1

Téma: Dlhodoba bolest po akutraume

Dobrý den
Chcela by som Vás poprosit o radu. 12 novembra som utrpela akutraumu(nasledok tinnitus, sluch v poriadku). Liecila som sa vazodiletačnou liecbou, kortikoidmi,vitaminmi,hyperbariou.  Stav sa nezlepšil. Po 3 tyzdni,ked som nasadila kortikoidy a absolvovala 5 sedenie hyperbarie,stav sa mi zhorsil - k hučaniu sa pridruzilo piskanie v jednom uchu. Kortikoidy som predcasne vysadila a hyperbariu absolvovala dalej. Zhruba pred týzdnom mo hyperbari som si vsimla ze mi piska aj v druhom uchu.. Stav sa zacal zhorsovat..Hyperbariu som prerusila. Teraz ma nenormalne bolia obe uši a striedaju sa tony. Lekari s tým nic nevedia robit. Zmozu sa len na: zapal nevidime,problem nevidime. A ja zacinam mat vazne obavy.. Okrem tých zvukov,ktore sa mi kazdu chvilu menia napr s pohybom hlavy(lahnem si -zmena), citim aj akýsi pohyb vnutri v usiach... Napr ked zmenim polohu z leziacej na stojacu. Usi ma bolia. Neviete poradit nieco ne preliecenie vnutorných ran? Niesom doktor, ale domnievam sa,ze mam porusene stredne ucho(co udajne moze nastat pri zvukovej detonácii-reproduktor na koncerte). Co by ste mi poradili?

2

Re: Dlhodoba bolest po akutraume

Mohlo by pomoct inhalovanie harmančeka alebo repíka?

3

Velmi velky hluk moze poskodit jemne chlpky v uchu, co prenasaju zvuk na nervy. Na to pomoze len regeneracia, ziadne lieky=chemikalie, ale len rozne ziviny.
Odporucam brat najma vitamin C as L-lysin, tiez antioxidanty ako vinpocetine, huperzine A a gingko vo vacsich davkach na zlepsenie cirkulacie vo vnutornom uchu a tym zrychlenie regeneracie.
Repik ani harmancek nezaskodia, ale nemyslim si, ze velmi pomozu.
Pozri radsej na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps
davka 3 x 1 denne

4

Ďakujem za rady. Neverim velmi,ze moja momentalna bolest a zmeny stavou suvisia prave s týmto problemom(poskodene/odumrete bunky). Pretoze moj stav tvra mozno 4-5 dni a traumu som zazila dost davno (12 novembra). Mám skor pocit,ze toto je následok liecby(mozno obnovenie nedoliečeneho zranenia). Mozno kortikoidy,mozno hyperbaricka komora a mozno to,ze som sa prepchávala liekmi na prekrvenie.. Okrem toho som si davala aj konske davky cesnaku a ten vraj riedi krv.Tak momentalne sa mi viac jedna asi o to nejako dat dokopy svoje poskodene ucho odhliadnuc od vlasocnic. Tie vraj, ako mi povedala doktorka, po takom case nemaju sancu a oproti mojim momentalnym starostiam s usami su druhorade. Vztahuju sa tie lieky aj na tento problem alebo mas pre mna nejaku radu okrem toho?

Naposledy upravil: bevudra (2014-01-18 17:37:15)

5

Nuz moznom mas v tych vlasocniciach v hlave  nejake krvne zrazeniny, mozno by ti pomohlo na obnovenie cirkulacie brat serrapeptazu alebo nattokinazu.

6

dakujem este raz za rady.. určite vyskúsam..

7

OK. Zrazeniny su pri zraneniach caste a vseobecne Stredoeuropania maju velmi zrazanlivu krv(nasledok stredovekych vojen, kdet tie hrozne secne rany prezili len ludia s vysokou zrazanlivostou krvi) uz a teraz mame o to skor tromby/krvne zrazeniny vselikde po tele.

8

Prislo sa na dôvod zhorsenia mojho zdravotneho stavu. Je za tým liek na spanie, ktorý mi predpísala psychiatricka. Liek som vysadila v piatok. Nasledkom je vsak zhorseny tinitus. Tento liek mi pravdepodobne poskodil nervy. Máte nejaká radu,ako by som mohla pomoct nervom k regenerácii? Uzivam c, b-komplex, lubovnik bodkovani a rumanček. Dnes by som sa mala dostat k olejovemu maceratu z lubovníka-udajne je dobrý na nervovu sustavu. Mam v umysle ho uzivat ako kvapky do usi. Myslite,ze je to dobrý napad? Co by ste mi odporucal.. Po vysadeni lieku citim,ze tony sa ustalili.. Bohuzial,po niektore ostali.. Obcas sa nieco zmeni.. NIkedy k horsiemu,obcas k lepsiemu.. Prosim Vas o radu..
K vašim predchádzajuci radam- bohužial sa mi nepodarilo zohnat l-lysin..

