Téma: preťaženie hlasiviek - uzliky na hlasivkách
ahoj , máme problem so starším synom ,ktorý nám teraz vyvrcholil takmer do straty hlasu . syn ma 4,5roka a je velmi hlučný , stale rozpráva a vela spieva ( a za všetko vela a dlho plače ) . nejak som si neuvedomovala,ze odkedy nastupil do školky a zacal sa tam prekrikovat s inými detmi , zacal mu aj hlas trošku chrapčať - postrehli to len cudzi,ktorý ho videli obcas a pytali sa,ci je prechladený,ze ma nejaký zastretý hlas. problem nastal pred vyse mesiacom,ked sa po horučavach ochladilo,deti v skolke pochoreli a on si zacal akoby hmkať -akoby mal niečo v krku .zacali sme doma viac zvlhčovat,davali sme mu med, aloe vera sprej do hrdla, neskor aj calciovi sirup,ale nepomahalo . deti v skolke nacvicovali scenku a vela tam spievali a on samozrejme miesot spevu sa snazil prekričat všetky deti cez cely kulturny dom az takmer stratil hlas. boli sme nakoniec aj u lekara,vyter z hrdla ma negativny a tak sme sli na ORL,kde mu zistili spevacke - hlasivkove uzliky . je to ako mozol na hlasivkach z pretazenia, musime navstivit foniatra,aby ho vysetril a naucil ho normálne hovorit,nerevat a nesepkat a pracovat s hlasom. avsak citala som,ze pomahaju aj vit. B a pantenol , rada by som pocula nejaku radu od teba a ak by si mal cas,tak aj konkretne pripravky na to - najlepšie z iherbu,alebo odniekial,kde to cele hromadne objednam a vyjde ma to lacnejsie ako na SK / najlepšie cmulacie vitaminy )
diky D.