1

Téma: ťažká ruka

Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať z čoho môže prameniť môj z čoho pramení môj problém. Posledné 3 dni mám pocit ťažkej akoby presilenej ruky. Začalo to akoby tŕpnutím prstov, takým mravčením v nich. A prešlo to do takéhoto stavu. V noci nemám problém, aj ráno keď som vstala tak to bolo celkom v poriadku by som povedala, tento pocit únavy ruky sa dostavil po väčšej námahe. Chcem povedať, že na tejto strane aj spím - na ľavej. syna dojčím,takže v noci sa zobudím vo všeliakých krkolomných polohách. Časť tela mám na svojej posteli a časť napríklad v synovej postielke (od polovice chrbta) a jeho postielka je o pár cm nižšie ako moja posteľ. Tiež chcem podotknúť že posledný 1 mesiac som prežila veľa stresu a posledný týždeň som veľmi málo spala, nakoľko som mala inžinierske štátnice. Aj teraz cítim keď si prejdem po končekoch prstov také jemné mravčenie. prosím čo to môže byť? dakujem

2

Re: ťažká ruka

Mohla si si pri;lahnut ruku v spanku a dost sa neprehadzujes, takze mas ju dlhodobo odkrvenu.
Moze to byt aj syndrom karpaloveho tunela,, co je stvrdnutie slach po namahe tlaciace na nervove zvazky pod nimi. Na to sa da tie slachy vymakcit napr pravidelnym pouzivamin DMSO na dlan, pozri viac pod karpalovy tunel.
Nuz a pripadne si mozes riedit krv(serrapeptase) a musis sa destresovat, lebo stres je zabijak, doslova.SAkor ci neskor sa prejavi hromadou zdravotnych problemov ktore sposobuje alebo k nim prispieva.
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/stres
a tiez tema spanok, kedze stres a spanok uzko so sebou suvisia
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/spanok

3

Dobrý večer,
dakujem za odpoveď, zabudla som povedať že ide o celú ruku, nie len dlaň, tento pocit začína už od ramena. Mám aj prolaktínóm na hypofýze, myslíte že by mohol nejako sa zvrhnúť, že by to on spôsobil?
dakujem

4

Nuz to co sa nazyva karpalovy syndrom ma v tele az 18 roznycy miest, kde pritvrde slachy vedia pritlacit nervove zvazky. Pituitary gland/hypofyza je v hlave, a task neviem, ako by m,ohla sposobovat obmedzenie cirkulacie v ruke alebo nejake problemy s nervami do ramena veducich
http://en.wikipedia.org/wiki/Prolactinoma
Ale odporucam brat jod selen a silne enzymy na to, aby si si to odburala.
Prolactin sa da znizit aj branim yamu, kde davka ucinnej latky, diosgeninu by mala byt 200 mg denne.

5

Dobrý deň, dakujem za rady, zistila som nasledovné veci. Mám problém aj s nohou. Po námahe ju mám akoby rýchlo presilenú, pocit únavy svalov. Napríklad dnes po šoférovaní, ktoré nebolo dlhé, len nejakých 10-15 km mám na nohe akoby svalovicu. Na ruke mám pocit akoby to trochu ustalo. Začínam mať vážne obavy čo to môže byť. ďakujem za odpoveď

6

Nuz moze to byt vec cirkulacie, tj cisti si cievy (lecitin)a ried krv(nattokinaza, serrapeptaza, lumbrokinaza)
moze to byt vec znizenej viralnej imunity, kde ti virusy napadaju nervovoe obaly, vtedy si treba zvysovat viralnu imunitu, co dnes radim kazdemu, lebo je privela roznych virusov cirkulujucich medzi ludmi a mame ich coraz viac permanentne v tele

Keby si bola starsia,  by som podozrieval  aj premnozene mykoplazmy ako to mam ja, ktore sami o sebe vyrabaju toxiny vytvarajuce rozne zapaly a znizujuce celkove imunitu tela
Imunitu znizuju aj rozne nakazy v tele, samotne virusy, ako napr borelie, mykoplazmy, chlamidie,plesne a kvasne infekcie,  parazity roznych druhov, L-formy, biofilmy a ine rozne.

7

Dobrý deň,
nova si idem k vám po radu. Chcem sa spýtať, už druhý krát v priebehu týždňa sa mi stalo, že som sa v noci zobudila na to, že mám ruku ľavú úplne bez citu. Ked ju (prsty a dlaň) trochu rozmasírujem, tak je to v poriadku, necítim tie typické mravce, ktoré sem tam mávam, ked sa mi dokrví. Vetdy to trvá dlho, teraz to len trošku pomasírujem a je to v poriadku, ale obidva razy som mala najviac odumretý malíček a prsteník a tú časť dlane pod nimi. Čo to môže znamenať? Hlavne ked to vždy najviac postihnuté sú posledné dva prsty? dakujem

8

Moze to byt vec cirkulacie(zapchate cievy) alebo utok virusov na nervove vlakna
Pouzivaj lecitin na cistenie ciev , raz az 2 krat tyzdenne kopcom polievkovu lyzicu cisteho prasku alebo granulatu,
a mozno potrebujes aj riedenie krvi, ako vacsina Stredoeuropanov. Na to mas serrapeptazu nattokinazu alebo lumbrokinazu. Kolko toho potrebujes a ci to vobec potrebujes ti povie meranie zrazanliosti krvi(coagulation, najma cislo INR)
Ked v tom neurobis nic, moze to viest k zapchaniu ciev  a porazkam, infarktom alebo zlyhaniam nedokrvenych organov. Tj nie je to len vec trpnutia ruky. Na zapchate cievy zomiera vyse 1/2 ludi, takze sa to oplati adresovat preventivne,   cely zivot.