Ahoj RNG.
Poraď mi prosím doplnky na vyriešenie nasledovného:
Mal som dlhoročné problémy so zanedbaným zubom (7mička vpravo dole) - podcenil a zanedbal som veci. Mal som tam dlho kaz + problémy okolo toho...tlmil som to liekmi a rôznymi domácimi "medicínami". Skončil som už v úplne najhoršom stave u zubára, zub mi samozrejme okamžite vytrhol, pričom bol už v takom stave, že ho nemal zubár už ani za čo chytiť - zub musel doslova rozbiť a vypáčiť koreň po koreni.
Cca po 2 týždňoch, po zacelení a vyhojení rany, som začal mať tieto príznaky:
Šumenie a pulzovanie v pravom uchu, mierne zdurená vnútorná sliznica pravého líca (väčšia ako na ľavej strane), hmatateľný malý zhluk "niečoho" z vonkajšej strany líca pri čelustno-sánkovom kĺbe (zápalové ložisko?) - len na pohmat, vidieť to nie je.
Ďalej ďalšie veci, ktoré som dovtedy nebadal - nadmerná slinatosť, sem tam teplota do 37.3, mierne zdurené krčné uzliny, kýchanie (bez zjavnej príčiny), vodnatý sopel v nose (nie klasický, hlienový), mierne bolesti v hrdle (na ORL bez nálezu + výtery z nosa, hrdla a mandlí boli negatívne).
S tým zubom som sa trápil min. 3 roky - osobne som presvedčený, že sa jedná o prenesený zápal/infekcia do okolitých tkanív - ďasno, väzivo v okolí a podobne.
Aký máš na to názor + čo by si mi na toto doporučil...?
Ďakujem za odpoveď.
ahoj