1

Téma: Nevolnost, zachvat /?/

Dobry den pan RNG,
velmi by ma zaujimal vas nazor na to co sa mi stalo v piatok. Mam subklaviu /centralny venozny kateter/ a kedze sa momentalne nepouziva, mam v nom heparinovu zatku /1,3ml cisteho heparinu/, ktoru treba kazdy tyzden menit, cize vytiahnut stary heparin von, preplachnut cistym fyziologom a dat novy heparin. Sestricke sa stary heparin vytiahnut nedarilo, len zo 2-3 kvapky zrazenej krvi a tak, ani som si nestacila vsimnut, dala mi dnu celu striekacku s fyziologom aj s novym heparinom. Zevraj to nevadi, ze stara davka heparinu ostala dnu. Pritom sa subklavia zlomila, ale nic nevytieklo von, vsetok obsah striekacky siel dnu do zily. Asi 10-15 minut neskor ma zacalo steklit v krku, zacala som pokaslievat, busilo mi srdce ako zvon zacala mi trpnut prava ruka hlavne paza, pravy hrudnik, akoby to ani moje nebolo. Ruka bola tazka, ked som ju zodvihla, po par sekundach spadla. Zhorsil sa mi zrak, videla som akoby cez slzy. Nevedela som sa vyjadrovat, nevedeli ma napadnut slova a ak ma aj nejake napadlo, zle som artikulovala. Mama mi volala zachranku, ti ma zobrali do nemocnice na neurologiu, postupne to vsetko preslo akurat ma priserne bolela hlava, este aj v noci a este aj na druhy den som cudne videla. V nemocnici mi robili asi 5x EKG, EEG, CT hrudnika /nejake pneumoneviemco/ a CT hlavy. Vsetko vyslo negativne okrem pluc, tam mam nejaky nalez uz rok, o tom viem a aj nejaky 1cm tekutiny. Musim podotknut ze pred rokom som mala cca 2cm nalez aj na mozgu, vo februari tohoto roku to uz bolo negativne a takisto aj toto CT predvcerom. Internisti mali podla EKG podozrenie na prekonany infarkt, nakoniec to zamietli. Mam ist este na Echo a koncom leta na MR hlavy. Nateraz nevedia, z coho som to v piatok mala.
Co si prosim vas o tom vsetkom myslite vy? Moze to byt z toho heparinu? Alebo z toho cezia ktore uzivam?
Vopred dakujem za vas cas, pekny den.

Naposledy upravil: alica (2013-07-15 18:33:24)

2

Re: Nevolnost, zachvat /?/

Heparin sice riedi krv, ale nie bezpecne, moze pri nom nastat krvacavost, a nie je schopny rozbit ziadne krvne zrazeniny.  Zrelme mas plno zrazenin v krvi, a pri neopatrnom zakroku sa uvolnili a rozniesli po tele, do mozgu, srdca a inde, na stastie sa po case rozpustili, bez porazky alebo infarktu.
Bolesti hlavy znamenaju odumierajuce nervy v casti mozgu, co boli znacne a ozes az stratit vedomie.
Cezium chlorid je sol co sa dostava do buniek a prinuti ich na alkalicky rezim, nic ine. Nesposobuje zvysene zrazanie krvi/zvysenu koagulaciu.

Nechapem, na co mas stale ten venozny kateter, predsa ten je spojeny s hromadou problemov, vcitane krvnych zrazenin(trombov)tj ked ho nepouzivaju, maju ho vybrat
http://emedicine.medscape.com/article/80336-overview

Inac krv sa da bezpecne riedit a zaroven zrazeniny rozpustat fibrinolytickymi enzymami, ako napr nattokinaza, lumbrokinaza a serrapeptaza.

3

Dakujem vam za odpoved. Mala som pocit, ze to nejak suviselo s vymenou tej zatky, aj ked dr vraveli ze nie. Subklaviu mam este z toho dovodu, lebo nemam vobec ziadne zily, uz dlhe mesiace skusaju rozne sestricky, doktori "ma napichnut" a hned zila praskne. Aj teraz lekar z ARA chcel najskor urobit obycajnu cievku /kvoli kontrastu na CT/ a neslo, tak musel zas subklaviu. A koncom mesiaca mam zas kontrolne CT, tak musim s vybratim este chvilu pockat. Inac by ma poslali z vysetrenia prec a kedze do nemocnice uz nechcem chodit, neviem kto by mi dal znova odporucanie na CT. Fraxiparinove inj som odmietla a uzivam nattokinazu a serrapeptazu.
Pekny den.

4

Na spruznenie  ciev treba brat hodne antioxidantov a bioflavonoidov a samozrejme si cistit cievy lecitinom. To radim v podstate kazdemu

5

Mozete mi prosim poradit, najlepsie v iherbe, nejake dobre a silne bioflavonoidy a antioxidanty? Ester C s bioflavonoidmi a vytazok zo zeleneho caju EGCg /400 mg denne/ uzivam.
Vopred velmi pekne dakujem.

6

Hesperidin a diosmin mozes dostat aj doma(bioflavonoidy), inac ja pouzivam(ked nezabudnem, hahaha) zmes karotenoidov a rastlinnych silnych antioxidantov
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-30-sgels
A moja polovicka dava do zeleninovych polievok, bez tuku, kazdy tyzden vzdy niekolko lyzic lecitinu, na cistenie ciev aj podporu mozgovej cinnosti.

7

Dakujem velmi pekne. Pekny den :-)

8

Podobne