Téma: retinopatia
Som diabeticka na inzuline od detstva, takmer 36rokov. Napisala by som viac,ale nemam na teba email a nechcem tu verejne rozoberat svoje zdr.problemy a nazory vseobecne, preto to zostrucnim na konkretnu otazku-v roku 2005 mi na jednom ocnom vysetreni zistili dia retinopatiu,brala som vtedy na to liek Danium asi tri mesiace a na dalsom vysetreni uz toto zistene nebolo,ani na dalsich vysetreniach v priebehu celych devat rokov,proste ta retinopatia zmizla.Nehovorim ze z toho lieku,neviem. Teraz mi znova robili ocne pozadie a zas to tam mam-makuly-bilat MA,vlavo aj niekolko bodkovitych IRH, makuly bez edemu,lahka dilatacia ret.ven,sietnice v celom rozsahu prilozene,bez IRH.Zaver-retinopatia diab-MA a ojedinele IRH na LO.Liecim sa aj na zvyseny vnutroocny tlak,ale glaukom nemam.Lekari si to casto mylia. Trocha sa mi zhorsil zrak do dialky,a malo ma rezu oci-ale to moze byt aj z novych kvapiek,ale inak nepocitujem VOBEC ziadne priznaky. Zaujima ma hlavne to,ako mam odstranit to znova najdene krvacanie do ciev?alebo sietnice v ociach. Beriem serrapeptazu 120 000,ALE to je asi malo a ani neviem ci je to na to vhodne,co by si mi teda doporucil konkretne aby sa mi to nezhorsilo alebo aby to odislo ako predtym? Menovane lieky uz nevyrabaju, neviem preco, a to co povie doktorka, ze drzat dietu nestaci-ved tato choroba je samozrejme o diete,ale aj tak to skace hore dole,potom su hyperglykemie a poskodzuju sa cievy,nervy atd. Napis mi prosim konkretne co si mam zohnat aj s linkom na dane doplnky ohladne dia retinopatie a tvoj nazor na retinopatiu. Dakujem