No mne veci ako PQQ - tu som necítila absolútne nič, aj keď to má teda super recenzie, materská kašička, ubiquniol - nič som necítila, ešte tá kašička asi bola naj, aj keď priamy efekt na únavu som nejak z nej necítila, ale je to aspoň vitamínová bomba. U NADH som mala vedľajšie reakcie, ten NADH ma nejak moc nabudil a potom prišiel krach nadobličiek. To bola jedna z najhorších nadobličkových kríz po užívaní NADH, nadobličky sa dávali dokopy dva týždne, zobrala som vtedy 20 mg dva dni po sebe.
"Reports of NADH side effects from the use of 2.5 mg are rare. Higher dosages can sometimes lead to insomnia, anxiety, fatigue, and overstimulation."
http://www.raysahelian.com/nadh.html
Jediné, čo som neskúšala bolo ATP, ale to už sa mi nechcelo vyhadzovať peniaze.
Úplne príšernú reakciu som mala na DHEA a to som brala 5 mg, minimálne dávky skúšala tom to 2x asi tri dni za sebou, zakaždým príšerné bolesti hlavy, nepríjemné syptómy ako keby nadmernej stimulácie. Keď som skúšala naopak pregnenolón - tu som necítila nič.
Čím sú na tom nadobličky horšie, tým opatrnejšie treba s akýmkoľvek stimulantom. Adaptogény - malý efekt za veľa peňazí, vyskúšala som všetky aj vo vyššom dávkovaní, ešte najlepšie mi funguje Holy Basil, tú beriem doteraz.
Ja mám práveže ešte pocit, že ten cortex je bezpečnejší ako kopec rastlinných a iných látok, ktoré môžu napr. fungovať niekedy moc stimulačne a vyčerpávať ďalej unavené nadobličky, niektoré byliny človek nemôže brať dlhodobo kvôli vedľajším účinkom.
Mňa bolela hlava z cortexu, keď som to prehnala s dávkami, je to typický príznak, keď je v tele moc kortizolu. Príliš veľa kortizolu môže spôsobiť zvýšenie krvného tlaku. Keď som brala liek hydrokortizón, ten som skúšala len krátko, tak tam sa dostavovali takéto reakcie, nevedela som odhadnúť dávku, keď som dala len o trochu viac, bolesti hlavy, moc som bola stimulovaná, nemohla som zaspať... Výťažky z nadobličiek fungovali u mňa omnoho vyrovnanenie bez týchto vedľajších príznakov.
Treba hlavne identifikovať z čoho tá únava je, nie vždy za tým sú nadobličky, ale ak za tým sú naozaj nadobličky, tak cortex je jednoznačne najlepšia voľba.
O ten Thorne Cortex by som ja mala záujem, ďakujem.
Naposledy upravil: bludicka (2012-10-29 12:27:59)