1

Téma: Detox tela - kontkretne pripravky

Dobry vecer.

Hladal som temy ohladom detoxu celeho tela, ale tato stranka obsahuje prilis vela prispevkov a nechcelo sa mi vsetko citat, sorry smile

Dopatral som sa k protokolu Dr. Berksona na pecen = ALA, sylimarin, selen, psylium. Musim si este nieco dokupit alebo tato kombinacia je dostatocna na ocistu CELEHO tela?

2

Re: Detox tela - kontkretne pripravky

Protokol dr Berksona detoxifikuje a regeneruje zamorenu pecen, najma ked s nim spolu beries aj dostatok mikrovlaknin.
Mikrovlakniny detoxifikuju ako absorbenty creva. Jedina mikrovlaknina, co sa absorbuje do  krvi  a tak cisti vlastne cele telo, su modifikovane citrusove pektiny a mozno malicka cast z arabinogalactanov.
Ale na cele telo, mimo pecene a criev , detoxifikacia sa prevadza najma zmesou roznych enzymov a hromadou vody.

Z enzymov odporucam najma entericky pokryty pancreatin, teda ked nepotrebujes odmorovanie od niektorych specialnych zamoreni, ako napr z mliecnych produktov alebo lepku. Na tie su specialne enzymy,
na mlieko velmi ucinne, (Dairy digest)
na lepok/gluten digest zialbohu len ciastocne,
tj tym, co nevedia lepok poriadne spracovat je najlepsie sa mu podla moznosti celkom vyhnut a telo sa aspon pokusit odmorit od rokov jedenia lepku ciastocne enzymami na lepok.

Naposledy upravil: RNG (2014-06-26 01:33:08)

3

nemam ziadne skusenosti s detoxom, co znamena "zapekanie" a "virenie" kovov? Pisal si to pri ALA... budem sa citit zle? Trva to dlho? Je to nebezpecne?

Pises o modifikovanych citrusovych pektin... vies mi dat link na konkretny produkt s ktorym mas dobre skusenosti?

4

Zapekanie je ked neides na zachod vyse 48 hodin a potom mas prilis tvrdu stolicu.
Virenie kovov znamena, ze sa kovy odburaju z tukov a dostanu sa do krvneho obehu a tak aj do mozgu, co je znacne citit ako neurotoxicitu, tj prejavuje sa to obvykle ako  depresie a otravy. Trva to obvykle viac hodin , ale po case to prejde.
Na modifikovane citrusove pektiny su dobre produktu Pecti-Pure a Pecta-sol, ja pouzivam tento, nie velmi drahy
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … grams-pwdr

5

K tomuto pektinu si mam kupit aj psylium? Mozem uzivat pektin s protokolom Dr. Berksona? Alebo najprv si precistim telo pektinom napr. 30 dni a potom si dam protokol Dr. Berksona?

6

Mikrovlakniny su napr psylium pektiny,inulin, arabinogalactany, glucomannan a rozne ine rastlinne stavy pod menom gums(zivice?)
Zmes tychto pouzivas cely zivot, nielen na jednorazove precistenie.Su totiz nielen detoxifikator ale aj zivina pre probiotika, ktore si musis podporovat, aby sa ti flora v crevach neznicila.

Naposledy upravil: RNG (2014-06-27 03:04:19)

7

Dr.vred napísal(a):

K tomuto pektinu si mam kupit aj psylium? Mozem uzivat pektin s protokolom Dr. Berksona? Alebo najprv si precistim telo pektinom napr. 30 dni a potom si dam protokol Dr. Berksona?

Mikrovlakniny musime uzivat vsetci a to cely zivot (ako to tu hovori RNG). A pri protokole dr. Berksona tam je nutnost uzivat mikrovlakniny, pretoze silymarin, ktory je sucastou toho protokolu, riedi a zaroven zvysuje tok zlce a tuto zamorenu zlc musia mikrovlakniny do seba absorbovat a tak ju vylucit von, inak sa ti ten zamoreny obsah zlce absorbuje spat do krvneho obehu a tak sa ti zamori telo. A zamozrejme treba pit dostatok tekutin. A treba brat zmes mikrovlaknin ako to na fore zdvoraznuje RNG, nie len jednu, aspon 15 - 20 gramov.

