1

Téma: Čudná vec pri farbení vlasov

Dobrý deň.
Rada by som sa s Vami podelila o čudnú vec, ktorá sa mi dnes stala pri farbení vlasov. (Vlasy si bežne nefarbím.)
Každý deň si dávam na kožu na ruku Lugolov roztok - pár kvapiek a rozotriem. Vždy do pár hodín zmizne. Dnes sa ale fľak opäť objavil a bol intezívnejší, ako hneď po nanensení, a to pár minút po tom, čo som si začala farbiť vlasy dlhotrvácou farbou od palette, odtieň C6.
Najskôr som si myslela, že som sa ušpinila od farby, ale docvaklo mi, že je to presne to miesto, kde si dávam Lugol a navyše je fľak úplne inej farby, ako farba na vlasy.
Vie niekto, prečo už vstrebaný Lugol opäť vystúpil na kožu? Uvedomujem si, že farby na vlasy nie sú žiadna super zdravá vec, ale takáto reakcia ma zaskočila.
Ďakujem za info.
Laura

2

Re: Čudná vec pri farbení vlasov

Nuz jod ti spat nevystupil von, ale ten maly zbytok, co bol uz bezfarebny mal zrejme reakciu s chemikaliami farby na vlasoch.
Mne napr reagoval jod s niektorym z vytazkov(samento coumanda banderol, rozpustene v DMSO) a zafarbil mi reumaticky prst na krasne zeleno. Samozrejme to zmizlo pomerne rychlo, ked sa jod vstrebal do tela
Na farby na vlasy a inu chemicku kozmetiku ani nekomentujem.

Pre zaujimavost, aby rec nestala, som zistil, ze roztok transresveratrolu v alkohole dost dobr stmavuje moje sediny na tmavohnedo a pomerne dobre sa drzi. Nie ze by som bol velmi marnivy, ale celosedivy vzhlad sa mi velmi nepaci. Dosiel sam na to pri potlacani pecenovych skvrn na hlave tymto roztokom, celkom nahodou.

Naposledy upravil: RNG (2014-07-03 01:01:24)

3

Ďakujem za odpoveď smile
Laura

4

OK

5

To ma zaujalo s tým transresveratrolom a alkoholon na šediny . Ktorý trans... a ktorý alkohol ? Link ? A v akom pomere miešať ? Ďakujem

6

Nuz ja som si nalial do 30 ml flasticky potravinarsky 96% etylalkohol a nasypal tam 500 mg kapsulu resveratrolu(swansonvitamins) Povodne som to skusal na vyblednutie pecenovych skvrn, co mi dost vadia. Zda sa ze postupne mierne blednu.
Dal som tam  aj pribuznu latku, pterostilbene, co ma ucinkovat podobne ako resveratrol a tiez ma molekulu mensiu ako 500 Dalton,. tj moze prechadzat cez kozu.
Oba su silne antioxidanty, takze aj tak mozu byt na podkozne vazivo uzitocne, tj proti starnutiu koze.