1

Téma: intestinálna metaplázia

Dobrý deň RNG,
Moja mama má kondíciu žalúdka: intestinálna metaplázia. Jej mama aj babka obe umreli na rakovinu žalúdka s veľmi rýchlym priebehom, konkrétne mamu (moju babku) si pamatám a nebolo to nič príjemné. Doktori sa o liečbu ani nesnažili, pretože keď sa na to prišlo, mala už metastázy po celom tele. Ináč mama sa cíti v poriadku, jediným prejavom ochorenia je, že má nedostatok železa, ktoré sa jej nevstrebáva, a preto chodí každého pol roka na injekcie.
-Je takýto stav liečiteľný? Doktori tvrdia, že nie, ale doktori zvyknú klamať, resp. sami nevedia, že áno.
-Mama chodí pravidelne (raz ročne myslím) na gastroentrologické vyšetrenia, keďže postup liečby pri takomto ochorení je pravidelné sledovanie a v prípade zhoršenia stavu nejaké radikálne riešenie typu odobratie celého žalúdka. Odporúčate podstupovať tieto vyšetrenia? Stretla som sa toťiž už aj s takým názorom, že pravidelné zavádzanie takýchto cudzích objetov do žalúdka ho len viac rozdráždi.
-Do akej miery môže na toto vplývať psychika? Pretože mama je celkom stresman aj negativista.
-Je niečo, o čom viete, že by pomohlo zlepšiť prípadne vyliečiť tento stav? Prípadne viete odporučiť nejaké dobrú literatúru? Môže byť aj v angličtine.
Vopred ďakujem za akékoľvek rady.

2

Re: intestinálna metaplázia

Vsetky nefunkcne a neziaduce tkaniva sa daju v tele odburat pouzivanim enzymov, jodu a roznych regeneracnych doplnkov.
Na creva odporucam najma napravit si travenie a crevnu floru(kyseliny, enzymy, mikrovlakniny, probiotika)
a pouzit rozne adaptogeny, najma DGL( 2 tabletky rozzuvat  pred kazdym jedlom), Triphala(2 x 1 gram extraktu , pripadne antimikrobialny Berberine.
Metaplazie v zaludku a crevach vznikaju ako nasledok utoku skodlivych mikrobov. ktore v zaludku by mala vyssia hladina kyselin = normalna,  znicit a v crevach zatlacit probioticka flora.
Takze aj mnohe ine antimikrobialne tam mozu pomoct, najma znicenie helikobactera pilori, na co staci obvykle aj koloidna strieborna voda, 3 x 1/4 deci na prazdny zaludok.
Kedze mnohe z tych mikrobov vyvolavaju zapaly, aj rozne protizapalove mozu pomoct, napr curcuminoidy s bioperinom(3 x 1500 mg), serrapeptaza(3 x 120 000 IU) a podobne.

Gasto vysetrenia a najma pouzivanie protikyselinovych prostriedkov situaciu len podstatne zhorsuje. Preto bezni lekari nemaju vychodisko/riesenie, cest vynimkam
http://www.wisegeek.com/what-is-intesti … plasia.htm

Aby som nezabudol rozne infekcie, ktore lekari casto nazyvaju chronicke su vlastne dobre maskovane a skor, nez sa do nich moze dostat nieco antimikrobialne(nasa obrana, atb alebo rozne antimikrobialne doplnky) treba ich odmaskovat. Na odmaskovanie je dobre brat serrapaptazu a najma NAC(acetyl cysteine, v davke 2 x 600 az 1200 mg.)

Neustale infekcie,najma tzv "chronicke" ,  zapaly a mikrobialne toxiny samozrejme zamoruju telo a vedu casto k rakovinam.

Naposledy upravil: RNG (2013-04-18 15:29:24)

3

Dakujem Vam za odpoved.  Mama ale Helikobaktera nema, ale mozno je povodcom nejaky iny mikrob. Mame podozrenie, ci to nema suvis aj s autoimunitou, lebo ta je dedicna, ze si sama vytvara ten zapal v zaludku. Musim prestudovat co ste mi odporucili a pripadne sa ozvem s doplnujucimi otazkami.

4

Zapal v zaludku nie je autoimunna vec , ale je sposobeny roznymi mikrobami na potrave, ktore sa pre nedostatocne silne kyseliny v zaludku neznicia.
V zasade ale nehladaj jediny mikrob, ako to robia lekari, lebo mikrobov okolo nas a na surovej potrave su desiatky tisicov, tj pri nedostatku kyseliny v zaludku ich najdes stovky, nie jeden.
Vobec cela ta teoria "autoimunity" je ospravedlnenie lekarov , ked nevedia najst priciny zapalov, lebo mnohe mikroby sa maskuju, spolupracuju vzajomne a velmi tazko sa diagnozuju. Tak to hodia na "chronicke", "autoimunne", dedicne  alebo zapaly bez pricin, co je samozrejme hlupost.