Konecne vychadzaju na javo priemyslom a lekarmi zatajovane udaje.
Ja som tiez obetou lekarskej propagandy a dlhsi cas som nejedol maslo ale znicene rastlinne "bezcholesterolove" pomazanky .
To len sveci o tom, ze propaganda ucinkuje aj na ludi, ktori maju dost rozumu, aby sami svojim vlastnym rozumom si vydedukovali co je dobre a zle pre nich.
Stacilo mi totiz precitat si ako sa rastlinne oleje vytazuju, rafinuju, hydrogenizuju a iste by mi v hlave svitlo, ze sa tak vlastne vyrabaju oxidovane tuky a tukove polymery, ktore v prirode vobec neexistuju a ze my nemame ani tolko rozumu ako bakterie, ktore sa im vyhybaju, lebo tieto znicene oleje su extremne trvanlive, tj mikroby v nich nevedia posobit.
Za odmenu za doverovanie lekarom a vlastnu hlupost, tj nepouzivanie vlastneho rozumu mam teraz cukrovku.
Totiz tie polymerizovane tuky v tele sa nazhromazdia aj ako lipidy na stenach buniek a kedze su ovela hustejsie a dokonca pevne, nemozu sa patricne rozostupovat na inzulinovy signal, aby sa vybudovali glukozove mostiky do buniek, tj cukor zostane v krvi v skodlivo vysokych hladinach, skodliva glykacia je tym zvysena, a bunky su nedozivene, tj clovek ma menej energie na vsetky procesy, vcitane regeneracie = degeneracna cukrovka DM2
A zbavit sa ich je hrozny problem, lebo telo nema dost silne enzymy, aby ich vedelo vo vacsich mnozstvach uviest do obehu, ked boli raz ulozene. Totiz povodne molekuly mali dost silny polarny moment, co enzymy vyuzivaju na ich odburanie/ vytiahnutie , ale polymery maju ovela vacsie molekuly a ovela mensi polarny moment.
Viem, pre vacsinu je to dost nezrozumitelne, ale uvediem to na praktickom modele:
Prirodny tuk je ako maly kufrik s velkou ruckou, polymerizovany zniceny olej je ako lodny kufor s malou ruckou, za ktoru sa ani neda zdvihnut.