1

Téma: Akutna gastritida u dietata

Ahoj RNG,
pred 2 tyzdnami sa zacal 4-rocny syn stazovat na bolesti brucha,zmenil sa mu aj cas vyprazdnovania stolice-vzdy mal stolicu 2-3x denne doobeda a poobede,teraz ma hned rano po zobudeni a vecer pred spanim s bolestami..Stav sa mu zhorsuje,uz sme boli 2x (piatok a zase dnes v noci) na pohotovosti,pretoze krici a place od bolestia predvcerom po ceste na pohotovost a aj priamo uz u lekara vracal...Vyprazdnit sa nema problem-nevidim to na zapchu.V piatok dr urcila dg Akutna gastritida-vsetky vysetrenia a sono ale v poriadku..Vcera cely den OK,vecer zase silne bolesti,stolica bez problemov,znova na pohotovost,dr urcil meteorizmus..Pritom je uz druhy den na diete a meteorizmus to podla mna nie je..Pokym sme sa dostali na vysetrenie,tak bolesti ustupili,brucho uz nemal uplne tvrde a dr povedal,ze mu nic nie je  a ma pokracovat v diete..V noci o 2.00 sa zobudil a zase krical a plakal od bolesti brucha,potom zaspal..Ked ho to boli,vzdy ukazuje presne na pupok,ze tam za tym vnutri ho to velmi boli..Bolesti trvaju cca 2 hodiny..Nezda sa mi,ze by to bola taka dlhotrvajuca "crevna chripka",nema ani horucky,nic,proste momentalne zdrave dieta,len boli brucho.
Nesmie mlieko ani laktozu,dietu dodrziavam prisne,ale v skolke sa im "zadari" mu casto dat nieco mliecne napriek tomu ze vedia,ze nesmie a nosim im aj potraviny,aby mu z nich varili.

Zacalo to pri tych velkych horucavach a ucitelky vraveli,ze aj ostatne deti v skolke sa stazovali na bolesti brucha..Bol aj poriadne vyhadzany,myslela som najprv ze potnicky z tepla,teraz neviem,mozno zihlavka?

Dlhodobo (2 roky) berie tieto enzymy:

http://www.iherb.com/Now-Foods-ChewyZym … bles/12655

+ vsetko,co odporucas brat denne

teraz bol dlho lieceny aj Cordycepsom,Olive leafom a oralne branym Oreganovym olejom kupenym na SK,kedze Oreg.olej v kapsuliach mu sposobil pred rokom silne bolesti brucha..
(mozny podrazdeny zaludok oreg,olejom? )

Dala som mu vcera aj DGL-ale je tam laktoza
Dnes som mu dala Sangre da Grado a kokosovy olej.
Dieta pokracuje,ale da si len kuraciu polievku s ryzou,suchare a podob. odmieta
Pije len cistu vodu.

Netusim,z coho moze mat tie nahle bolesti brucha a co mam s tym robit,navyse,nechcem skoncit s nim v nemocnici a chytit tam este nejake svinstvo..

Mam mu teda hojit zaludok? Lebo problemy so stolicou podla mna nema..

Dakujem,Cora

2

Re: Akutna gastritida u dietata

Nuz neviem, ale iste nema v poriadku travenie a mohla sa k tomu pridat nejaka potravinova nakaza, na  co treba v zaludku koloidnu striebornu vodu a inde v traviacom trakte roztok citricidalu.
Samozrejme zmes mikrovlaknin a probiotika, lebo moze mat znicenu crevnu floru. Pripadne NAC, kedze mnohe nakazy sa chrania/maskuju, vytvaraju rozne biofilmy, takze ich treba najprv odmaskovat pouzitim NAC. NAC sa dobre rozpusta vo vode a chuti citronovito, takze som napr mojej tiez 6 roznej vnucke daval "citronovu vodu" na pitie

Len aby to nebolo slepe crevo alebo ako u mna zlcnik plny kamenov, ktory mi museli pred 3 tyzdnami vyoperovat, lebo bol uz odumierajuci/nekroticky a operacia a cistenie  bolo dost drasticke(38 stychov), aby som nedostal gangrenu.

3

Ahoj RNG,este ma napadlo,ci to nemoze byt premnozena nejaka bakteria,ktoru chytil s ostatnymi detmi v skolke-kedze aj ostatne deti sa stazovali na bolest brucha - a tym,ze som mu stale preventivne dlhodobo davala GSE roztok-ale slabe davky-sa mu to udrziavalo akotak znesitelne a ked som teraz od strachu mu prestala vsetko podavat (bral celu zimu  GSE,NAC,oreg,olej,atd  lebo bol chory) sa mu to mohlo prejavit silnejsie?

Lebo diéta absolutne nezabera-akurat je to podla mna horsie,kedze uz vcera nemal vobec stolicu az dnes-tak uz moze byt z nej "zapeceny" a 2 x v noci, aj rano po zobudeni zase krical od bolesti bruska..

Objednala som ho na stredu na vytery...

Ktore bakterie mozu toto sposobovat? Dieťa na oko uplne zdrave,vesele,zive,bez teploty,akurat zrazu sa zacne zvijat 1-2 hodiny od bolesti brucha,nepomaha Espumisan,Manuka med,koloidne striebro a nie su to zastavene vetry...

Dakujem,Cora

4

Ked nemas spravnu probioticku floru v crevach, tak su tam rozmnozene rozne neziaduce a skodlive kultury. A su tisice roznych mozne. A to sa samozrejme musi prejavit.
S roznymi doplnkami sa to moze potlacit.
Ale bolesti mozu byt aj z kamenov v zlcniku, podrazdeneho slepeho creva, potravinovych alergii a podobne, dokonca aj z parazitov.

5

Ahoj RNG,
tak to vyzera na parazity,sedia aj vsetky priznaky,co su bezne pre pritomnost parazitov,dr dnes kazala zbierat stolicu,len som uz pocula od dost ludi,ze parazity mali,ale v stolici sa nepreukazali.. Na tie bolestive krce v noci mu predpisala Costi,ale moc sa mi podla pribaloveho letaku nepaci..
Je nieco vhodne antiparazitarne na iHerbe pre 20 kg dieťa?
Dakujem Cora

6

Parazity sa nicia  bez ohladu na vek dietata a vahu napr protokolom dr Huldy Clark. Na 20 kg treba ten protiparaziticky program vydelit zhruba 3
http://www.swansonvitamins.com/new-acti … -kit-1-kit