1

Téma: nasledky po soku..

dobry den
chcem sa spytat na Vas nazor. posledny februarovy tyzden som mala sok ktorym sa zacali moje problemy s chrbticou. najprv som nemohla hybat rukami, tahali mi krcez cez krk az do hlavy a citila som bolest niekde v strede chrbta pod pravou lopatkou. tyzden aj pol som vydrzala bez liekov a to som nemohla ani len chleba odkrojit, spavat, nie to este sa otocit v posteli a nocna mora bolo vstavanie. po tyzdni a pol som sla na TCM, ten mi odblokoval nejako tie ruky a po 2 sedeniach bolo ok, rukami som mohla hybat ale opatrne. nato mi ale zacali strasne krce v pravom klbe, az neskutocne, nemohla som chodit, nic robit, krce boli ci som sa hybala a ci nie. 2x som mala taky krcovy zachvat, ze sa mi normalne klepalo cele telo a aj trplo. po Tom druhom zachvalte ma moj TCM terapeut poslal rovno do spitala, kedze som nemohla ani na nohu stupit. tam mi zistili anemiu, dali nejake lieky od bolesti a bolo. od tych ma ale bolelo cele brucho, neviem co vsetko zmiesali.. tak som nic viac nebrala z toho co mi dali. par dni na to krce presli ale pichanie v klbe este bolo a zacala bolet driekova chrbtica pri chodzi a pod lavym rebrom som mala neskutocne krce. som sa bala aj hlbsie nadychnut, kychnut alebo zakaslat. tak som sla este k obvodnemu ( podotykam, ze som bola 1x za poslednych 15 rokov u dr., doteraz som si pomohla vzdy sama, teraz sa mi nejako nedarilo yikes( ) ten ma poslal k reumatologovi. reumatolog ma poslal na mrt, kde zistili aktivovanu ISG artritidu a drazdenie laveho ISG, zacinajucu Chondrosis intervetebralis nejakeho pohyboveho segmentu, a diskretne aktivovanu Spondylartrozu poslednych 3 bedrovych klbov. Mna ale boli cely chrbat, hore od pliec ku krku mam niekedy krce, da sa to vydrzat ale vcera bol jeden dost silny. v utorok som bola u mojho reumatologa ale nic nehovoril, iba tolko, ze ma posle este raz na MRI hrudnej chrbtice, vraj tam moze byt zapal. ja si ale skor myslim, ze to bude mozno nejaky blok, nieco so stavcami. bolesti mam ci sedim, ci chodim, ci spim.. a nejako sa to nelepsi. kazal mi este, ze si mam dat voltaren 3x 25 g denne ale na ten mu kaslem kedze ja chemiu nemusim a okrem vsetkeho ma zapchava. moja otazka je, da sa to vsetko nejako napravit alebo co treba robit?? rozmyslam aj, ze zacnem cvicit jogu alebo pilates. a neviem ci by malo zmysel vyskusat aj tu dornovu metodu? myslite si, ze to prospeje?? a ake potravinove doplnky by ste mi odporucali? a este aby som nezabudla, pomaly sa chceme zacat snazit o druhe dieta, neviem ci mame alebo radsej este pockat?? bol by to Problem pre moju chrbticu?? dakujem za kazdu radu HB

Naposledy upravil: hely (2013-04-20 17:17:01)

2

Re: nasledky po soku..

Neviem, ci su tie bolesti sposobene mechanickym poskodenin nervov, ale ked prisli naraz, mam silne podozrenie, ze sa jedna o viralny utok niektorych nasich vlastnych alebo cerstvo ziskanych virusov.
Samozrejme protizapalove mozu pomoct adresovat zapaly a bolesti, napr curcuminoidy s bioperinom(3 x 1500 mg) ale treba adresovat aj regeneraciu nervov(2 x 1 gram DHA, najlepsie calamarine) a samozrejme viacero prostriedkov na zvysenie viralnej imunity, najma z tych silnejsich.Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes

Alr moze to byt aj tetania(nedostatok mineralov) aj ine priciny ako neuroborelioza a podobne. Zialbohu nemam krystalovu gulu, kde vy som to jasne videl....Ale tetania nie je neustala a silna neuroborelioza moze byt len u tych, ktorym  jasne diagnozuju borelie v tele. Takze sa predsa len asi jedna o virusy, ktore ti napadli nervove obaly/myelin.

3

RNG napísal(a):

Neviem, ci su tie bolesti sposobene mechanickym poskodenin nervov, ale ked prisli naraz, mam silne podozrenie, ze sa jedna o viralny utok niektorych nasich vlastnych alebo cerstvo ziskanych virusov.
Samozrejme protizapalove mozu pomoct adresovat zapaly a bolesti, napr curcuminoidy s bioperinom(3 x 1500 mg) ale treba adresovat aj regeneraciu nervov(2 x 1 gram DHA, najlepsie calamarine) a samozrejme viacero prostriedkov na zvysenie viralnej imunity, najma z tych silnejsich.Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes

Alr moze to byt aj tetania(nedostatok mineralov) aj ine priciny ako neuroborelioza a podobne. Zialbohu nemam krystalovu gulu, kde vy som to jasne videl....Ale tetania nie je neustala a silna neuroborelioza moze byt len u tych, ktorym  jasne diagnozuju borelie v tele. Takze sa predsa len asi jedna o virusy, ktore ti napadli nervove obaly/myelin.

