1

Téma: koloidne striebro

uz viac krat som objednala striebro z Lucenca, no v poslednej zasielke v 2 flasiach  sa nachadzaju akesi usadeniny. doteraz roztok bol vzdy ciry. o co moze ist?
dakujem

2

Re: koloidne striebro

Pri vyrobe koloidneho striebra odpadavaju niektore strieborne vlocky z katody. Preto som im povodne kazal pouzivat filter, aby tam tie vlocky neplavali.
Ale tie vlocky striebra su v podstate neskodne a na vahu toho tam je celkom malicko, hoci sa zda, ze toho je dost.
Inac velke strieborne a zlate vlocky sa davaju do mnohych exotickych napojov a sampanskeho a kedze sa jedna o malozlucive(noble) kovy, tak ako to do cloveka voslo tak to bez absorbcie vijde, tj je to absolutne neskodne
Ale ja by som im vynadal, lebo som ich jasne ivysvetlil, ze to koloidne striebro treba filtrovat(kavove filtre), hoci len z kozmetickych dovodov a trvanlivosti.
S tymi vlockami sa znizuje ciastocne trvanlivost ionov cez rekombinaciu na povrchu tych striebornych vlociek. Ale nie je to nic katastrofalne, len miesto zivotnosti rok-dva ba i viac sa skracuje zivotnost o polovicu aj viac, ked je tych striebornych vlociek privela.

Naposledy upravil: RNG (2010-07-10 17:45:05)

3

Mám skúsenosti len s citricidalom, ale už má začína po dlhej dobe trochu dráždiť, preto chcem prejsť na koloidné striebro.

1.) Možno koloidné striebro kvapkať do nosa, uší a očí v plnej sile, alebo ho treba rozrábať vo vode? Ak áno, v koľkých ml vody je treba rozrobiť koloidné striebro, ktoré má koncentráciu 20 ppm?

2.) Ak má čisté KS trvanlivosť okolo 1,5 roka, ako dlho vydrží KS rozrobené vo vode?

3.) Je pravda, že KS nesmie prísť do styku s plastom (plastová fľaštička, plastové kvapkadlo)?

Naposledy upravil: graupel (2013-08-25 22:06:57)

4

Koloidne striebro nikdy nicim nezamor, lebo ho znicis.  Iony sa znicia za par sekund, a aj koloidne stirborne neutralne castice sa po case deaktivuju
Trvanlivost koloidneho striebra je podla toho, ako bolo vyrobene. Niektore farebne zbrndy maju trvanlivost len v tme a aj to len niekolko mesiacov.
Plasticke hmoty su rozne, niektore su nevhodne na KS, ale zvacsa su vhodne, ako napr bezne PE, PP,  HDPE. PEET , PEEK priezracne vodove flasky. Nepouzival by som kopolymery(velmi tvrde plastiky s obsahom PCB) a PVC v ziadnom pripade.

Mnohe plastiky su dokonca vhodnejsie,  ako bezne sklenene tmavohnede flasky, lebo sklo je vlastne pevny roztok a do vody z neho, hoci aj len pomaly a po troche, vchadzaju rozne v nom obsiahnute iony mineralov.

5

4.) RNG, ako by ste to celkovo zhodnotili - je lepší citricidal, alebo KS?
5.) Čítal som, že KS sa nesmie kombinovať s vit. C, lebo sa KS znehodnotí vitamínom C. Platí to len pre orálne použitie, alebo týka sa to aj kvapiek do nosa, očí? T.j. ak napr. budem brať každú hodinu ester-C 0,5g a kvapkať si do nosa KS, bude KS oslabené?

Naposledy upravil: graupel (2013-08-26 13:23:58)

6

KS je lepsie na zaludocne potiaze. Citricidal na crevne alebo mikroby inde v tele
KS sa nesmie riedit/miesat s nicim. Takze ho beries/striekat si do oci/nosa  tak ako je, ciste. KS ucinkuje naplno len niekolko sekund, prinajlepsom minut,, lebo hlieny napr v nose alebo zaludocne kyseliny ho za chvilocku znicia do znacnej miery. Ale aj ta chvilka staci na vynicenie mikrobov.
Takze co zjes, vypijes a podobne na ucinok KS nema prakticky ziadny dosah.
Ta sprava okolo vitaminu C v tele je z toho hladiska rozsirovana "kacica"

7

RNG ktoru formu horcika a ake denne davky by si doporucil uzivat, chcem kvoli dlhorocnym bolestiam chrbta a klbov, ostate doplnky co doporucujes denne beriem cca 2,5 roka.....citam ne nete,ze nedostatok horcika moze tiez sposobovat tieto bolesti-..Vsimol som si na fore, ze si niekomu doporucoval tento http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ma … 1269?at=0, vidim tu aj tieto http://www.iherb.com/Sundown-Naturals-M … lets/32911 http://www.iherb.com/Nature-s-Life-Magn … ules/24049

8

RNG prosim, mozes odpovedat na prispevok c.7 ??
Dakujem

9

Davka mineralov velmi silne zavisi od ich formy, kedze niektore sa mozu absorbovat len 4% a ine az 60%.
Magnesium oxid sa absorbuje slabo u ludi s nedostatkom kyselin, tam odporucam skor laktaty, proteinove chelaty citraty atd, co sa aj u tych ludi absorbuju na 40% minimalne a aj ovela pravdepodobnejsie zabuduju
A samozrejme na absorbciu a zabudovanie mineralov nezabudaj na doplnok vitaminov D-3 (2000 az 5000 IU) a K-2(100 mikrogramov)
Tieto vitaminy su schopne dokonca presunut mineraly, najma kalcifikaty z makkeho tkaniva(pozapalove nasledky) do kosti. Rozne bolesti v tele su casto sposobene tymito kalcifikatmi

10

Dakujem za odpoved, vit. D3 denne uzivam 5000 IU, K2 mam doma, takze zacnem tiez, mozes mi dat link na nejake vhodne magnezium od IHERB?
Vdaka..

11

napr toto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesiu … -Vcaps/698
alebo viazane na aminokyseliny
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Magn … Tablets/15

12

už tri týždne beriem kuru DGL a striebro(čistím vredy aby som mohol brat kyseliny na trávenie)..a práve dnes mi predpísali antibiotika  na kliešťa...možem aj naďalej brat DGL a striebro spolu s antibiotikami alebo mam prerušiť kuru a keď doberiem antibiotika tak začat všetko odznova? smile dakujem za odpoved

13

DGL a koloidne striebro sa nebiju s antibiotikami.