Téma: Erozivna osteochontritida

Pozdravujem ta RNG.
Mam 62 rokov, bola som na magnetickej rezonancii vysetrenia chrbtice pre dlhotrvajuce bolesti v podbrusku (vylucene gynekol. problemy, problemy mocovyh ciest atd.) a zaver vysetrenia je Spondylarthrosis lumbalis. Osteochondrosis disci intervertebralis (L3-4 ...) Protrusio - hernia foraminalis disci  intervertebralis (L 3-4 ...). Stav po morbus Scheuermann. Patologické postavenie lumbalnej chrbtice. Pocetne Tarlovove a perineuralne cysty v rozsahu S1 - S3 obojstranne. MR moze svedcit pre nerozvinuty obraz spondylodiscitidy L3-4, v dif. dg. erozivna osteochontritida.
Vies mi poradit postup na odburanie bolesti, lebo mam pocit, ze lekarka mi naordinuje atb. ktorym sa chcem vyhnut.
Dakujem za radu. Eva

2

Re: Erozivna osteochontritida

Na klby, slachy a disky treba brat patricne doplnky, aby sa mali z coho regenerovat.A tiez silne enzymy, aby sa mohli tie materialy dobre dostat na miesta potreby a pripadne odbudovat rozne neziaduce utvary.
A samozrejme protizapalove doplnky, ako napr curcuminoidy s bioperinom a enzym serrapeptaza. No a doplnky na kosti, samozrejme, lebo cele taketo problemy zacnu s odburavanim mineralov z kosti.
Ci maju v tom prsty nejake mikroby alebo parazity neviem. Ale dodanim materialov na regeneraciu kosti, sliach a diskov  a protizapalovymi sa tam da nieco spravit.
U zien po prechode  a pocas prechodu pri hormonalnych zmenach sa casto vyskytne zle hospodarenie s mineralmi a nasledna osteoporoza. Preto zasdadne odporucam si napravit hormonalne hladiny, a to sa casto da spravit doplnkom yamu, kde davka Diosgeninu  ma byt okolo 200 mg denne. Pomaha aj protizapalovy pupalkovy olej.