dakujem za odpoved.
no prave, ze mne predtym nikdy nic nebyvalo ak neratam nejake prechladnutia.. to je vsetko..

z min. latok a stop. prvkov mi okrem zeleza vraj nic nechyba. robili mi v spitali test z krvi. to mi je divne. ja sa inak aj zdravo stravujem, zato nechapem ako je to mozne ta anemia..
a neviem ci sa mi to nevracia, dnes som citila krce v klbe az dolu po koleno.
citala som ale o tom avokade, to tiez nebude na skodu, ci? a o tom vytazku z tych musli..
neviem ani ja este ci je to mechanicka porucha alebo co, dufam ale, ze sa to coskoro dozviem aby som mohla dalej riesit. prave preto rozmyslam o tej dornovej terapii, ze to skusim ak by to bolo mechanicke, no uvidime. mam skor obavy aby to nebola nejaka platnicka alebo co...este sa chcem spytat, ma iherb vsetky tieto doplnky?

Naposledy upravil: hely (2013-04-20 17:23:03)

4

iherb je dobre zasobeny, hoci niekdy chodim na rozne doplnky inde.
Avokado je zdrave ovocie/zelenina a odporucam ho jes kazdemu, najma ludom, co maju problemy s klbami.

5

dobry den
chcem sa spytat este koli chlamydiam, volala som mojmu dr. koli vysledkom krvy a som bola prekvapena ked mi povedali, ze mam zajst ku gynekologovi si dat urobit stery na chlamydie. tam som bola, vsetko v poriadku.
teraz neviem, ked nasli protilatky v krvy tak tie chlamydie niekde v tele budu, nie? v utorok mam termin u dr. som zvedava co ten povie na to. lebo co som zistovala tak tu nejako na tie plucne chlamydie kaslu vsetci.. mam to riesit ci ani nie??

tie krce alebo to pichanie v klbe pri chodzi a aj ked sedim/ lezim bez pohybu sa mi vratili zase po dvoch tyzdnoch. neviem ci to bude zase koli zapalu? moze to byt??
bola som v utorok este na mri celeho tela, zapal som na obrazku videla a videla som aj ciernu platnicku. je to T8 v hrudnej chrbtici, neviem ci tie bolesti chrbta a pleca moze sposobovat ta alebo to bude nieco ine.. co si myslite Vy?

pripravky som uz nejake kupila, uz aj beriem tie co som zohnala. akurat enzymy musim este zajtra kupit.

a este som sa chcela spytat o lubovnikovom oleji. ten sa vraj pouziva pri breussovej a dornovej metode. je to pravda, vraj sa dokaze cez kozu vpit a platnicky sa ho napiju?? chcela by som tu masaz vyskusat len neviem ci by prospela..

a tie krce, to bolo tak, ze jedny prisli, odisli a prisli druhe. neboli vsetky naraz..

s pozdravom
hely

Naposledy upravil: hely (2013-05-10 18:53:40)

6

Chlamidie trachomis(hlavne v spojeni s genitalnymi infekciami) a chlamidie pneumoniae su dve velmi rozdielne infekcie.
Lubovnikovy olej nepoznam, poznam lubovnik ako bylinu na nervove problemy. ST Johns Wort ma SSRI, SNRI a dokonca ucinky na Gaba receptory. Ale bylina ako taka sa pouzivala uz v starom Rime, kde ju pouzivali gladiatori na rany a pohmozdeniny.
Olejovy vyluh popisuju  napr tuto ako prostriedok na bolesti chrbta
http://webmail.stuba.sk/~tibor.stujber/lubovnik.htm
Mozno to aj ja vyskusam, ktovie , mozno mi to zaberie na moje reumaticke udy.

7

to mi je jasne, ze su to dve rozlicne infekcie, uz som toho precitala dost.. lenze, treba to riesit? lebo mne x dr. povedalo, ze ak gynekolog nic nenasiel tak mam nato zabudnut. o tych plucnych chlamydiach praveze nemaju ani ponatia, nechcu to riesit, nezaujima ich to... este sa spytam mojho reumatloga na to co on povie..

tie mms kvapky by na to nezabrali?? dnes som sa docitala, ze niekde v ugande ci kde to vyliecili do 48 hodin 154 ludi z malarie zo 154!!!! vsetci vyzdraveli. nezabrali by aj pri tychto plucnych chlamydiach?

ja idem zajtra lubovnikovy olej kupit, dufam, ze zozenem inak musim objednat a tiez to chcem vyskusat..

Naposledy upravil: hely (2013-05-10 22:46:49)

8

Ja mam st John's Wort doma, zena ho obcas berie, ked jej ide sibnut z tlakov v praci,  alebo mame ist do nejakych davov ludi.
Tak si z neho zarobim do flasticky trochu. Moj je zhruba 10 : 1 vytazok sam o sebe, takze treba z neho len malicko, 1/10 na vahu oleja.

Inac lubovnik bodkovany je bezna bylina na Slovensku

Na chlamidie pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/ch/chlamydie

Vyuzivajte ten zoznam , prosim. Tam je kopa dobrych informacii

Naposledy upravil: RNG (2013-05-11 00:41:53)