1

Téma: Neviem čo

Rng,
prosím ako zistím , či sa jedná o atopický ekzém alebo o psoriázu? mamine sa na pravom boku v oblati rebier z ničoho nič vyhodil taký červený flak. najskôr sme si mylseli, že je to od spreju, ale neprechádza to.
používa masť futicort, ale neviem, či je to dobrý nápad.. pred tým nič také nemala. v rodine nikto psoriázu nemal.
prosím poradíš niečo, čo na to dávať alebo čo robiiť aby to zmizlo? pokúšala som sa sem vložiť aj fotku, ale to asi nejde...

ďakujem

2

Re: Neviem čo

To moze byt vselico, od alergii, cez rozne kozne infekcie.
Alergie sa riesia znutra, cistenim tela enzymami. Infekcie sa daju riesit zvonka, plesne protiplesnovymi a rozne ine mikroby prislusnymi antimikroboalnymi latkami. Moze to byt aj premnozeny parazit/roztoc demodex foliculorum, ktorych mame na tele najmenej 20 druhov a pokial nie su premnozene alebo nakazene(tj maju v svojom traviacom systeme nejaku nakazu) tak nas vobec neotravuju, len miesto opadavania velkych kusov koze stracame malicke rozhryzene fliacky.
Skus kokosovy olej s pridavkom citricidalu, na plesne pridaj don oreganovy olej a na psoriazu svajciarski studenti vyrobili zmes avokadoveho oleja(100 gramov ) s 50 miligramami vitaminu B-12(cyanocobalamine) a mali s tym znacny uspech.
Kozni lekari casto nevedia,. o co sa jedna a ked ides k inemu, da ti casto celkom inu diagnozu na to iste.

Naposledy upravil: RNG (2014-06-05 21:28:21)

3

Ahoj, zatial este nemam gse kvapky,takze mama si ten flak stale natiera mastou futicort. Neprechadza to a svrbi ju to. Nas pes mal pred casom(cca 3 mesiace) mykozu na krku, tak ci to nemohla chytit od neho. Na travenie uziva psyllium a teraz zacala aj pancreolan forte-staci to ako doplnok enzymov?
Dakujem

4

Pancreolan forte je farmaceuticky vyrobok, je to spracovany prirodny pancreatin, kde zlozky amylaza a proteaza su podstatne znizene na ukor lipazy. Tj nie je to enzym na spracovanie celeho jedla, ale hlavne na tuky. A naviac ma rozne ecka, co clovek nepotrebuje a vysoku cenu farmaceutik.
Mykozy sa daju chytit aj od zvierat, ked nemas na ne dostatocnu imunitu, alebo dostanes prilis masivnu/kriticku davku. Je hromada chorob, co sa mozu preniest zo zvierat na ludi a naopak, su to tzv zoonoticke choroby.

Naposledy upravil: RNG (2014-06-11 20:26:27)

5

a ak by to bolo napr. prenesené zo zvieraťa na človeka , ako by sa to dalo liečiť?
mám jedného pána, od kt. mám možnosť kúpiť si gse kvapky , má v ponuke tieto: http://zdravie.bazar.sk/4082557-gse-118 … rapefruitu
ale napísala mi , že gse kvapky má ale nie tie pôvodné horké, čo boli pred dvoma rokmi...tak teraz neviem,či ich od neho mám objednať. nevieš , ako to myslel? nikdy pred tým som tie kvapky nemala...

ďakujem

6

Ked su tie kvapky nie horke, tak nemozu obsahovat quaternoalne zluceniny, ako to pise ta reklama na ne. Zialbohu forma NutriBiotik , co to vyraba zmenila obsah na dost malo ucinny, ale na oklamanie "nepriatela" tj zakaznika nechala na tom nazov citricidal, co je loz.
Aj tento prostriedok je sice trochu ucinny, ale ani zdaleka tak ako povodny citricidal, co je chemicky zmeneny vytazok z grapefruitovych jadierok, kde sa polyfenoly chemicky zmenili na Quaternialne zluceniny, ktore su najmenej 10 krat tak ucinne na rozne mikroby, ako polyfenoly.