8

v poriadku
ako som pisal vyssie, nevyznam sa v tychto veciach tak sa radsej spytam nez si kupit blbost

dakujem

9

Nezabudajte pit s mikrovlakninami, tieto nasiakaju do seba az 50 nasobok vody tj na 20 gramov mikrovlaknin treba vypit liter vody. Ja beriem mikrovlakniny v mojej vode na pitie, co nosim cely cas so sebou

10

Zdravim.
RNG, dnes som si dal prvu tabletku ALA 300mg + Psyllium. Trosku ma boli hlava, citim jemny tlak (brain fog)... je to normalne?

11

Nuz mas asi ciastocne zamorenie ortutou, ale nie privelke.Nazyva sa to virenie ortuti v tele. Po case ti ale ALA telo od ortuti odmori.

12

nedopadlo to dobre sad
pocas noci sa intenzita bolesti hlavy stupnovala, zacal som sa potit, mal som krce a dokonca som mal aj panicku uzkost, strach zo smrti, 5x som zvracal. Uz som spat od lekara, zobrali mi krv, moc a poslali ma na dalsie vysetrenia - stitna zlaza, srdce a sono pecene.

Ja som mal silne vedlajsie priznaky aj po pouziti Vitaminu A 25 000IU takze nebudem dalej riskovat. Mozno mam nejaky vaznejsi problem ktory sa skryva

Naposledy upravil: Dr.vred (2014-07-23 11:50:02)

13

Zamorenie tela otrutou je velmi vazny problem.
A nemyslim si, ze ti s tym lekari bezne pomozu.
Budes s tym muset bojovat pomaly a postupne, s mensimi davkami roznych chelatorov, ako to robi aj napr administrator tohoto fora.
Samozrejme je to obvykle kombinovane s inymi problamami, ako napr roznymi parazitmi a mikrobami, co tiez produkuju rozne neurotoxiny a teda aj to budes musiet postupne adresovat.
Administrator tohoto fora ma aj na to ine forum.

14

Chcem dat do povedomia ucastnikov RNG fora komunikaciu z fora J. Zajíčka:
Chci tímto velice poděkovat panu Jardovi. Před půl rokem mi byl zjištěn 7 mm velký kámen ve žlučníku, který mi způsoboval poměrně nepříjemné obtíže. Zároveň mi bylo doporučeno odstranění žlučníku, jakožto jediná možnost léčby. Začal jsem si tedy po přečtení tohoto fóra denně mazat nohy roztokem chloridu hořečnatého a nechal vždy půl hodiny působit. Protože po dvou měsících obtíže zcela odezněly, šel jsem znovu na sono a kámen měl již jen 3 mm. Doktorka na to koukala jak puk, nechápala jak je to možné a když jsem jí pověděl o tom hořčíku, tak mi řekla, ať na to nevěřím, že je to jen pověra a nic takového nepomáhá. A to i přesto, že výsledek viděla na vlastní oči! Navíc mi zmizel i hemeroid, se kterým jsem se léčil 10 let.
Ještě jednou Vám Jardo moc děkuji!

15

Kamene zlozene z stavelasnov vapenatycy v tele kdekolvek, tj aj v ladvinach aj v zlcniku, su velmi slabo rozpustne vo vode. Ale ked clovek berie doplnky horcika, tento nahradi vapnik a stavelan horecnaty je az 500 krat tak rozpustny vo vode ako stavelan vapenaty.
Tak isto pomana brat vitaminy D-3 (5000 IU)a K-2(200 mikrogramov) lebo tieto, presuvaju vapnik z makkych vaziz do kosti,  kam patri
A to je ucinne nielen na kamene vseobecne, ale aj rozne kalcifikaty v tele vselikde,c klboch  a  najma vo vystelkoch ciev, ktore robia krehkymi.

16

Rng, prosím ťa, zostávajú v tele nejaké nánosy po stužených tukoch - margarínoch? Ak hej, čím to vyčistiť?

17

Kedze tieto tuky su neprirodzene, stvrdnite za oxidovane, dostavaju sa z tele velmi pomaly a neucinne.
My totiz nevieme tieto umele latky ucinne odburavat. Ja s tym bojujem uz vyse 20 rokov!
Moze pomoct lecitin a lipaza, tiez branie jodu a selenu na to moze mat vplyv....