Téma: Mikrozlomeniny ako trening k pevnosti kosti
Hm, videl som taky dokument, ze zopar ludi sa tak trenuje a spevnuje kosti, ze si umyselne buchaju kosti do predmetov (strom, tyc obalena v pene atd), ci uz vramci treningu na martial art, alebo hmm zo srandy?
Zaujimalo by ma teda, co si o tom myslis, RNG
Ale pocul som aj take (teraz to pozeram na Spektre), ze ludia si trenuju telo tak, ze sa buchaju systematicky (5 rokov a viac) a potom ich telo neprodukuje "subtanciu P" ako hovoria (nieco co vysle do mozgu ze citi bolest)..
Ale neviem preco ich to vazne neporadi (napr seknutie do jablcka na krku, ci do slabin atd..), udajne tiez mikrozlomeniny (vlci efekt) a jeho kosti su silnejsie "ako kamen"
Otazne je, ze co ak sa takto vytrenujem za 5-10-15 rokov na "kamen' (napr nohy, ruky) a potom budem mat nehodu o nesmiernej sile a destrukcii (autonehoda a podobne), a zlomi sa kost, ci sa potom zrastie, alebo ake nevyhody maju taketo veci..
Preco sa take pytam, no nie ze by som do toho chcel ist, ale je to velmi zaujimava vec, ako si zvysit "zivotnu poistku" ci ani nie? Ak by ta pevnost bola zvysena PASIVNE (netreba sa na to susetredit - co je ale malo pravdepodobne), tak by to bolo nejako "zdraviu prospesne" ci ani nie? napr ak mam malu nehodu (smyk na lade, schodoch, pad z bicykla), tak by som mohol mat mensie zranenia, ak vobec nejake.
I ked to vyzera drasticky, nie je samo o sebe "posilovanie" svalovej hmoty (tj obycajna posilka, beh, plavanie) presne to iste, len trochu teda viac "soft" ?