1

Téma: Polycystóza obličiek

Dobrý deň, týmto Vás chcem požiadať o pomoc pri liečbe polycystózy obličiek.  Moja priateľka je momentálne hospitalizovaná v nemocnici,  kde jej stanovili túto diagnózu. Už niekoľko dní má krv v moči, vysoký kreatinín /250 umol/l /, už dávnejšie vysoký krvný tlak.   Na základe vyšetrení krv sa dostáva do moču z prasknutých cyst v pravej obličke, liečba však nezaberá. Ja som jej už predtým najmä na základe poznatkov z Vášho fóra doporučovala liečbu pomocou enzýmov a vitamínov, radila sa o tom so svojim lekárom, ktorý jej však povedal, že pri jej uvedených zdravotných problémoch, najmä pri vysokom krvnom tlaku, užívanie  napríklad Wobenzynu nie je vôbec možné, že jej komplikácie by sa ešte zhoršili.  Chcem Vás preto poprosiť o Váš názor a o uvedenie konkrétnych doplnkov, ktoré by jej mohli pomôcť. Vopred úprimne ďakujem.

2

Re: Polycystóza obličiek

Wobenzyme je 45 rokov stary  a velmi slabu enzym.Zialbohu,lekari poznaju len ten, lebo farmaceuticky vyrobca sa postaral o to, aby to bolo zaradene medzi  lieciva.
A lwekaro doplnky neuznavaju a nepoznaju, aj keby boli ovela ucinnejsie
Serrapeptaza vdavkach 3 x 120 000 IU alebo pancreatin, v davke 2 x 6 gramov ekvivalent, samozrejme aj jod a najma hormony upravujuci yam a DIM su tu za potreby.
V pripade aktivneho krvacania nepouzi serrapeptazu, ktora riedi krv a tym by krvacanie predlzila.

Temto pancreatin ma 3 gramy ekvivalent na tabletku, entericky pokryte
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … lets/39016

http://rng.nazory.eu/rubriky/v/vysoky-tlak

3

Ďakujem pekne, že ste si našli čas a odpovedali na môj dotaz. Teda doporučujete pre moju priateľku s uvedenými zdravotnými problémami užívanie enzýmov, ona sa bála, lebo jej to zakázal lekár, že jej to destabilizuje tlak.  Vysoký tlak má dlhodobo,  je práve spôsobený problémami s obličkami, takže je prioritné práve preliečenie obličiek. Ten pankretin, ktorý doporučujete, by jej mal pomôcť pri liečbe cyst v obličkách? A čo by ste doporučovali práve na zastavenie krvácania z cyst, v nemocnici je kvôli tomu, ale krvácanie nemôžu zastaviť ani antibiotickou liečbou ani infúziami.  Dávajú jej nie veľmi dobré prognózy, vraj v najhoršom prípade bude potrebné obličku vyoperovať. Tak sa obávame, ako to dopadne.

4

Neviem, co ma na mysli ten lekar, ked neodporuca pri vysokom tlaku riedit krv aby srdce nemuselo tak velmi tlacit hustu krv. Enzymy pomahaju pri cisteni a odmorovani tela, tj aj pri regeneracii obliciek.Tj entericky pokryty pancreatin a serrapeptaza najma,
To je typicky priklad lekara, co vie predpisovat len farmaceuticke chemikalie a nie prirodne potraviny a vytazky z nich na liecenie.
Cysty sa musia odburat/rozlozit a na odburanie sa musia pouzit enzymy, co ich rozlozia. A ked tych enzymov samotne telo nevyraba dost, treba mu pomoc dodanim extra enzymov. A samozrejme aj jodu, ktoreho mame prakticky vsetci nedostatok a ktory je spolu so selenom nevyhnutny na vyrobu mnohych enzymov v tele, nielen hormonov stitnej zlazy, ako mylne lekarov dosial na skolach ucia
Krvacavost je casto dosledok riedenia krvio chemickymi liekmi ako warfarihn a coumadin, ktore sa daju nahraditr ovela bezpecnejsimi, nattokinazou, serrapaptazou a lumbrokinazou, co tiez riedia krv, dokonca rozbijaju zrazeniny(tromby) ale nevyvolaju krvacavost.
Nechapem, na co pouzivaju antibiotika , ked nehovoria o ziadnej infekcii. A atb nie su koagulanty, tj nemozu nijak zastavit krvacanie. Na zastavenie krvacania moze pomoct napr vitamin K , kratkodobu vo vacsich davkach.

