Téma: Zapal zrakoveho nervu?
Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Dcerku casto bolieva hlava, tak nas poslali na ocne a odtial na vysetrenie vizual.evokovanych potencialov. Zaver z vysetrenia: vep. bilat. demyelinizacne zmeny ako po prekonanej RB neurititide. Nasledne nas poslali na MR mozgu. Zaver: intrakranialne bez preukazanych expanzivnych loziskovych zmien. Ojed. diskretna nespecificka leuoencefalopatia O periventrikularne bilat., praec. I. sin.
S tymito vysledkami sme isli do DFNsP v BA. Chceli dcerke urobit lumbalnu punkciu, pretoze len tak vedia posudit, ci zapal zrak.nervu prekonala alebo ho ma teraz alebo nema nic take. Pravda je, ze zatial som nechcela, aby jej toto vysetrenie robili. Aky je Vas nazor, je toto vysetrenie potrebne alebo staci liecba potravinovymi doplnkami? Taktiez mi povedali, ze bolesti hlavy so zapalom zrakoveho nervu nesuvisia. Este chcem povedat, ze dcerka ma stale nadchu, hlavne rano ma plny nos. Moze to mat nejaky suvis s prip. zapalom zrakoveho nervu? Co by ste mi odporucili, ako mam dalej postupovat, mam sa rozhodnut pre lumbalnu punkciu? Doktor povedal, ze o vsetkom sa mam rozhodnut sama, ja naozaj neviem ako dalej. Dakujem za odpoved.