9

Ked chces kvalitne a ovela lacnejsie doplnky, musis sa obratit na dovoz, tj objednavat z netu. Na to ti staci kreditkarta a minimalna znalost anglictiny, alebo znamy, co ti s tym pomoze.
http://www.iherb.com/Source-Naturals-L- … l&ic=5
http://www.iherb.com/Nature-s-Life-L-Ly … l&ic=6
Tinitus, vertigo a vestibularny syndrom su najma nasledky zapalov stredneho ucha vyvolane mikrobami, co napadaju horny dychaci system. 
http://rng.nazory.eu/rubriky/i/infekcie
Ja na tinitus osobne odporucam odmaskovace ako NAC a serrapaptazu, a antimikrobialny a odhlienovac oreganovy olej ako napr tento entericky pokryty
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … l&ic=1
Zvonku do usi kvapkane oleje rozpustia tak len vosk v usiach/usny maz, ale do vnutorneho ucha nepreniknu

10

Oreganovy olej, l lysin, serrapaptaza su na ceste.. Som po akustickej traume a to je následok poskodenia mojho vnutorneho ucha.. ale v pribalovom letaku od Risperidonu bola spominana infekcia ucha.. takze mozno aj motyka vystreli..

11

OK

12

Ešte by som sa chcela spýtat jednu vec. Stale u mna pretrvavaju bolesti a mám pocit, že ucho nieje uplne zahojené. Mohli by pomoct vysoké davky c vitminu podané infuznou formou? Na urýchlenie hojenia napr.. Citala som este taku vec na jednom fore, ze vraj c vitamin je vhodne skombinovat s l-lysinom. Je to pravda?

13

Samozrejme pre obranu tela a budovanie kolagenov je dobre vysoke davky vitaminu C a L-lysin.
Ale ak tam mas infekciu napr kvasnu alebo bakterialnu, musis to adresovat prislusnymi antimikrobialnymi

14

Viete mi poradit nejaký produkt na kvasne alebo bakterialne infekcie? objednala som si spominane produkty a zakúpila rybý olej. Ak sa jedná o špecificku kvasnu alebo bakterialnu infekciu,je to vobec mozne zistit? Mám pocit,ze doktori maju dost zviazane ruky.. Takze vitamin c moze prispiet k obnove poškodeného tkaniva v uchu?

15

Zialbohu do stredneho ucha lekari nevidia, ale rozne mikroby sa tam mozu dostat cez Eustachovu trubicu, najme tie, co sa nachadzaju v prinosnych dutinach a dostavaju s hlienami na mandle, do hrdla, priedusiek a pluc  a teda pri spanku v leze  pri kasle aj Eustachovou trubicou do stredneho ucha
Zatial najucinnejsie proti nim je znicit infekciu v prinosnych dutinach kvapkami roztoku citricidalu a pouzit odmaskovace/odhlienovace ako NAC a serrapeptazu, a oreganovy olej, ktory je silne proti kvasnym a plesnovym nakazam.

Naposledy upravil: RNG (2014-02-14 10:24:27)

16

Prosim ta, este taka otazka.. da sa L-lysinom predavkovat? Počul si o takom pripade, ze nac pomohol odtranit hučanie v ušiach alebo zlepšit sluch?
Ďakujem

17

Nuz na regeneraciu kazdeho ustroja v tele su potrebne rozne aminokyseliny. L-lysin je konstrukcna aminokyselina, ktora pomaha vytrrabat dlhe kolagenove vlakna. Na kolagen pomaha brat aj arginine a ornitine. Nacetyl cysteine je najma na odhlienenie a kedze nakazy v usiach sa casto cistia hlienami, zlepsenie toku hlienov=odhlienenie je tu pomocne. Ale tema bola nie nakaza v usiach, ale akutrauma.
Kedze ale dnes obiehaju rozne nakazy, nemozes nakazu v streednom uchu za tak dlhy cas vylucit. Takze na tinitus,vertigo a vestibularny syndrom moze NAC len pomoct.
Ja beriem NAC pravidelne, kedze mam rozne reumaticke bolesti, kde maskovane infekcie ako L-formy a najma mykoplazmy su zvacsa ich pricina a bez odmaskovania ich ani telo, ani doplnky a lieky nevedia odstranit, lebo sa do nich nedostanu.

18

Nac je podla jednej študie na vojakoch aj dobrou ochranou proti akustickej traume.. A tak ma napadlo, či zaroven nemoze pomoct aj v neskoršich štadiach... Este by som prosila o odpoved na otazku,ci sa  l-lysinom je mozne predavkovat? Mas este nejaké typy, čim by som si mohla pomoct?

19

Vsetkym na svete sa da predavkovat aj vodou a solou.
Ale niekolko gramov aminokyselin nie je predavkovanie. Najma L-lysin, ktoreho v potrave nemame podla mnohych lekarov aj tak dost na tvorenie  dostatku dlhych kolagenovych vlakien.