1

Téma: Porusene vezivo...

Priatel mojho syna ma 18 rokov a pri boxovani si porusil pravdepodobne vezivo na ruke.Ak viac napina svalstvo na ruke tak ma bolesti a aj mu to opuchne...uz to ma pol roka...lekari s tym nechcu nic robit,ze vraj ma brat paracetamol a ze sa ma naucit s tym zit...co mu mozete poradit prosim aby mu to ucinne zabralo?Dakujem aj za neho...

Velmi rad by sa vratil do posilnovne...ale nemoze zatial...

Naposledy upravil: Sisa (2010-11-17 21:41:33)

2

Re: Porusene vezivo...

Na vyhojenie svalov je dobre brat vitamin C, arginin ornitin a karnitin.
Proti puchnutiu je protizapalovy curcumin, dumbier, boswelin, MSM, ustne 2 gramy aj zvonka ako 10% pridane do kremov) a samozrejme rozne enzymi, ako bromelain serrapeptaza ...
Ak je to poskodena slacha, tak treba brat na slachy a klby glucosamine, chondroitine, lyprinol, hyaluronicku kyselinu, avokado a podobne
Hojenie sa zrychluje udrziavanim to v teple(obvaz, sal, alebo aspon ustrihnut spicku z vlnenej ponozky a natiahnut si to na bolave miesto a nechat tam mesiace.

Vseobecne upozornujem na skodlivost presilovania sa v posilovniach, skracuje to zivot a moze to viezt az k permanentnej invalidite.
Budovanie extra svalstva skracuje celkove zivot, lebo organy musia sluzit vacsej a nepotrebnej hmote pre telo a skor sa "vyderu=opotrebuju".
To je dobry priklad na to ako su rozdielne zdravotne hladiska a modne tendencne nazory. Na podporenie dokonca pouzivaju tvrdenie ze je to "zdrave"

3

Dakujem pekne za odpoved...on to ma chudak na pravej ruke a v skole s nou musi pisat ,takze to napina denne.

4

Ja som casto spominal , ze decka sa nerozumne presiluju v "posilovniach". Predhanaju sa kto vie kolko zdvihnut, vytlacit a pod a potom sa zbytocne zrania. A to vsetko len pre to, ze chcu vyzerat ako svalosi, co je modna aberacia, chorobna, ktora sa vsak popularne popisuje ako "zdrava"
Ja som prezil uz rozne "zdrave" veci, ako pouzivanie cukru na rychlu energiu sportovcov(50te roky) rozne poskakovania pri cviceni, ktore napadaju klby narazmi(rozcvicky v skolach,behanie po asfalte v normalnej, shock neabsorbujucej obuvi, najnovsie modny aerobics),cvicenie na plnom slnku a oskvaranie sa dlhodobo do hneda(nasledky su kozne rakoviny v starsom veku) atd.
Moda , nazory popularne sirene  o tom co je zdrave a naozajstna  udrzba zdravia su tri rozlicne veci.

A vidim tu aj typicku vieru mladych v svoju "nesmrtelnost", nedavno sa zranil, nie je to zahojene ale chce aby sa to co najskor zahojilo aby mohol dalej posilovat, tj robit presne to, co mu to zranenie zapricinilo.....

Naposledy upravil: RNG (2010-11-18 01:26:18)

5

RNG chcem sa spytat a poprosit o radu, dcera 17 r. ma uz asi 3-tí rok problemy s kolenami. Vyskocilo jej jablcko raz na jednom a o dva mesiace aj na druhom kolene...Porusilo sa jej vazivo a takto to dopadlo...Viem aka je to bolest, lebo ked som mal jej vek, tiez sa mi to par krat stalo, ale potom uz nikdy viac...Chcem sa prosim spytat,ake doplnky by mala brat ?? Hovorim jej aby aj nejake to avokado zjedla tyzdenne, berie terazu http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Gluc … es/23?at=0 ale 1cps denne, nie je to malo?? Co by este mohlo v jej pripade byt prospesne....primar, co nas pozna, ked sme mu dali peniaze do vrecka ju chcel hned operovat.....ale my sme zatial nechceli..
vopred srdecna vdaka

6

V tele su kila vaziva, takze potrebujes hodne materialu, aby si to napravil. Vyrobca tam odporuca 2 x 2 kapsule ja tiez aspon tolko.
Tiez odporucam aj 4 kapsule z tohoto
http://www.iherb.com/Amino-Acid-Botanic … 27700?at=0
alebo aspon z tohoto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … s/814?at=0
To nasm, starsim zabralo, ked glucosamine uz nezaberal dostatocne.

Ked mas problemy s vazivom, obvykle je to pre to, ze je oslabene=je ho malo. Nevidim, ako na tom lekar vyrezanim niecoho moze pomoct. Tam treba pridat, nie ubrat.

Mam viac pribuznych co na to naletelo, dnes to lutuju. Ved aj to nie je logicke, ked sa reze tam, kde sa ma pridavat.
A nechapem, preco treba lekarov podplacat.
Ja som rad, ked mi zaplatia za robotu, nieto daju este vciac. To sa mi v zivote este nestalo a myslim si, ze robim aspon taku dolezitu a dobru robotu, ako ti spickovi lekari

7

RNG prosim chcem sa spytat, dcera 18 r. ma problemy s kolenami, vyskakovali jej jablcka z puzdra na oboch nohach, oslobodena je od TV na skole, aby nenamahala kolena, samozrejme ju posielal ortoped na operaciu, ale zatial sme to nechceli povolit..Na Tvoje rady berie skoro bez prestavky cca rok see mussel extract, dalej glucosamin-chondroitin. Kolena zatial drzia, jablcka jej asi 2 roky nevyskocili, pri zmene pocasia ,alebo pri celodennej chodzi mava sem-tam bolest v kolenach. Teraz bola u ortopeda kvoli oslobodeniu od Tv na dalsi skolsky rok a vraj by jej mohlo pomoct toto http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showspc/ … i-spc.html ja som zdrzanlivy pre chemiu, chcem sa preto poradit, co to je za liek, vidim ze obsahuje avokadovy olej, co tam este je?? Urcite aj pre tento liek existuje nahrada u potravin. doplnkov...
Vopred dakujem...

8

Nuz akosi som trochu nedovercivy k farmaceutickym vyrobkom, kedze nevyhovuju kriteriam na potravinove doplnky, casto maju chemicky zmenene prirodne latky a plno e-ciek.
Na klbovy maz odporucam prirodne, alebo jest 2 avokada tyzdenne, alebo pouzit niekolko lyzic avokadoveho oleja do jedliel pri vareni. Avokado sa da rozne pripravit, da sa nan celkom zvyknut(mne to sice trvalo 10 rokov, ale je som dost labuznicky typ a toto je dost blatovita mastna zelenina. teraz mi ju zena pripravuje s trochu ciernym korenim a citronovou stavou, ale idealne je roztlacene s pridanou cibulkou, paradajkovym pretlakom, citronom a ciernym korenim ako priloha k jedlam alebo na salaty.
Inac najlepsie na klbovy maz  je dost drahy doplnok pod menom CMO(cetylovane prirodne oleje, tento je cerasomal  cis 9 cetyl myristoleat, suciaska zivocisnych tukov zvierat, co nemaju klbove problemy)
http://www.raysahelian.com/cetylmyristoleate.html