1

Téma: Citricidal a 3 rocne dieta

Dobry den. Syn ma v nose zlateho stafaylokoka a mam rozne informacie o jeho liecbe pouzitim roztoku citricidal. Z Vasho prispevku z ineho fora mi vyplyva, ze mu mozem kazde tri hodiny kvapkat do nosa dve kvapky. Z inej stranky mam vsak informaciu, ze 3-rocnemu dietatu sa do nosa kvapkat nemoze, lebo ma este jemnu sliznicu, maximalne odporucaju 2x denne vypit 1 dc vody s jednou kvapkou citricidalu. A v pripade aplikacie do nosa nie roztok kvapkat, ale len vytierat nos.

Chcela by som Vas teda poprosit o informaciu, ako najvhodnejsie liecit S. A. v nose 3-rocneho dietata. Dakujem.

2

Re: Citricidal a 3 rocne dieta

S roztokom citricidalu, 4 kvapky na deci vody, nie su ziadne problemy u nikoho.

Mozno tiez pouzit kokosovy olej miesto vody. Tak to vobec nestipe.

Inac stipanie pocitis pri akomkolvek kvapkani vody do nosa. Dovod je rozdiel osmotickeho tlaku medzi vodou z vodovodu(obsah mineralov 60 az 1200 ppm) a krvnou plazmou(zhruba 9000 ppm)

3

Dobry den,
moja 2,5 rocna dcera ma pravdepodobne kvasinky na zadku. Plienky ma uz iba na noc, ale predsa sme to dostali. Nie su to obycajne zapareniny, kedze ich uz mame skoro 2 tyzdne a tie cervene flaky maju aj okraj, proste budu to zial kvasinky sad doktorka nam dala imazol (sudocrem, bepanthen nezabrali). Ale moc sa mi to nepaci, ten imazol je predsa kortikoid...Hladam rychlo nejaku nahradu, nieco prirodne...Co myslite, GSE by bol dobry? Mam to doma, ale ako to pouzit v tomto pripade? Alebo odporucate nieco ine? Alebo mam pouzit ten imazol, nech toho rychlo zbavime, predtym ako sa to dostane napriklad do pohlavnych organov?
Dakujem velmi pekne za radu!

4

Kokosovy olej s trochou citricidalu(0.5% alebo oreganoveho oleja(tiez 0.5% ) by na povrchove kvasinky mal zabrat dobre.

Naposledy upravil: RNG (2013-06-22 00:17:12)

5

Prosim, ak Vam nerobi problem, odobrite mi mnozstvo, dajme tomu 1 dl kokosoveho oleja + 3 kvapky citricidalu?
Dakujem pekne!

6

Odobrene. 1 kvapka citricidalu(professional ) ma asi 20 mg citricidalu, tj 5 kvapkyuy na deciliter su 60 mg na 100 gramov,tj 600 ppm alebo 0.06%.
Na povrchove pouzitie, podla hrubky koze moze byt aj viac. na  plesnive nechty az desatnasobok.

7

aha, uz chapem ten vypocet (3 kvapky, priblizne 0,6)
dakujem moc!

8

OK