1

Téma: VODA Z VODOVODU

ahoj rng,

citam akurat clanok o flouridoch vo vode z vodovodu.

http://najmama.aktuality.sk/clanok/2337 … e-ohrozit/

nemas o tom viac info, ci floridy vo vode mozu poskodzovat zdravie - demencia?
flouridy vo vode sa prevarenim neznicia - zostanu tam?
je lepsie davat babatkam balenu vodu? alebo vodu z vodovodu filtrovat?

chlor z vody sa odpari, ked ju necham chvilu postat, tak?

dakujem za info

2

Re: VODA Z VODOVODU

Cast fluory aj chloru(plynneho) sa z vody vypari, ked ju nechas stat v ladnicke. Ale ja osobne odporucam vodu filtrovat alebo destilovat, ako to robim ja uz vuse 30 rokov, , lebo v spodnej vode, co je zdrojom pitnej vody dnes je uz vyse 50 000 roznych chemikalii, z ktorych sa len malo sleduje a skodlivy chlor a fluor davaju do vody kvoli dezinfekcii, flor vraj kvoli zubom, ale oba su v neviazanom stave jedovate plyny a osobne pouzitim destilacie alebo aspon reverznej osmozy sa im zasadne vyhybam, spolu s tymi vyse 50 000 inymi skodlivymi chemikalami,cast ktorych je schvalenych ako lieky a z tela pacientov sa vylucuju a dostanu do spodnych vod.

3

dakujem. vsade pisu, ze ked sa voda filtruje, tak potom telu chybaju mineraly.... nechybaju?

4

To je loz, prinajmensom. Jednoduchja matematika pre tych co rozmyslaju a "nezozeru vsetko":
V pitnej vode je len 50 az 150 mg mineralov dokopy na liter. telo potrebuje napr len soli/NACl 2000 mg, draslika az 4000 mg, vapnika 1500 mg, horcika 800 mg atd. takze voda nie je ziadny zavazny zdroj mineralov, naopak, ked vychadza s tela vynasa kopy vselicoho, az vyse 100 krat tolko, ako priniesla.

5

ok dakujem - este sa opytam jednu otazku - destilacku urcite teraz nejdeme riesit. je lepsia voda z filtracnej kanvice ako iba priamo z vodovodu? alebo filtracna kanvica nema zmysel? vdaka za info

6

Samozrejme je filtrovana voda lepsia, filter zadrzi rozne zamorenia, co sa dnes v spodnej vode nachadzaju, Dnes je vyse 50 000 chemikalii v spodnej vode a tie nam rozhodne neprispievaju.

7

Ahoj RNG.
Pred rokom v telke rozpraval hlavny hygienik SR aby ludia nekupovali reverz. osmozy. Na to som nasiel brozuru vydanu statnym zdravotnym ustavom Praha ze pitie osmotickej vody je skodlive a ze vysusuje kosti okrem ineho ma aj dalsie rizika.  Veril som tomu. Ale dnes som dospel do zaveru ze nas zavadzaju.
Idem si kupit RO nakolko budem mat vacsiu spotrebu vody denne ako 8litrov. V nasom meste mame velmi tvrdu vodu. Okolo 15 az 20 tych jednotiek. Chcel by som vodu v dome riesit komplexne. To jest na vstupe do domu zachytit prve spiny. Potom vodu zmakcit  pre cely dom na hodnotu 5 az 7 jednotiek. A v kuchyni namontovat RO.
1. Vedel by si poradit ake hodnoty kvality vody dodrzat? ph, tvrdost, remineralizovat...?
2. Zmekcovac vody = podla coho vyberat?
3. su polyfosfaty ktore sa pouzivaju pri uprave vody rakovinotvorene?
4. RO sa u nas pohybuju od 180Eur po 1300Eur. Podla coho vyberat?
Kamos mi varavel ze ma RO pre akvarijne ucely, nepije ju ale ak chcem tak je mozne vyskladat filtre a nadobu aku chcem. Aby som zbytocne nenaletel na firmy co to predavaju za draho. On ich kupuje z velkoskladu z Ciech. Ze to je USA patent a vsetky filtre co predavaju firmy su US vyrobky.
5. Popripade ake filtre si dat kupit aby som si ju sam vyskladal?
Vdaka

8

ja som akvarista a kupil som ro tu v r2006: www.filtrwody.pl,
vyrbobok rovnaky, cena ovela nizsia.... a menim uz len membranu a filtre....
kamos chodi do polska tam to tam kupil osobne, neviem ako je to s posielanim na svk.

9

Nuz ja ti mozem odporucit len to, co som tu v USA objednal a dodal/nainstaloval kedysi na Slovensku
Pozri na tento napr,
http://spectrapure.com/AQUARIUM/RO-SYST … RO-System.
co musis manualne pustit ventilom a necyhat tiect vodu do zbernej nadrze. Inac jednotky na umyvadlo/dres  s rezervoarom a automatickym spustanim stoja az 600 dolarov, co si myslim ,ze je zbytocne drahe. A to je jediny rozdiel v utejto firmy medzi "akvarijnym " filtrom a domacim.

10

Ahoj RNG.

Aky mas nazor na toto?
http://osmoza.sk/informacie/18-ionizovana-voda
Vdaka

11

Samozrejme ze ionizovana a alkalizovana voda ma svoje uplatnenie v tele, ale nakolko je ktory vyrobok na taku vodu ucinny, neviem.

12

Ahoj, tiez mam podobnu otazku.

Ked chcem mat tu najkvalitnejsiu vodu, tak co je najlepsie? Ionizator, reverzna osmoza alebo destilator vody?

Kazdy propaguje svoje vyrobky a chvali co predava a je tazke sa potom rozhodnut. Dakujem.

13

tento vyrok som dnes nasiel na nete: Kdo je rozumný, jde čas od času k lékaři. Lékař potřebuje z něčeho žít. Pak jde k lékárníkovi, protože ten také potřebuje z něčeho žít. Rozumný vyzvedne léky a hodí je do kanálu, protože chce také žít..

14

Town, ja si vodu destilujem, lebo to odstrani najviac skodlivin.
Milan , tento vyrok koluje v USA uz vyse 30 rokov. Prvy krat som ho pocul do mojho stryka, co ho pocul od svojho lekara....