51

Re: psychicka nuroza

Prosím Vás, zo SJW mám serotoninovy syndróm. Môžem skúsiť to 5-http? To by malo pracovať inak? Môj najnovší problém je, že mi zvoní v ušiach.

52

Serotoninovy syndrom je privela serotoninu v mozgu
5-HTP je polotovar na vyrobu serotoninu( serotonin=5-HT) Naco si jeho hladinu chces zvysovat, ked tvrdis ze mas serotoninu privela?
Zvonenie v usiach, tinitus, je nasledok najma zapalov stredneho ucha, pozri na temu infekcie
http://rng.nazory.eu/rubriky/i/infekcie

53

No ked som si precital toto vlakno a hlavne prvy príspevok od "zuno", tak som tu nasiel sam seba... sad

Mam uplne rovnake problemy. Zacalo to uz 7 rokov dozadu, ako panicka porucha, ale len v takom rozsahu, ze mi prislo zle v spolocnosti, v nakupnych centrach, na poradach, v autobuse... Chodil som psychologicke asi rok, nejak ma s tym naucila zit a hlavne prekonavat tieto stavy kontrolovanym dychanim. Celkom to pomahalo a ked mi prisiel atak, tak som to do 5 minut predychal... No ale po 7 rokoch sa to vypracovalo do podoby ako pisal ZUNO, ze mi je zle skoro stale...
Busenie srdca, zavrate, pocit na vracanie, pocit ze odpadnem, to mam na dennom poriadku. By som povedal ze 3 dni v mesiaci sa citim dobre, ostatne dni su ako na zomretie... Samozrejme som viac krat absolvoval vsetky kolotoce lekarskych vysetreni a vsetko mam v poriadku. Je jasne ze je to psychika. Lekar ma poslal psychiatrovi a ten to samozrejme nechce riesit nijak inak nez antidepresivami... Tie som samozrejme nezacal brat, nakolko poznam tuto stranku uz dlho a viem ze sa tu podobne veci riesia neskodlivou cestou. No bohuzial nic mi nepomaha.

Ako prve som zacal brat St. John's Wort, s davkovanim 3x1tab denne. Beriem ich uz 3 mesiace, no k zlepseniu stavu neprichadza. Na zaciatku uzivania mi byvalo velmi zle od zaludka, no potom som to zacal uzivat s jedlom a bolo to znesitelne. No kazdopadne moj stav sa nezlepsil a mam kazdodenne problemy. Takze SJW idem vysadit.
Bohuzial musim konstatovat, ze chemicka tabletka Xanax 0,5 mi vzdy zaberie do 30 minut a prezijem cely den ako plnohodnotny clovek bez problemov. No uvedomujem si moznu zavislost, tak si ten Xanax davam max. 2x za mesiac, ked idem na nejake skolenie, alebo na svadbu... Tak to zvladnem uplne bez problemov.
Skusal som si pred takouto akciou dat narazovo vyssiu davku SJW, 2tab naraz a za 4 hodiny dalsie 2tab, no vôbec to nepomohlo. Nedokazal som na tom mieste vydrzat, tak mi bolo zle...
Skusal som aj Zensen, vybral som cele balenie, no ziadne zlepsenie.
Moje stravovanie je myslim zdrave a vyvazene. Spanok mam myslim ze velmi hlboky, dokazem zaspat o 20hod vecer a zobudit sa o 8 rano (ked to cas dovoluje) a v noci sa vôbec nebudim a ani ma len tak nedokaze nieco zobudit. Vazne neviem kde je problem a co mi chyba... Viem len to, ze uz viac nez pol roka je pre mna kazdy den utrpenim, co mi je stale zle.

Takze teraz pozorne sledujem tuto temu, ci sa uzivatelovi ZUNO podari najst vhodnu liecbu...

