1

Téma: aby Vaše dieta nemalo krive zuby a z.kazy

treba vit.D, vit. A, vit. K2- zistil vedec Weston Price

podrobnejšie v ang. članku: Nosenie zubneho strojčeka na krivé zuby je znak podvyživy, kt. suvisi s modernou stravou:
http://www.naturalnews.com/041391_brace … tion.html#

kniha- Cure Tooth Decay

2

Re: aby Vaše dieta nemalo krive zuby a z.kazy

Suhlasim. Preto odporucam doplnky D-3 a K-2, tj okrem inych. A ustne probiotika a hodne zelenin.

Naposledy upravil: RNG (2014-11-08 20:29:54)

3

Este na doplnenie uvedene vitaminy je dobre doplnit aj v jedle-
- zivocisne maslo, rybi olej, žltka, pečen, ferment. olej z trečšej pečene  atd.

Viac v článku o Westonovi Priceovi  a jeho výskume:   http://www.becomehealthynow.com/article/traditional/12/

http://www.mnwelldir.org/docs/history/b … /price.htm

Naposledy upravil: shirley88 (2014-12-19 11:50:43)

4

Zialbohu nase tzv civilizovane jedla, intenzivne polnohospodarstvo, slachtenie s dorazom na chut a velkost urody, a rozne chemikalie pouzivane ci uz na hnojenie, proti burinam, hmyzu a postreky na udrzanie "cerstvosti" polnohospodarskycy a zivocisnych produktov nam znacne skodia.
Preto je dolezite vykopat rozne vyskumy z minulosri, kde vedci a najma lekari este mali k dispozicii  ludi, narody, co sa stravovali tradicne, neznicenymi jedlami.
Lebo taketo spravy sa snazia potlacit a zatajit, aby mohli tvrdit, ako je nasa civilizacia a medicina vyspela a ako nas vyborne ochranuje.

5

Lebo taketo spravy sa snazia potlacit a zatajit, aby mohli tvrdit, ako je nasa civilizacia a medicina vyspela a ako nas vyborne ochranuje.

Ano a preto tu o tom píšeme   smile.

6

Zialbohu zijeme vo svete penazi a to sa odzrkadluje aj na medicine.

7

A ešte  ten isty článok  ale v slovenčine :  http://www.kruhzivota.sk/strava-prirodn … -sucasnost.    smile

8

OK

9

tu si tie fotky remineralizovanych zubov- ale u malych deti to  trva  kratšie ako u dospelych predpokladam  :

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ … ties-heal/

10

Nuz definitivne to vyzera velmi presvedcivo, a samozrejme zubari budu proti tomu bojovat , ako sa len da.
Dnesny svet bezi na peniazoch a nie na peknych umysloch a idealoch, to by si mal konecne kazdy uvedomit .
Usadzovanie vapnika na zuboch nie je nic noveho, ved aj zubny kamen je jedna z tych foriem.
Ale nakolko sa to usadi v spravnej strukture, to je este stale otazne.

11

Myslím že ta remineralizacia prebieha cez sliny-ked je tam dost mineralov zo stravy  aj zvnutra cez zub- krvou- ked je v krvi dost tych mineralov zo spravnej stravy na zuby.

12

Ako som povedal, moj osobny nazor je, ze je to este vsetko dost otazne, kedze ta minimalna remineralizacia zo slin nie je to iste, ako tvorba skloviny , pokial je zub este pod dasnom. ta struktura/matrica tvorena pod dasnom je rozdielna, tj ma aj rozdielne mechanicke vlastnosti

Naposledy upravil: RNG (2015-07-11 20:18:58)

13

No ale ludia si to chvalia , že im to zabera , ked su na tej diete aj zubne kazy sa zregeneruju.

14

Furt lepšie ako toxicke vyplne do zubov-biele- zlé pre hormonalny system a amalgamy= neurotoxicke.   big_smile

15

Ako som povedal uz castejsie, osobne si myslim, ze systematicke nasadzanie ustnych probiotik ochranuje zuby najlepsie. Mozno to pomaha aj pri remineralizacii, aj ked je to nie je dobra obnova skloviny, len ochranna vrstva na nej.
Nieco je lepsie, ako nic.

