1

Téma: Rontgen

RNG, dnes  som bola kvoli zubom múdrosti na rontgene. Sú neprerezané a zavadzajú im sedmičky, takže musia chirurgicky von. Ale chcem sa spýtať museli mi robiť 2 rôzne rontgeny, jeden taký panoramatický, na ktorom vidieť všetky zuby a druhý z iného pohľadu, taký malý snímoček, cca 2,5x2,5 cm. Ten druhý bol zbytočný, lebo zubár sa po pozretí na neho vyjadril, že nič lepšie nevidí. Keď som sa ho pýtala či to nie je nebezpečné ešte raz to rengenovať, tak mi povedal že jeden rontgen plúc je ako 100 jeho zubných rentgenov. Tak neviem, je to pravda? A ešte niekde si písal že na elimináciu žiarenia si treba dať antioxidanty. Z toho čo si radil mám doma ester C, vit. D a E. V akej dávke si to mám dať nárazovo?Ďakujem

2

Re: Rontgen

Proti ziareniu je najlepsi adaptogen astragalus. Samozrejme aj ine , vcitane menovanych su dobre.
Ale davka ziarenia pri roentgene zubov nie je az tak skodliva,aby si sa jej musela obavat.

Naposledy upravil: RNG (2014-02-13 14:30:27)

3

RNG, ďakujem za odpoveď a prosím ťa čo sú to vlastne tie adaptogény, z čoho sa vyrábajú a k čomu slúžia? Pri objednávke mi poslali vzorku tohto výrobku a ja neviem k čomu je.

http://www.iherb.com/search?sug=adapt%2 … rank=2#p=1

4

Adaptogeny su rastliny a huby, ktore roznymi sposobmi telu pomahaju sa vyrovnat/adaptovat/prisposobit roznym situaciam.Tj rozne posilnuju telo