1

Téma: Uvaha - zivot pred 50 rokmi a dnes

Cajte.. Len tak som sa chcel spytat, ze ako je mozne, ze nase babky/dedovia (teda.. nie tvoje a moje, ale skor moje, ktoer maju vek cca tvoj smile tazko sa to formuluje), ale..

Ako je mozne, ze zili tak, ze jedli nezdravo, mastne, mast, a rozne taketo veci, vysmazane.. a proste, nejedli bylinky a tak..

jedine co mi napada je, ze jedli MAST bravcovu a nie slnecnicovy OLEJ rafinovany

neviem ci jedli lepok, laktozu atd..

ale zaujima ma, ze preco dnes uz v 40tke su ludia dost zniceny, a jedia pomaly len bylinky.. a vtedy, aj ked nebol som tam, nebol limit a ziju si krasne vysoky vek..

alebo jedli vela domaceho, enbola poda znecistena atd..

alebo kombinacia VSETKEHo..

aj ked moj dedo ma cholesterol vyssi, aj cukor, neviem aka uroven, ale ma 72 rokov.

neviem kolko fastfoodakov sa dozije 72, alebo kolko

2

Re: Uvaha - zivot pred 50 rokmi a dnes

Nas civilizovany svet ma dnes vyse 60 000 patentovanyhy chemikalii, tj latok, co pred tym nikde neexistovali a dnes zamoruju vsetko na svete.
Ovocie, zelenina sa prevazaju tisice kilometrov, pestovane su na poliach postrekovanych chemikaliami a hnojenych chemikaliami, konzervovanych dalsimi postrekmi, aby im zvysili trvanlivost v obchodoch a pri prevazani. A hromada jediel je djnes priemyselne pripravovana, s roznymi e-ckami a rozne spracovanim znicenych. Naviac sa spotreba liekov, tj patentovanych chemikalii s plno skodlivymi poostrannymi ucinkami velmi zvysuje , tak isto rozne ockovania, takze mame telo plne tych roznych chemikalii, o com sa malokedy pise