16

a tie ustne probiotika ktore pouzivate/doporucujete ? (ak sa dá z iherbu)

Ďakujem

17

Pozri napr tieto
http://www.iherb.com/Life-Extension-Adv … l&ic=4

18

RNG napísal(a):

Ako som povedal uz castejsie, osobne si myslim, ze systematicke nasadzanie ustnych probiotik ochranuje zuby najlepsie. Mozno to pomaha aj pri remineralizacii, aj ked je to nie je dobra obnova skloviny, len ochranna vrstva na nej.
Nieco je lepsie, ako nic.

Však hej ale niekto nemusí mat problemy so zub. kazmi ale s inym ako ja napr.

19

Nepoznam, nikoho, co by mal automaticky obranu proti kazeniu zubov, a v ustach len uzitocne mikroby=probiotika. takze je dobre si ich nasadzat, odkedy sa daju dostat ako ucinny  doplnok.

20

RNG napísal(a):

Nepoznam, nikoho, co by mal automaticky obranu proti kazeniu zubov, a v ustach len uzitocne mikroby=probiotika. takze je dobre si ich nasadzat, odkedy sa daju dostat ako ucinny  doplnok.

V ústach nie, to musí najprv vysadit uplne cukor- to je v tej knihe popisane že suvisi nejako s hypotalamom a nejakou žlazou kt. ovlyv. ukladanie mineralovdo zubov aj ked su už narastene- ale to sa blokuje ked človek je cukor          a jest tu dietu, vysadit toxicke fluorid. a  gluycerinove pasty kt. blokuju remineralizaciu atd-je to proces ale vyplatí kedže napr. ja nechcem už zubarov ani vidiet-už ma dost vytočili.

21

Nie len cukor je vyziva pre rozne skodlive mikroby, co prosdukuju kyseliny a tak napadaju sklovinu. Aj ked mas usta/zuby celkom ciste navonok, na krckoch je vzdy nejaky zvysok, co zivi rozne mikroby. Mnohym ludom aj krvacaju potichu dasna a to dodava tym mikrobom neustalu vyzivu, bez ohladu ako dobre si zuby cistis.
Takze mikroby v ustach sa nedaju ani vyhladovat, ani kompletne znicit, pre to volim skor sancu nasadzania uzitocnych, ked uz neviem vsetky vynicit. Tak sa mi uzitocne/probioticke mikroby postaraju o obranu=potlacanie skodlivych. A to aj bez ohladu na cistenie zubov.

22

RNG napísal(a):

Nie len cukor je vyziva pre rozne skodlive mikroby, co prosdukuju kyseliny a tak napadaju sklovinu. Aj ked mas usta/zuby celkom ciste navonok, na krckoch je vzdy nejaky zvysok, co zivi rozne mikroby. Mnohym ludom aj krvacaju potichu dasna a to dodava tym mikrobom neustalu vyzivu, bez ohladu ako dobre si zuby cistis.
Takze mikroby v ustach sa nedaju ani vyhladovat, ani kompletne znicit, pre to volim skor sancu nasadzania uzitocnych, ked uz neviem vsetky vynicit. Tak sa mi uzitocne/probioticke mikroby postaraju o obranu=potlacanie skodlivych. A to aj bez ohladu na cistenie zubov.

Na tom mam oil pulling smile.

23

Nuz olej ti sice vytiahne cez sliznice rozne toxiny v tele a mozno potlaci niektore mikroby v ustach, ale ich ani neznici, ani tam nenasadi uzitocne

24

RNG napísal(a):

Nuz olej ti sice vytiahne cez sliznice rozne toxiny v tele a mozno potlaci niektore mikroby v ustach, ale ich ani neznici, ani tam nenasadi uzitocne

Ja so zubnymi kazmi problem nemam, ani ked nerobim opatrenia, iba som trochu dohukana po ortodont. liečbe smile- ten oil pulling
je na to benefitny čo mam ja- kto ma kazy tak može aj probiotika smile.

25

Už to nechajme smile.

26

.