54

skus homeopatiu, ale nie tie z lekarni, tie su slabe, najdi si homeopata. odkial si? moze mi napisat aj na sukr. mail

55

Ahoj Andrej, ja mam obsedantno-kompulzivnu poruchu uz dlhe roky (asi priblizne 18-19 rokov) a asi 5 rokov sa liecim chemickymi liekmi. Nuz, ale lieky nie su riesenie a uz ma stvalo, ze trpim na ich vedlajsie ucinnky, tak nedavno som zacal tento moj problem riesit aj alternativnou medicinou, konkretne homeopatiou. Mam pocit, ze mi to trochu pomaha, ale nemozem to este posudit, lebo som este podstate na zaciatku. Radim Ti skus svoj problem riesit alternativnou medicinou, napr. homeopatiu (ako Ti uz poradila petracs). Ale ak mi nepomoze homeopatia, tak budem hladat dalsie alternativy a asi najprv by som vyskusal konkretne doplnky, ktore su vhodne na tento moj psychicky problem, pretoze moj ciel je zbavit sa tych hnusnych chemickych liekov. Lieky su zle a z mojej vlastnej skusenosti mozem povedat, ze tie psychiatricke lieky su asi jedny z najhorsich chemickych liekov.

56

Na zaciatok skus Thiamin 3x denne 1 tableta, vitamin D, mozes ist az do davky 6000 IU denne a samozrejme Magnesium teraz su tie sackovane Magne, tak 2 sacky denne. Je to dlhodoba liecba tak na pol roka minim. k tomu spominana homeo....pozri homeo Nitra.

57

homeopatiu chcem skusit... V podstate clovek so stavom ako mam ja skusi cokolvek, co mu moze pomoct... Viem ze by mi pomohli chemicke lieky od psychiatra, no nechcem ich. Oni v jednej veci pomozu a vo vela dalsich veciach poskodia...

Thiamin je vlaste B1 vitamin, ako som teraz pozeral na webe. Vitamin D som uzival cca. 2000IU denne, spolu s Kalciom a Magne B6.
To som skusil ci to nezaberie, lebo moje stavy tak trocha naznacuju neuro Tetaniu. Pri tetanii pomaha Magnezium a Kalcium. No mne to nepomaha, takze tetaniu asi nemam...

58

Andrej, aky konkretne si SJW uzival?

59

Pietro, tento:

http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St-John-s-Wort-90-Veggie-Caps/4913#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=st%20john's&rc=328&sr=null&ic=4

60

To je ten presne co RNG odporuca, aj ja by som si ho kupil. Inak, chcem sa Ta opytat, skusal si aj uzivat aj narazovu davku 3 kapsule naraz? Potom priblizne o dve hodiny by mal nastat ucinok a mal by trvat aspon 8 hodin a viac. Len tuto narazovu davku nemozes pouzivat pravidelne kazdy den, pretoze by mohol nastat prebytok serotoninu (serotoninovy syndrom) a to sa prejavuje podobnymi priznakmi ako pri jeho nedostatku.

61

Narazovo som skusal 2 kapsule a za 4 hodiny dalsie 2 kapsule, no vobec ziaden vysledok. Ani dobre, ani zle... jednoducho povedane, ako keby som si to ani nedal...

62

Skusal si aj aminokyselinu L-Theanine, nachadza sa v zelenom caji, ktora utlmuje a ukludnuje cloveka, ale neuspava, takze sa moze uzivat aj cez den.

63

L-Theanine mam objednany z iherbu... Na to sa celkom tesim, nakolko pijem kazde rano kvalitny zeleny caj a do 40 minut citim uvolnenie. Nieje to zase az take, ze by som bol uplne v pohode, ale ked si ten caj rano nedam, tak mi je horsie...

64

Dobre robis. Ak pride ten cas ked ten moj psychicky problem budem riesit vyzivovymi doplnkami, tak L-Theanine by som tiez vyskusal. Inak na tomto fore som natrafil na jednu stranku, kde su tiez uzitocne informacie, co sa tyka liecenia psychickych problemov prirodnou cestou, tu je ta stranka: http://psychiatria.nazory.eu/

65

Psychycke problemy su vysledok najma nedostatkov , ale niekedy aj prebytkov roznych  neurotransmiterov , nie nedostatkom patentovanych chemikalii, tj latok, co v tele ani nikde inde pred tym neboli a dnes znamenaju zavedenim do ludi a prirody zamorenie, kedze maju skodlive vlastnosti casto horsie, ako uzitocne. Mnohe z nich po case odvolaju, ale pokial je patent platnym, snazia sa na tom zarobit co najviac  a teda sa snazia odskriepit vysku skodlivosti a prifarbit ruzovo uzitocnost.