Príspevok Damiana - je to lekár s názormi, ktoré nie sú veľmi po chuti klasickej medicíne.
http://www.badatel.net/osteoporoza-a-fa … /#comments
... na vstrebavanie, metabolizaciu a regulovanie vapnika su potrebne vapnik, horcik, vit D a velmi dolezity K2. K2 reguluje v tele vapnik a “posiela” ho tam kde ma byt (napr kosti) a zabranuje jeho nadbytocnemu usadzovaniu v cievach. Ak chyba K2, cely tento dolezity proces moze byt naruseny. Horcik zase vplyva na metaboliku vitaminu D.
Stale mam za to, ze pri osteoporoze je dolezite jest potraviny s vysokym obsahom vapnika (zvycajne odporucam brokolicu, spenat a sezam), pripadne vapnik doplnat aspon na zaciatku, splu s K2 a horcikom. Vitamin D odporucam uzivat 15000 IU mimo leta a v lete nic, alebo 5000 IU denne, podla toho, ako dlho trva denne vystavenie sa slnecnemu svetlu. Tieto veci zvycajne maju velmi dobry ucinok, samozrejme spolu s inymi intervenciami ako HCL na lepsie travenie/vstrebavanie, pohyb, a vobec zdravy zivotny styl.
Napr, matka mojej priatelky mala silnu osteoporozu a nala velke bolesti. Radil som jej nepocuvat nezmysly osteo-doktora a nasadili sme podobny protokol, ako pisem. Ma sa vynikajucu a jej vysledky kosti a krvi su fantasticke. Bodka.