7

No takze ak nie su horke,tak ich nemam brat? Maju na sebe nazov Nutribiotics..
Dakujem

8

Su lepsie ako nic, ale ich antimirpbialny ucinok je zlomok toho praveho povodneho citricidalu
Uskodit ti nemozu, lebo je to schvalene ako potravinovy doplnok a obsahuje to antimikrobialne latky, dost silne v porovnani s roztokom soli do nosa alebo inymi beznymi babskymi  radami.

9

Rng,tak uz vieme co to je na tej kozi..pasovy opar,ako to dokazem uspesne vyliecit,prosim?

Dakujem

10

Pasovy herpes  je sprevadza y vyrazkami a neda sa velmi pomylit s nicim.
Moja zena ho mala nedavno na tvari a krku, nebezpecne blizko mozgu a oci.
Virus VZV napada aj nervy a teda pri blizkosti zopar ventimetrov od mozgu a oci som mal poriadny stracgh, tak som na nej nasadil vsetko mozne, do 8 dni sa objavovali nove vyrazky, a do dvanasti to uplne zmizlo.
Brala 10 gramov esteru C, prasku vo vode na pitie, viac som do nej nevedel dostat, samozrejme selen, vitamin D-3, chaparal 3 x 2 kapsule) pila caj z chagy, Kopcom lyzica do pol litra vody, povarit, odstat, do coho som jej zamiesal 2 x 15 gramov praskoveho(25% imunoglobuilinov) collostra. Brala aj 2 x 5 gramov monolaurinu.
Brala aj berberine, pre istotu, aj betaglukany na posilnenie obrany oslabeneho tela a vitamin E  vitamin B-7 na kozu.

Zo skusenosti z minulosti u priatelov, co sa spoliehali na svojich lekarov im vyliecenie shingles/pasovy herpes trvalo vyse mesiaca, a mnohi mali z toho skody na mozgu a zraku permanentne. Preto som mal taky strach a dal som mojej polovicke vsetko mozne antiviralne  naraz. A zrejme sa mi to vyplatilo.

11

no tak ona tvrdí, že je to to..lebo že kedysi to mal môj ocino, tak že vie ako to vyzerá... ono to je vlastne vírus? v utorok má ísť na kontrolu ku kožnému, ktorý nám to teda bud potvrdí alebo vyvráti.. možno jej nasadí antivirotíká? to je dobrá voľba?
ona je skôr na také chem.lieky, bude ju ťažké prehovoriť na toto, ale samozrejme, že sa do toho hneď pustím..
ešte teda otázka. ako to mohla dostať,  a je to prenosné? ako sa máme my ostatní v domácnosti tomu vyvarovať?

ďakujem

12

Virus varicella zoster(VZV), mame skoro kazdy v tele od mala, v detstve  sposobuje ovcie kiahne
. Telo mu po prechodeni kiahni nedovoli sa premnozit a tak je utlmeny az do doby, ked s vekom zoslabne viralna obrana
Samozrejme je to prenosne, ako vsetky virusy a ked dostanes napr masovu davku z tych vyraziek, moze sa ti tento virus premnozit  v hociktorom veku.

Antivirotika su vsetky znacne skodlive, preto ich lekari predpisuju len velmi zriedkavo. Obvykle nechaju pacienta vybojovat samotneho virusy, a tak je poskodenie tela ale znacne vacsie.
Preto odporucam sa branit, ak nechces na to doplatit.
Ale vyber je na vas.

Naposledy upravil: RNG (2014-07-03 20:08:22)

13

a ako sa to prenáša, keď sa jej toho chytím alebo čo?

14

Ano prenasa sa to dotykom, takze opatrne s dotykanim tych vyrazok, podla moznosti ich len ostrekuj koloidnym striebrom  na dezinfekciu a nesmie si ich skriabat, lebo bude mat z toho jazvy.