Fibriomyalgia je zrejme spolocny nazov na symptomy bolesti vyzarujuce zo svalstva a sliach, ktore vsak nemusia mat vobec vzdy povod v svalstve alebo slachach, ale to mozu byt bolesti z poskodenych nervov v tych tkanivach alebo nasledky zapalov a toxinov na nervy
Lekari maju zhruba toto na fibriomyalgiu bezne, ak vobec nieco
http://www.medicinenet.com/fibromyalgia/article.htm
Ja mam podozrenie, ze je to hromada roznych dovodov, kde patria zapalove nasledky mikrobov, chemickych zamoreni, utoky roznych mikrobov na nervy, znizena schopnost tela regeneracie svalstva a nervov, alebo dokonca celom falosne signaly z mozgu, kde problem nie je v tkanivach, ale dekodery nervovych signalov z tej oblasti.
Mozog ma totiz moznost potlacat signaly, takze napr pri tazkom zraneni som videl ludi uplne vypatych z bolesti zranenia(strata ruky ci nohy), na druhej strane sa pamatam, ako som sa skoro stveral po stenach od olesti jedineho malickeho nervu v zube. A citil som pomerne malicko bolesti, ked som si odbrusil koncek prstu na ruke, kde su na stvorcovy centimeter az vyse 1000 nervovych zakonceni.
Kedze fibriomyalgia je zriedkava u mladych a casta u starsich, tak to asi bude mat nieco spolocne s regeneraciou a zamorenim najskor a ine dovody su zrejme zriedkavejsie.
Caste bolesti su sposobene aj v vnutornych poraneni ostrymi ihlickami kyseliny mocovej, ked oslabene ladviny nevedia vsetku z tela vylucit.Tam pomaha alkalizacia.
Dakedy sa toto nazyvalo lamka a reuma, hoci to tiez nebolo spravne diferencovane a to boli suhrnne nazvy pre bolesti z roznych dovodov.
Zatial pre vacsinu na to odporucam odmorovanie tela, zvysovanie viralnej imunity, alkalizaciu, rybacie oleje a rozne protizapalove a ukludnujuce/tlmiace doplnky.Co komu zaberie.
Aj osobne s tym bojujem ako starsi clovek, niekedy je to lepsie, niekedy horsie. Podla toho, ake doplnky beriem a ako casto. Mne to priatel lekar "diagnozoval" ex offo/z brucha ako zapal sliach, tendonitis. A mozno mal pravdu v pripade mojho ramena. Ale rozhodne nebuden na to brat NSAID lieky, lebo tie maju hromady skodlivych ucinkov brane dlhodobo a naviac urychluju rozpad sliach a klbovych puzdier rozpustamin mukosacharidov v nich.Teda opak ich hojenia a regeneracie a odmorovania a alkalizovania tela