1

Téma: preťaženie hlasiviek - uzliky na hlasivkách

ahoj , máme problem so starším synom ,ktorý nám teraz vyvrcholil takmer do straty hlasu . syn ma 4,5roka a je velmi hlučný , stale rozpráva a vela spieva ( a za všetko vela a dlho plače )  . nejak som si neuvedomovala,ze odkedy nastupil do školky a zacal sa tam prekrikovat s inými detmi , zacal mu aj hlas trošku chrapčať - postrehli to len cudzi,ktorý ho videli obcas a pytali sa,ci je prechladený,ze ma nejaký zastretý hlas. problem nastal pred vyse mesiacom,ked sa po horučavach ochladilo,deti v  skolke pochoreli a on si zacal akoby hmkať -akoby mal niečo v krku .zacali sme doma viac zvlhčovat,davali sme mu med, aloe vera sprej do hrdla, neskor aj calciovi sirup,ale nepomahalo . deti  v skolke nacvicovali scenku a vela tam spievali a on samozrejme miesot spevu sa snazil prekričat všetky deti cez cely kulturny dom az takmer stratil hlas. boli sme nakoniec aj u lekara,vyter z hrdla ma negativny a tak sme sli na ORL,kde mu zistili spevacke - hlasivkove uzliky . je to ako mozol na hlasivkach z pretazenia, musime navstivit foniatra,aby ho vysetril a naucil ho normálne hovorit,nerevat a nesepkat a pracovat s hlasom. avsak citala som,ze pomahaju aj vit. B a pantenol , rada by som pocula nejaku radu od teba a ak by si mal cas,tak aj konkretne pripravky na to - najlepšie z iherbu,alebo odniekial,kde to cele hromadne objednam a vyjde ma to lacnejsie ako na SK / najlepšie cmulacie vitaminy )

diky D.

2

Re: preťaženie hlasiviek - uzliky na hlasivkách

Nuz na toto zialbohu nemam ziadny doplnok okrem beznych udrzobnych.
Mozno niektore adaptogeny mozu pomoct(astragalus, cordyceps), pripadne enzymy, lebo uzliky su prebytocne nefunkcne tkanivo, co mozu odstranit len enzymy, tj pomaha pri tom aj jod,  a biele krvinky.
Ale nemoze si systematicky v tele nic pretazovat bez nasledkov.
Infekcie v nose treba vcas potlacit kvapkami GSE

3

a čo panthenol a vit. B -ake by si odporučil pre deti? inac dakujem , asi pomoze len dobra a silna lepiaca paska ( cez usta )

4

Asi. Neviem, co je to za novy zvyk poslednych 30 rokov, ze deti sutazia v tom, kto koho prekrici...