Nuz je to trochu menej "chemicke".
Kozmeticky priemysel vyhchadza z predpokladu, ze chemikalie co pouziva do kozmetiky nepreniknu do tela, co je samozrejme loz, lebo niektore predsa len do tela preniknu. A ked nie su vhodne na jedenie, tak by sa nemali dostavat do tela ani cez kozu.
Ono to slovo chemicke mi na tolko nevadi ako vhodne dovnutra tela.
Chemikalia je aj kuchynska sol a predsa nam neskodi.
Prirodny je aj hadi jed, a napriek tomu cloveka moze zabit.
Takze skor treba hovorit o neskodnych latkach a skodlivych. A z neskodnych hovorim najma potravinove doplnky, lebo tie obsahuju pre telo POTREBNE latky, nie len neskodne.
A kedze kozmeticky priemysel, ako kazdy iny, ma hlavnu ulohu zarobit, nie pomahat ludom tak postupuje podla toho.
Ja som pre prilisne reakcie na roznu kozmetiku uz od mlada si musel vyrabat svoju vodu po holeni, natierat sa kokosakom miesto opalovacich kremov ana slnku sa co najviac zahalit, podla moznosti, inac ma slnko za 1/2 hodiny spalilo
To robim aj doteraz, hoci s kremami, co si miesam mozem ten pobyt na priamom slnku zvysit na niekolko hodin bez spalenia.
Ale ked som v tropoch alebo vysoko na horach, tak sa ako aj domaci schovavam do tiena co najviac a zahalujem. Totiz este aj v tieni je tam casto viac ultrafioaloveho svetla nez moje telo znesie.