5

Opakovane ďakujem za Vaše rady. Priateľka je stále v nemocnici, chcela sa ešte opýtať,  či je  reálna šanca na to, že užívanie enzýmov, ktoré doporučujete, dokáže  zregenerovať parenchým obličiek, ktorý je celý posiaty cystami a pomôže zredukovať ich počet.   Momentálne užíva lieky Abactal, Kanavit, Dycynone v infúziách, môže popri tejto liečbe brať aj pancreatin, serrapeptázu a vitamín K? Nevylučuje sa navzájom ich užívanie? Aký  vitamín K ste mali ma mysli:  K-1 alebo K-2?  Poprosím Vás ešte o nejaký dobrý link na vitamín K na iherbe.  Úprimná vďaka.

6

Nemam ani sajnu co su to za lieky a co vlastne v tele robia(teda okrem moznej skody ako chemicke zamorenie.
Odporucam vzdy K-2 podla moznosti formu  MK7(menopquinone 7) .
Z netu abactal=pefloxacin=floroquinoline antibiotikum
http://en.wikipedia.org/wiki/Pefloxacin
Kanavit=fytomenadion=forma vitaminu K-1 je na lepsie zrazanie krvi
http://en.wikipedia.org/wiki/Phylloquinone
Osobne odporucam skor vitamin K-2, lebo K-1a v tele meni na K-2 aj tak.
Dicinone/etamsylate  je tiez proti krvacaniu(haemosatic) a ma aj ine ucinky
http://en.wikipedia.org/wiki/Etamsylate

Ja by som tieto nekombinoval s enzymami, lebo tie riedia krv  a lekari by hned obvinili krvacanie na enzymy, nie na nedostatocne ucinne farmaceutika, co jej davaju.
Ale jod by mohla brat aj selen, to nezvysuje krvacanliviost nijak.

A ked ma infekciu, tak aspon specialny cukor co pomaha doslova vymyt rozne infekcie, L-manozu,  2 gramy kazde 3 hodiny, vcitane noci.
Pripadne aj berberine, 2 x 1 gram, co pomaha aj pri urinarnych aj pri crevnych infekciach
.Neviem co za infekciu ma, ale citricidal, carvacrol/ oreganovy olej, NAC a extrakt z olivovych listov ich pokryju zhruba vsetky, aj tie, ktore sa maskuju ako biofilmy,tiez  L-formy a mykoplazmy, tj vnutrobunecne parazity.

7

Dobrý deň, ďakujem aj v mene svojej priateľky za Vaše cenné rady. Jej zdravotný stav sa zlepšuje. čo ma veľmi teší. Objednali sme aj doplnky, ktoré ste doporučili. Kedže však lekári konštatovali, že krv v moči je z prasknutých cyst na obličkách, chcem sa ešte  opýtať, ako pôsobia doplnky, najmä pankreatin na liečbu týchto obličkových cyst, či nemôžu spôsobiť ich ďalšie prasknutie a tým návrat krvácania alebo vlastne akým spôsobom vysušujú  a  tým liečia cysty? Nemôže teda dôjsť k zhoršeniu stavu a k opätovnému návratu krvácania, nehrozí takéto riziko?

8

To sa ma pytas privela. Totiz neviem dovod na praskanie tych cyst a v konecnom dosledku ale musia pravdepodobne prasknut, aby sa odstranili.
Vitamin K-2 znizuje krvacanlivost, tj v pripade prasknutia cysty to nekrvaca dlho.
Pankreatin je enzym, co vylucuje aj nas pankreas, tj nejedna sa o ziadnu cudziu latku, len viac v tele, ako je samo telo zrejme schopne vytvorit,.
Nedostatocne tvorenie enzymov vedie k zamoreniu tela a vytvaraniu roznych "smetnych " kosov v tele, vcitane cyst.