1

Téma: Sedy zakal?

Dobry den, pan RNG,

chcela by som vas poprosit o radu. Je to mozne, aby sa zacal vyvijat u mojej skoro 16-rocnej dcery sedy zakal? Asi 2 mesiace sa jej obcas zjavuju tmave skvrny alebo take tiene, ako keby sa pohybovali spolu s pohybujucim sa okom. Najviac to pocituje, ked sa pozrie na oblohu, inac menej. Je bohuzial vela na PC. 22.10. ide na vysetrenie k ocnemu, myslite, ze by som jej uz teraz hned mala objednat tie ocne kvapky s NAC, ktore odporucate?

http://wisechoicemedicine.net/store/inf … info_id=11

Vopred dakujem za vas nazor.

2

Re: Sedy zakal?

Nuz pokila  viem, je to zatia;l jediny sposob, ako potlavit a niekedy dokonca aj obratit proces zakalovania ocnej sosovky. Sice aj kvapky roztoku MSM a branie roznych silnych proteolytickych enzymov tu moze pomoct, ale znacny  klinicky uspech zatial mal len  dr Mark Babyzhayev s N acetyl carnosinovymi kvapkami.
Moj brat ich berie uz viac rokov a zastavil postup zakalu, hoci v jeho veku(69) je uz asi mensia pravdepodobnost regeneracie.

3

Dakujem pekne za vasu odpoved. A aky zasadny rozdiel je prosim vas medzi tymi dvoma kvapkami, ktore uvadzate? Povazujete niektore z nich za lepsie/horsie?

http://wisechoicemedicine.net/store/inf … info_id=11

http://www.cataracts-dissolved.com

Pekny den :-)

Naposledy upravil: alica (2013-09-18 08:24:02)

4

Ethos je pridrahy. Ucinnost oboch je 1% n acetyl carnosine, takze to je jedno. Bratovi kupujem aj ine znacky, ked sa obcas niekto odvazi toto vyrobit.
Inac N-acetyl carnosine  mozno kupit cisty aj z Ciny, zialbohu predavaju len pre nas privelke kvantity, tusim od 5 kg viac, co by ti dalo material na 500 litrov kvapiek, hahaha.

5

No tych 500 litrov kvapiek by uz bolo aj na predavanie a zarabanie na tom:-)

Dakujem za rady, pan RNG.

6

Nuz ja som mal kedysi obchody s doplnkami  a rozmyslal som nad roznymi doplnkami a aj tymito kvapkami. Zialbohu som musel obchody uz davnejsie zavriet a venovat sa svojmu "remeslu", ktore ma zivi, lebo tie obchody boli stratove, zialbohu.

7

To je velka skoda sad

Inac, aj ja som vzdy snivala o obchodiku s doplnkami a mozno aj inymi "zdravotinkami",bohuzial som si tento sen uz kvoli chorobe nemohla uskutocnit...

Pekny den.

8

U mna o to vacsia, ze som do toho dal vyse  6 rokov usilia a najmenej 4 roky uspor....

9

Tak to cloveka "potesi"..... podla mna sa u nas velmi podnikanie nepodporuje, tak sa nie je co cudovat.

Majte sa.

10

Domace a male  podnikanie sa tam sice nepodporuje, ale velkym zahranicnym podnikom sa tam podkladaju pod nohy.

11

To ste teraz presne vystihli...

12

Zialbohu som to mal moznost zazit   aj na vlastnej kozi.... Byrokracia, podplacanie, podvody, to tam je este prilis caste.
Kazdy, co ma nejaku funkciu alebo postavenie sa snazi s toho co najviac vytlct.

13

A kazdy z obycajnych ludi sa len stazuje, pritom volit nejde...

14

Zialbohu tak to je, my sice mame pravo a moznost zhodit tuto korupciu a nadvladu, ale nam umyvaju neustale mozgy, aby sme nemali volu ani snahu sa pod tym cielom zjednotit. A bez zjednotenie mas priti tymto praktikam sa to zopar jednotlivcom podarit nemoze.

15

Dobrý večer.
Dajú sa kvapky na začínajúci šedý zákal zohnať aj cez iherb? Vedeli by ste mi dať link? Vopred ďakujem.
Laura

16

I herb ma produkt Brite eyes, ktory obsahuje acetyk L carnosine, ale na trhu je aj CanC, povodny vyrobok s acety N carnosinom a kedze je povodny/znackovy tak je aj drahsi. Ten uvadza 1% acetyl N carnosinu,
Brite eyes neuvadza kolko tam toho acetyl N carnosinu je, len ze tam je a je medzi "neucinnymi" zlozkami, hoci je to jedina ucinna zlozka v nom . Je to zo strachu pred prenasledovanim FDA, ktora doplnky neuznava ako lieciva.
http://www.amazon.com/Life-Extension-Br … B000PBZ5TA
alebo
http://www.iherb.com/Life-Extension-Bri … l&ic=1

17

Ďakujem:) Objednám tie z iherbu.
Laura

18

Treba to pouzivat 2 x denne 1 kvapku, pravidelne. Moj brat to berie uz ale 7-8 rokov a zakal mu nepokracuje. Niekomu to zakal dokonca zlepsi alebo az odstrani.

19

Ďakujem za info o dávkovaní smile
Ešte sa chcem spýtať, či sa dá nejako regulovať vnútročný tlak ak boli namerané už hraničné hodnoty.
Ďakujem.
Laura

20

Mozes si vyrobit 10% roztok MSM(methyl sulfonyl methane)vo vode,  co je univerzalne polarne rozpustidlo a kvapkat 3 x do dna do oci. Toto prenikne ocnou bulvou a urobi ju viac priepustnou(permeable, takze sa cez nu a cez kanaliky za okom moze lymfa volnejsie odlievat. To znizuje ocny tlak
Inac meranie ocneho tlaku zavisi od hrubky rohovky, ti co maju hrubu rohovku zdanlivo ukazuju vyssi tlak v oku, lebo tento sa mera priehybom rohovky na fuknutie prudu vzduchu a samozrejme hrubsia rohovka sa zohne menej a tak sa zda, ze je v oku vyssi tlak.

Odporucam brat doplnky na oci, a to je zmes karotenoidov, zinok a rozne ine antioxidanty, najma huperzin A a vinpocetine, ktore spruznuju cievky v oku, a tym zlepsuju prudenie krvi do oka. To predide makularnej degeneracii=odumieranie nervov sietnice.

21

Je tu niekde návod na ten roztok? Aj link na to MSM, ktoré treba použiť? Skúsila by som to teda vyrobiť.
To o tej hrúbke rohovky hovorila aj očná. Kontrola má byť za štyri mesiace, tak vraj potom zmeria aj hrúbku rohovky.
Ďakujem za radu smile
Laura

22

Obycajny praskovy MSM, podla moznosti cisty, a nie z kapsul alebo tabletiek, kde su pridane rozne e-cka.
Staci prevarena voda(sterilna) a na vahu 10% MSM.Nemusi to byt uplne presne, samozrejme. Jedna kavova lyzicka zarovnana sa rovna asi 4 gramom Pozri napr na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=1
Ja si ho davam aj do roznych kremov,do mixov na pitie,  lebo to pomaha na klbove bolesti, aj bolesti svalstva. Je to zdroj siry a naviac univerzalne polarne rozpustidlo. Vyborny potravinovy doplnok.

23

Ďakujem smile
Laura

24

OK