1

Téma: Valerij Sineľnikov

Prosim vas, zaujima ma vas nazor na myslienky a prace Valerija Sineľnikova, ktory vydal napr. knihu "Dohoda s chorobou".
http://knihovna.orgfree.com/sinelnikov/index2.html

Z vedeckeho hladiska (nie som vedec) je to plne ..., no posudte sami, napr.:
"LIDÉ SI SAMI VYTVÁŘEJÍ NEMOCI, A TUDÍŽ SAMI, POUZE SAMI SE JICH MOHOU ZBAVIT, KDYŽ ODSTRANÍ PŘÍČINY. Příčiny nemocí se nacházejí v nás samotných, ne vně nás. Jsou následující:

a) nechápání cíle, smyslu a předurčení svého života;

b) nechápání a nedodržování vesmírných zákonů;

c) existence zhoubných, agresivních myšlenek, citů a emocí ve vědomí a podvědomí" atd., atd..

Zaujimave je, ze toto mi odporuca uplne vazne lekar (Mudr.) roll

2

Re: Valerij Sineľnikov

Nuz tzv placebo efeit, tj stav mysle a viera velmi silne podporuju telesne procesy a boj proti vseliakym nakazam degeneraciam v tele a podobne.
Tvrdenie, ze si ludia sami vytvaraju rozne choroby je trochu prehnane, ale je jasne, ze k tomu velmi podstatne prispievaju, ci uz stresom, zlou vyzivou, zamorenim a podobne.
Ale to nie je nieco, do coho sa vyznam, prestudovat tu celu knihu zialbohu nemam cas
.Nediv sa, ze mnohi lekari  sa o take6to temy zaujimaju, to im totiz pomaha liecit.
Placebo efekt ma napr u samanov az 80% uspech v lieceni, zapadna medicina ma 95%, tj len extra 15% je v dosledku liekov a zapadnych liecebnych procedur.
Lekari vyuzivaju placebo efekt uz od cias stareho egypta, kde lekari presvecili pacienta, ze mu pomahaju  a ked im uveril, spravili mozno 3/4 prace liecenia, a to bez liekov.
Preto v modernych testoch na ucinky liekov sa musi placebo efekt odstranit tym ze sa robia tzv double blind, kde su 2 skupinu pacientov, ktori dpostavaju robnako vyzerajuce kapsule, ale jedni su s ucinnou latkou a druhe len cukrove. Double blind=dvojito zaslepene znamena ze ani pacient, ani ten ktory im to dava nevie, co je v kapsuliach, vie to len kontrolny organ,. co sa s pacientmi nikdy nestretne ale vie, ktoremu ake kapsule davaju. Po case vyhodnotenie statisticky berie do uvahy len rozdiel medzi tymi dvoma skupinami a ten teda moze byt pripisany len skusanej latke, nie placebo efektu

3

Čítal som tú knihu od Sinelnikova, okrem iných. Za seba poviem, že súhlasím s tým, čom píše, mám to na sebe aj otestované z dlhodobého hľadiska. Kým som býval doma s rodičmi, bol som pravidelne dva krát do roka chorý ( chrípka, zápal prínosových dutín, alebo nejaká viróza ), stále v apríli okolo mojich narodenín a v novembri, keď mám meniny, s mamou som sa totiž často hádal, lebo mala iné názory ako ja a po hlave si skákať nenechám, takže potom sa tá nervozita a hádky prejavili aj na mojej fyzickej schánke. Akonáhle som odišiel z domu, 2 roky som chorý nebol, potom zase som mal idiota nadriadeného v práci a zas som začal byť chorľavý dva krát do roka, preto som odišiel z práce (mimochodom z mojej vysnívanej), ale mám teraz ešte lepšiu, takže je na tom veľa pravdy, ako sa aj hovorí, že väčšina chorôb je psychosomatického charakteru (je chorá hlava, ochorie aj telo).

4

Nuz v tom ma definitivne pravdu, ked je clovek pod stresom a nevyrovnany, tak je oslabeny po kazdej stranke.
Stress je zabijak