Téma: Rozdielna dlzka nôh a nasledky.
cca 3,5 cm
to je dost aj na tie vlozky do topanok - nerealne, skusal som. myslim ze je to skor odkladanie problemu, ako riesenie.
uprimne, nenavidim tie vlozky
co s tym?
teoreticky, predlzit holennu kost, tj. na nohe kratsej rozlamat kost a nasledne by dorastla do danej dlzky.
Nie som si isty (je to nemozne odmerat, jedine cez RTG ale aj tam je to otazne), ale myslim ze drviva vacsina, ak nie cela, rozdielu dlzky je prave na tejto kosti. resp v sede su kolena v inej vyske, takze ak nie cela, aspon markantna cast chyby bude pod kolenom/kolenami. (jej, mam nadavat na kratsiu, ze nedorastla, alebo dlhsiu, ze prerastla? )
Avsak toto nie je zadarmo, stoji to cca 6 mesiacov (na vozicku, nemoznost chodit) a samozrejme nejaku 5-cifernu ciastku na celkove liecebne naklady. (ziadna poistovna to samozrejme nepreplati, ale o to nejde).
RNG, myslis ze sa to oplati takto riesit?
(samozrejme akakolvek reakcia od ostatsnych uzivatelov je velmi srdecne vitana)
Ine riesenia mi nenapadaju.
Otazne je, co uvazujem o nejakych cvikoch na chrbticu. Ale neviem ci ma zmysel napravovat chrbticu cvikom, ked kazdy den aktivne rozdielna dlzka ju dalej bombarduje a drvi-nici.
Este detail, zacalo to vo veku styroch rokov, a pokracuje to v tomto case dve desatrocia.
Mam taky "pocit" ze je to nieco ako casovana bomba, ktora moze buchnut kedykolvek.
Zhodou okolnosti prave pozeram dokument, kde hovoria ze J.F.K mal tiez toto, len som sa nevedel dopatrat aky rozdiel v dlzke, problemy s dolnou chrbticou mu zacali vo veku 21, cize bomba tika a tika..
Lenze v zivote by to nebolo "ONO" ak by problem bol tak jednduchy, ze?
Prava noha je kratsia, relativne zdrava (mam pocit ze sa zatazuje viac, lenze to logicky nedava zmysel, kedze vacsiu hmotnost tela musi niest dlhsia noha, ALE!!..) lava noha na lytkovom svale je znicena niecim, co nevedia zistit cim, pravdepodobne nieco s cievnym systemom, proste je slabsia o cca polovicu (lytkovy sval, stehno je OK) a su tam "uzle" uzel tu a uzol tam, na dotyk (pomerne dost) citlivy (bolestivy), noha (lave lytko) napucha nepredvidatelne nepravdepodobne (tazko sa pozoruje, ak je vyslovene horko a cely den je noha nizsie ako zvysok tela, napucha asi najviac), celkovo je to napuchnute vzdy, cize bud napuchnute alebo napuchnutejsie, aj v okoli clenku prevazne z vnutornej strane. No a opuch nahodne, zase nepredvidatelne sprevadza bolest, nieco ako bolest hlavy, tupa, ostra, hociaka.. Chodit ale viem (co ine mi zostava asi tak zostava, vsakze?) ale citlivost je proste "v prdeli" - sport ako lyze su dost narocne, spojka v manualnem aute taktiez. da sa - ale vyzaduje to dost preciznosti a koncentracie.. Samozrejmostou je aj znacne krivanie, co u takmer kazdeho vyvolava otazku co mi je, a dostane odpoved "Ale to mám z války."
Lepsi popis aktualne podat neviem, no mozem odpovedat na akukolvek otazku.
Jedna aleternativna lekarka veri, ze je to mozno sposobene infekciou (neviem presne akou, vlasovce? aspon minimalne toto spominala) a dostal som prazikvantel, ivermectin a ambendazol. Plus liecba Scenarom. Zatial tazko povedat, ci to pomaha alebo nie, no uvidi sa na konci liecby.
Cize 2 problemy:
1. deformovane, napuchnute lytko, citlive na dotyk
2. rozdielna dlzka noh
Oba problemy su dost zivot-znicujuce, no myslim ze dlzka je prave ta horsia vec (i ked paradoxne "neboli" - ZATIAL)
Len ako to zacat riesit :-)