1

Téma: Ustupovanie dasien, odhalene zubne krcky

Zdravim,

chcem sa spytat - da sa nejak zistit pricinu ustupenia dasien a odhalenia zubnych krckov? Mam tento problem najma na spodnych zuboch a uz mam dost obavy, co s tym robit.

Pod-otazka - moze to byt sposobene tym, ze som robil chelaciu Hg s DMPS?
Zacal som suplementovat Zn, Cu a Fe z tohto dovodu - mam podozrenie, ci okrem Hg nevytiahol chelator z tela aj tieto kovy.

P.S.: Este ma napada, ci to nemozu sposobovat traviace enzymy (a la "seba-travenie" ?), co teraz vo vacsej miere beriem - lebo tie ustupene dasna prisli dost nahle - aspon som si to vsimol len nedavno, a malo to dost rychly progres.

Vopred vdaka za akukolvek odpoved,

Matus

Naposledy upravil: Matus (2010-11-25 22:35:27)

2

Re: Ustupovanie dasien, odhalene zubne krcky

Chelacia vytahuje aj ine mineraly, nielen ortut. Preto sa odporuca brat napr rano chelaciu a vecer mineralovy doplnok.

Ale odhalovanie krckov zubov(paradentoza) s tym nic nema, lebo to je ustup dasien od zubov, ktory sa stane od zapalov dasien a ten je sposobeny najma streptokokmi, ktore ziju medzi dasnami a zubami(plaque)
Daju sa kontrolovat lepsim, cistenim zubov od zvyskov jedla (zoberis im cast potravy) a dezinfekciou ustnej dutiny aspon 2 x denne. Ja osobne pouzivam na to roztok citricidalu, ktory podrzim v ustach niekolko minut

3

Citricidal = GSE = Grapefruit Seed Extract ?

Vedeli by ste mi pripadne poradit aj konkretny produkt - pokial by sa dalo, z iHerbu? (predpokladam ze slovenske zdroje v tomto nepoznate, kedze zijete v USA) Alebo podla coho sa mam riadit pri kupe (vyrobcovia / obsahy nejakej latky / ..) ?

Edit
Porovnal som asi 5 zdrojov (SK, CZ, UK, US) a najlepsie mi pomerom cena/obsah vysiel iHerb (aj s ohladom na postovne na Slovensko):
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4211?at=0
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0

Naposledy upravil: Matus (2010-11-26 23:29:02)

4

GSE z nutribiotics obsahuje 33% praveho citricidalu. Ja ho pouzivam a odporucam v roztoku 60 kvapiek na liter vody. Taka koncentracia sa hodi nielen na pitie(denna davka) ale aj ako kvapky do nosa, oci a usi pri roznych infekciach.

Len na hrubu kozu noh a nechtov pri plesniach alebo hnisavych vyrazkach/acniach odporucam vyssie koncentracie(2 az 5 krat najviac), pripadne nahradit vodu kokosovym olejom na kozu.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-27 01:41:04)