DGL, kazdym dnom cakam dodavku...
A take nieco, co este zvacsuje ochranny sliz a tym umoznuje hojenie, napriklad ako Smecta ?

4

Smecta(diosmectin=magnesium aluminum silicate)sa nejak miesa so zaludocnou mukozou(ochranny maz na zaludocnych stenach) a posilnuje ju.Neviem o tom, ze by roibil nieco ine, nez pasivna ochrana, neprispieva k hojeniu ako adaptogenny  DGL
Kedze nema nikde uvedene ziadne skodlive nasledky, tak ked ti pomaha, pouzivaj ho.
Inac vo veku 50 rokov v USA maju ludia helikobakter uz na 50%, ak ked vacsina z neho nedostane vredy, predsa len tam sarapati.
Dokonca vyskumom zistili, ze uz deti ho maju na 20%.

Co sa tyka drazdenia zaludka, mna napr drazdi cervene vino, ked ho vypijem na prazdny zaludok 2-3 deci. Ci je to zalezitost spojena s poskodenim zaludocnych stien alebo len nejaka alergicka reakcia, neviem.
Zatial som vzdy na taku situaciu pouzil trochu striebornej vody a zatial to vzdy preslo, aj ked som sa doslova prezral a grgalo sa mi po vajciach=hnitie bielkovin v zaludku.

Okrem striebornej vody je ucinne na H.p. aj zinok, najma vo forme zinc carnosine(PepZin GI), aminokyselina carnosine je prispievajuca k hojeniu zaludocnych stien. Ja beriem zinkove doplnky pravidelne, tj ak aj mam H.p. v zaludku, ze neustale zatlacany zinkom.

5

PepzinGl beriem 4 x 1 kapsulu + este navyse davky Zn do celkoveho mnozstva 50 mg.
No tu Smectu som nepouzil, len som sa pytal, ci nemas s nou nejake referencie...
Pokial DGL aj aktivne lieci, okrem tvorenia slizu, tak to som rad...
AJ to Aloe sice mam, ale nie je na nom napisana sila extraktu, takze neviem, ci to pomaha... radsej uzivam 2 x odporucenu maximalnu davku na skatulku a aj to sa mi zda malo : 6 x 25 mg.
U nejakeho vyrobcu som videl extrakt Aloe 200:1 ... je to realne ? a ten odporuca konzumovat 100 mg tejto kvality denne.
Ale neviem, ci je Aloe take pohotove v ochrane sliznic traviaceho traktu, ci to skor nepomaha pri dlhodobom brani ... a ja tu potrebujem akutne pocas 5 dni potlacit nieco, aby sa mi to nezhorsilo, lebo potom cesta spat je uz velmi tazka.
Neveril by si, vtedy pred 1-2 rokom som uz nevedel ani vyjst po schodoch, take som mal bolesti ... a to som googloval a naozaj robil vsetko, aby som sa doma vyliecil ... a az tak som si siel po inhibitor H+ aj ked bez gastroskopie, ktoru som odmietol.

6

U aloe "extraktoch" je dolezite, aby boli susene za mrazu, inac sa tam znicia prave tie uzitocne liecive sacharidy.Tj hladaj freeze dried a tie mozu byt od 80 :1(s neodstredenymi vlakninami) az do 200 : 1  pozri napr na http://www.ecrater.com/p/9204077/organi … eeze-dried   alebo zo Swansonu, kde kupujem tento produkt ja
http://www.swansonvitamins.com/SWF061/ItemDetail?n=0
Ucinky aloe vera sa ukazu len postupne, kumulativne za mesiace pouzivania.
A su to vseobecne uzitocne, nielen antiviralne a antibakterialne, ale aj protirakovinne a ine.
Totiz tie vzacne polysacharidy sa vbuduju do bunkovych stien buniek v celom tele a tym zvysia ich odolnost proti prieniku roznych skodlivin, vcitane enzymov, ktore vytvaraju rakovinne bunky a ktorymi sa vytvaraju podmienky na metastazy.

Vobec tieto polysacharidy budu este dlho predmetom vyskumov, dosial sa s nimi nikto poriadne nezaoberal, lebo ich vazba v tele bola tak slaba, ze im nikto neprikladal ziadny vyznam. Dnes sa uz ale vie, ze maju velmi velky vyznam v tele, aj napriek svojim nestabilnym slabym vazbam.

Na rychlu docasnu pomoc pouzivam koloidnu striebornu vodu.

Naposledy upravil: RNG (2010-12-15 22:50:28)