lukasm - citam, ze tu zhanas cloveka s UC. Ja som sa liecila doplnkami(collostrum, betaglucany, triphala, aloe, vitamin C, probiotika, enzymy). Cca na 2 roky som mala pokoj, aj som zabudla, ze mi nieco take diagnostikovali, avsak 19.1. ma kamaratka kolitida navstivila zase. Takze som nasadila collostrum, ked sa minulo, tak betaglucany500vky, GSE, probiotika. Mam taky pocit, ze sa mi uz dostava pod kontrolu(neberiem Salofalky, ani ine lieky od kedy som sa zacala liecit doplnkami). Ak sa chces na nieco spytat, tak odpoviem..
Ale mala by som aj otazky na RNGho. V poslednej dobe som uzivala enzymy(Digest od Now), dala som si aj dva ku kazdemu jedlu, lebo potom mi vyborne spalovalo a chudla som(pripadne ked som sa najedla podla chuti, tak som nic nepribrala) a asi po mesiaci sa mi pustila UC. Zaujimalo by ma, ci tam nie je nejaka korelacia, ci tie enzymy by mi nemohli sposobit prebudenie UC? A este mam otazku, asi tak pred polrokom som si vsimla, ze mam dost biely jazyk, hlavne pri jeho koreni. http://imageshack.us/photo/my-images/72/jazykk.jpg/
Uz tretikrat (mesiac uzivania, mesiac pauza) beriem 3x3 oreganovy olej od NOW, 2x2 NAC od NOW, GSE 60 kvapiek vo vode, na noc probiotika s kuskom jablka, dodrzujem zdravu stravu(obmedzenia sladkeho, muky,..) a aj ked zo zaciatku ustupi, tak sa vrati do povodneho stavu aj pocas brania doplnkov. Neviem, ci to je candida(ziadnymi gynekologickymi problemami netrpievam, ani priznakmi, antibiotika som mozno aj posledne 3 roky nebrala). Nemoze to byt nieco ine? Alebo, ze by to bolo z tej UC? Dakujem