1

Téma: zapal podzaludkovej zlazy - smrt?

Ahoj RNG, potrebujem poradit v jednej veci. Blizkej osobe diagnostikovali zapal podzaludkovej zlazy. Zobrali ju do nemocnice v piatok a dnes je mrtva. Chcem sa spytat-aby som vedela ako dalej v tejto veci konat-moze niekto zomriet na zapal podzaludkovej zlazy? Navyse vsade citam,ze sa to prejavi asi tak hodinu po jedle,jej sa to prihodilo vlastne cca 12hodin po jedle. Vracala,hnackovala,mala silne bolesti brucha. V tvari bola zlta. Mala sice 82 rokov ale bola velmi ciperna a zivotaschopna. Lekari nam tvrdia,ze to bola nahla smrt a nedalo sa tomu predchadzat. Este pol hodinu pred smrtou bola na toalete,na nic sa nestazobala. Mala problemy s tlakom  a srdcom,na moje otazky,ci ju niekto vysetroval pri prijme na tieto veci sa nana lekari iba nechapavo pozeraju
Za rady a nazor vopred vdaka

2

Re: zapal podzaludkovej zlazy - smrt?

Pankreas ma viacero funkcii, medzi inymi vyraba traviace enzymy. Moj svagor pred rokmi tak isto zomrel na zapal pankreasu,vo veku okolo 50 rokov,  ale to neznamena, ze nebol zanedbany.
Zapaly su sposobene roznymi mikrobami obvykle, ale mozu k tomu prispiet aj parazity.
Mikroby v traviacom systeme, ktore vyrabaju skodlive latky znamenaju obvykle nedostatok kyselin mikrovlaknin a probiotik.To je bezne pri starsich ludoch, najma po pouziti atb a neobnoveni si crevnej probiotickej flory.
Zlta v tvari znamena zamorena a  poskodena pecen.
Kedze hnackovala mala v crevach zrejme znacne mnozstvo toxickych latok. Hnacky velmi oslabuju, lebo dehydratuju, zahustia krv a teda sa zacnu tvorit zrazeniny a moze vypovedat srdce. Ale niekedy je mnozstvo toxinov vyrobene v crevach tak velke, ze ludia zomieraju doslova otraveni, tj na celkove zlyhanie tela.
Naviac starsi ludia nikdy nedostanu tolko starostlivosti, ako mladi, zialbohu...